reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
marta1988 A jakie wyniki zalecił Ci lekarz? Betę? Ja z córeczkę trafiłam na początku ciąży z plamieniem/krwawieniem. Lekarz stwierdził, że nie widzi serduszka,a już być powinno (to było ok 7-8tc). Na szczęście wszystko u nas skończyło się dobrze. Jednak brak tętna w 9tc może być niepokojący, zwłaszcza, że wg miesiączki ciąża powinna być u Ciebie starsza niż wskazuje USG. Jedynym rozsądnym wyjaśnieniem może być tu późniejsza owulacja - stąd i ciąża wygląda na młodszą. I tej wersji się trzymajmy!

Witam :-)

dawno mnie nie było u was :tak: ostatnie tygodnie przed porodem to był jeden nieustający stres bo ciągle coś nie tak było , a to kiepski zapis ktg , a to nagle ciśnienie mi skoczyło , potem gin w szpitalu stwierdził ,że dziecko duże i wysłał na konsultacje do ordynatora w spawie cc :tak: w noc poprzedzającą konsultacje pojawiły sie nieregularne skurcze , jak sie pózniej okazało zrobiły juz 5 cm rozwarcie :-) mały okazał sie klockiem duzym wiec padła decyzja o cc :-) po całym tym stresie ostatnich tygodni decyzja ta była dla mnie ogromną ulgą :tak:
puki co w dalszym ciągu się organizujemy:tak: wesoło nie jest bo toczymy ciągłą walke o kp no i walczymy z zazdrością starszaka :-(

a to moje drugie szczescie :-)
CAM00673.jpgCAM00712.jpg

marta - ja równiez miałam podobnie :tak:przy pierwszym usg brak akcji serca ale było ciałko żółte, ładny pecherzyk :tak: przy następnej wizycie było juz serducho :-)

&&&&& dla wszystkich brzuchatek i staraczek ( wiara jest najważniejsza, wasze szczęście tez was w końcu znajdzie ) :-)

pozdrawiam wszystkich cieplutko :tak:

Załączniki

• CAM00673.jpg
    CAM00673.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 76
  • CAM00712.jpg
    CAM00712.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 76
tętno płodu było widoczne na usg a co do późniejszej owu to raczej mało prawdopodobne wiem, że była później niż 14dc bo około 19dc ale nie mogła być później, a jak by była to by nie było ciąży. Tatuś pracuje w delegacji i był na Wielkanoc więc nie możliwe późniejsze zajście w ciąże z przyczyn technicznych :)
badania które zalecił lekarz to morfologia mocz, glikoza w surowicy, WR i HBS czyli standardowe a ponadto różyczka, toksoplazmoza, hiv, cyto... , nie mogę rozczytać. Mówił, że jest wszystko OK, i chce zweryfikować badanie na innym usg bo te które jest w gabinecie jest już dosyć leciwe.
w poprzedniej ciąży również jeździłam do drugiej przychodni, ze względu na lepszy sprzęt, żeby zweryfikować. Twierdzi, że nie ma się co martwić ale 4 tygodnie to długo. podczas badania ginekologicznego też stwierdził, że ciąża jest młodsza niż wskazuje na to OM.
Dodam, że przy testach ciążowych, które robiłam w dniu spodziewanej miesiączki tez nie mogłam określić czy jest pozytywny czy nie, dopiero po kilku dniach wyszedł pozytywny także nie było problemów z odczytaniem testu. Dzięki temu zrobiłam ich około10.
Mam nadzieje, że jednak lekarz miał rację i wszystko będzie dobrze

Pewnie chodzi o cytomegalię.
Biorąc pod uwagę, że wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia miesiączki (bardzo często zakładając, że cykl trwa 28dni), to masz już 5 dni spóźnienia (19dc). Jeśli do tego przyjąć, że do owulacji i zapłodnienia doszło później (a niektóre źródła podają, że plemniki potrafią przeżyć nawet do 7dni) - to już masz prawie 2 tygodnie różnicy :)
A sama piszesz, że ginekolog ma słaby sprzęt - tam pomyłka w ustawieniu pomiarów może znacznie wpłynąć na określenie wieku ciąży - nawet jeśli to będzie tydzień pomyłki, to dodając do powyższego mamy już 3 tygodnie!
Skoro serduszko bije - to nie powinnaś się martwić :)

kifsi Fajna buba :)

Dzięki wielkie za to, że pomagacie, bo przez to tak nie myślę.
Mam nadzieję, że jak to moja mała gwiazda mówi "spokojnie wszystko będzie dobrze"
Pozdrawiam
kifisi śliczności

Ostatnia edycja:
kifsi, GRATULUJĘ :-) PRZESŁODKIE to Twoje drugie szczęście :tak: no właśnie, jak się czujesz po cc? sprawnie dochodzisz do formy?

justyna, może faktycznie warto odczekać 1 lub 2 cykle....:confused: facet chce, lekarz nie ale tak naprawdę najważniejsze jest co Ty czujesz...

marta, nie pomogę w temacie, ale oczywiście trzymam kciuki, żeby maleństwo nadrobiło czas :tak::happy: &&&&&&&&&&&

Ja idę dzisiaj na podglądanie maleństwa. Nie powiem, że się nie stresuję :baffled::confused2:

W weekend bratowa mnie nastraszyła, bo powiedziała, że serów podpuszczkowych nie mogę jeść w ciąży a ja cały tydzień zajadałam się sałatką z mozzarellą i serem feta. Nogi miałam jak z waty.... J widząc moją reakcję szybko włączył neta, żeby doczytać i na szczęście to nie prawda :angry: najważniejsze, żeby były z mleka pasteryzowanego ( jakiekolwiek przetwory mleczne) a poza tym można jeść. MASAKRA jak się przestraszyłam...

Odezwę się wieczorem, tymczasem miłego dnia Wam życzę :happy:

reklama
duda bardzo mi przykro.....(*) światełko dla Twojej Kruszynki...

Kifsi śliczności :-) Jak sie czujesz? Karmisz piersią? Jak Maleństwo się chowa?

OneMoreTime miałaś dać znać jak po wizycie......Mam nadzieję ze wszystko dobrze?

Do góry