reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olsec, Ty to masz fajną piłeczkę:tak: i chyba ani grama nadprogramowego tłuszczyku ?;-)mi to nie grozi:-p

Na moim zdjęciu widać, że nie tylko brzusio się zaokrągla:-p ale poza pozostałymi miejscami rosnący biust jest zawsze na plus :-D

Misia, cudne niebieskie oczęta ma Twój synuś:tak::happy:

Halo ??? czy poza nami trzema nie ma tu już nikogo? Lumia, Doris co tam? ewel, gdzie Twój brzuszek? ag92, jak po wizycie? Masha, jak samopoczucie?

Ostatnia edycja:
reklama
Doris dzięki że o mnie pamiętasz:) Chciałabym częściej się udzielać ale jestem mega zalatana:D Miesiąc temu wróciłam do pracy, ale jestem zadowolona bo męczyłam się w domu na macierzyńskim;-)

OneMoreTime
ja też miałam schizę nt wód płodowych i mam dla Ciebie radę - jak chcesz kup sobie zwykłe paski do mierzenia PH na Allegro. Prawidłowe jest chyba 4,5-5,5. Już powyżej 6 do niestety wyciek. U mnie sie sprawdziło jak mi wody odeszły.

OneMoreTime - jestem, jestem :-) miałam napisać jak cyknę sobie zdjęcie, ale jeszcze tego nie zrobiłam :-) dziś postaram się wrzucić zdjęcie mojego brzuszka (a raczej brzuchola) :-) Twój też już rośnie - nim się nie obejrzysz a będziesz miała sporo do dźwigania ;-)

MisiaMonisia - ale Nikoś już duży :-) chyba już świetnie łapie kontakt ze światem, co? :-) uroczy :-)

Olasec - pięknie wyglądasz! rzeczywiście, chyba zero dodatkowych kg oprócz tych co się dźwiga z przodu, też bym tak chciała :-)

Dziewczyny, czy Wasze szkraby są zainteresowane karuzelą nad łóżeczkiem? Bo nie wiem czy kupować, czy wystarczy jakaś pozytywka z muzyczką? wybrałam sobie karuzelkę i chciałam zamówić, ale nie wiem czy dzieciaki to lubią?

Jeśli chodzi o moje samopoczucie - jest w porządku :-) upały dają się we znaki i puchną mi stopy, ale nie jest źle. a plecy - nie wiem czy to nie jakiś ucisk, bo jak się porozciągam i siedzę w takiej dość dziwacznej pozycji to nie bolą - i tak jakbym tchu czasem nie mogła złapać, jakby mi żebro na żebro zachodziło - nie umiem tego wytłumaczyć.... :-) Chciałabym tylko mieć już Marysię przy sobie :-)
wczoraj ściągnęłam walizkę i chyba zacznę się pomału pakować... ale nie chce mi się jakoś :-)

OneMoreTime dziękuję:happy:...fakt.....Nikoś ma niesamowicie niebieskie oczy.....Białka nie są białe tylko aż błękitne :-) Niestety nie widać tego dokładnie na zdjęciach.
Ja nie mam typowo niebieskich oczu.....tylko kolorowe........niebiesko-szaro-brązowe :tak: A mąż ma niebiesko-szare.
Mam nadzieję że Nikosiowi zostaną juz takie oczka jakie ma :happy:

Jeśli chodzi o rosnący biust to rzeczywiscie Ci sie powiększył :-D
Ja jestem z tych "biuściastych" i w ciąży biust powiększył mi sie nieznacznie.....ale za to teraz kiedy karmię to uhuhu :eek:
Karmic zamierzam jeszcze przez max. pół roku......i Mam nadzieję ze później biust sie zmniejszy :tak:

MAsha karuzele nad łóżeczkiem powinno sie wieszać dopiero jak dziecko skończy miesiąc. Mój Nikoś niestety nie interesował sie karuzelą.....Teraz dopiero jak ma 2,5 miesiąca to na widok kręcących sie zabawek Guga do Nich i sie śmieje :-)
Szkoda że tak często trzeba ją nakręcać :baffled: Chcę poszukać takiej która dłużej gra :tak:

A torbę już zacznij pakować.... juz metę po malusiu widać :-)

Ewel śliczny brzuszek :tak:

Masha, nie mam jeszcze dzieci, ale z tego co widziałam i słyszałam od znajomych, to większość miała takie karuzelki i maluchy były zainteresowane - na dłużej bądź krócej, ale tak. Szczególnie jak maleństwo się obudzi w dobrym humorze, to ma punkt zaczepienia na kolejnych kilka/kilkanaście minut i nie woła od razu mamy :tak: Oczywiście dzieci są różne, nie ma gwarancji, że akurat Marysia to polubi, ale są spore szanse:happy:

ewel, no u Ciebie już spory brzuszek :tak:i bardzo ładny, okrąglutki :happy: czy wiek ciąży wg OM pokrywa Ci się z usg? Ja wg usg mam 3 dni młodsze maleństwo niż wynika to z OM. Ale ta różnica utrzymuje się od początku ciąży, więc tym się nie martwię.

Mi się wydaje, że wczoraj mnie troszkę bardziej "wypchało". Nawet mama (wpadła do mnie w odwiedziny a nie widziałyśmy się prawie tydzień) powiedziała, że już nie trzeba się przypatrywać, aby go zobaczyć :-)

OneMore u mnie z usg jest o dzien starsze ale dzien to nie wiele;-)
Ciagnie mnie ciągle to tu to tam juz chyba przywyklam kazdy mowi ze normalne doktorka tez... W moczu czysto wymaz z pochwy tez ujemny wiec nic sie nie dzieje tam

a to my z Maryśką :-) taki ma duży domek :-)

20150609_110331.jpg20150609_110401(1).jpg

MisiaMonisia - co do karuzelek, ja znalazłam sobie taką na pilota smoby cotoons - i jest projektor w niej, tylko ciekawe czy to się dzieciom będzie podobać. Widzę tylko, że na allegro ma wzięcie więc pewnie ją zamówię :-)

ewel87 - noooooo całkiem całkiem brzuszek, nie da się ukryć! :-)

wiecie co, ja to jakaś dziwna jestem ale...nie lubię jak mnie obcy ludzie dotykają po brzuchu :sorry:dziś rano byłam w przychodni oddać siuśki do badania, i pielęgniarka zaczęłam mnie macać i głaskać... wrrrr ! nie wiem, pewnie jestem dziwna, ale dotykać mnie mogą tylko niektóre osoby :-) tzn może nie tyle mogą, co lubię jak to robią - reszta mnie totalnie wkurza, ale zwrócić uwagi im nie umiem :-(

Załączniki

• 20150609_110331.jpg
    20150609_110331.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 49
  • 20150609_110401(1).jpg
    20150609_110401(1).jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 50
Masha, faktycznie spory, ale za razem zgrabniutki domek ma Marysia :-) Szczerze mówiąc, to nie jesteś pierwszą, której takie dotykanie nie odpowiada. Nie wiem jak będzie ze mną, ale sama myśl nie nastraja pozytywnie, szczególnie w przypadku obcych :baffled: Jakby nie było, to naruszenie naszej intymności :tak: wrzuć linka do karuzelki, też popatrzę...

reklama
OneMoreTime...jestem, jestem...dziękuję ża pamiętasz o mnie :-). Czytam na bieeżąco ale nic nowego u mnie się nie dzieje. @ przyszła w terminie, dziś 4dc więc kolejna szansa przede mną. Zobaczymy.
Enya...z kim zostawiasz Basię jak idziesz do pracy? ja jak urodziłam Julię wróciłam do pracy jak ona miała 1 rok i 4 miesiące ale teraz już by mi się nie chciało wracać.Chyba jestem przemęczona pracą ostatnio i jakby mi się udało jeszcze to wróciłabym dopiero po dwóch latach.

Buziaki dla całej reszty

Do góry