reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doktorka krzyczy moja jak mowi sie o 3D w 14 tyg;-) mowi ze takie usg to sie robi dopiero miedzy 18 a 22 tyg bo dzidizus juz jest ladnie uksztaltowany .
Nie no mnie takie 3d nie kręci szczerze. Nic nie bylo widać miedzy nogami he.
Nozki ma dlugie Pani pow ze po tacie i ogolnie nimi ruszalo strasznie:-)

reklama
No właśnie.Do końca kwietnia są łącznie 32 dni na zwolnieniu, więc powinnam chyba dostać 100% wynagrodzenia....:baffled: muszę w poniedziałek zadzwonić do biura rachunkowego, żeby mi wytłumaczyli...

W sumie z tym usg to logiczne, bo na tym etapie jeszcze buzia nie do końca ukształtowana... tak tylko zapytałam z ciekawości :happy:

Badania prenatalne mam zaplanowane na 25 maja. A możesz napisać jeszcze, ile zapłaciłaś? zastanawiam się na jaką kwotę się nastawić, bo mój gin do najtańszych nie należy...

Wiesz co ja mialam samo usg bez testu Papa bo ja go nie chcialam za duzo zlych opinii czytalam o nim i tez lekarz odradzal pow ze jesli najwyzej w usg cos bedzie nie tak to dopiero .
Mam w pakiecie usg bo mam pakiet medyczny w enel medzie ale jak spr ceny to samo usg takie gdzie wlasnie spr przeziernosc serduszko kosc nosowa itp kosztuje okolo 150zl-200zl z testem Papa 300zl-350zl

OneMoreTime A nie masz w wynagrodzeniu jakiejś premii? Na każdym zwolnieniu miałaś kod B? ZUS płaci po 33 dniach zwolnienia (dotyczy małych firm). W razie czego pytaj - kilka razy już mi się zdarzyło to liczyć. Pracowałam jako księgowo-kadrowa w niedużej firmie. Wypłata przebywając na zwolnieniu liczy się jako średnia z ostatnich 12 miesięcy poprzedzających zwolnienie (nie miałaś po drodze jakiejś podwyżki?)

Ja USG 3d miałam za każdym razem gdy byłam na wizycie z USG przez brzuch. Płeć poznawałam zawsze po 20tc - mój gin twierdził, że wcześniej jest 50% szans na pomyłkę (zresztą jak czytam różne fora, to faktycznie to się potwierdza). Cena USG prenatalnego 11-14tc obecnie u mnie kosztuje 220zł.

AAA I wszystkim gratuluję dobrych wieści po USG :D

Ostatnia edycja:
chyba nie jest za dobrze.. Ogólnie czuje się tak jakbym była w ciąży.. Ale dziś zrobiłam kolejny test i jedna kreska.. Popołudniu zaczął mi się jasnorozowy śluz a teraz wieczorem już bardziej czerwony śluz. Na początku myślałam ze to skrzepy ale "przyjrzałam" się bardziej i jednak to śluz. Brzuch mnie boli tak dziwnie .. Jak do jutra rana się nie rozkreci @ to lecę na ostry i się wszystko okaze. Dziwne mi to jest bo objawy mam tak jak przy pierwszej ciąży. Ciągle zgaga zmęczenie nudności i co chwilę do wc latam.. Także nie wiem co myslec. Dziś w sumie miałam ciężki dzień no ale może jednak to było za wcześnie i mój organizm się jeszcze nie uregulował tak do końca mimo badań i opini lekarza...
Smutno mi będzie bardzo jak przyjdzie @ no ale co zrobić :(

One i Ewel gratulacje ! Cieszę się ze U Was wszystko idzie dobrze :):)

Ostatnia edycja:
reklama
ag, niektóre kobiety mają plamienia w terminie @ a niektóre - jak ja - mają co kilka dni plamienia :baffled: &&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby to jednak było to :happy:

witch, to jest mała firma, nie mam żadnych premii tylko sucha wypłata. Fakt, że w lutym byłam na zwolnieniu lekarskim 4 dni, ale wtedy miałam wypłatę mniejszą o jakieś 50 zł. a poza tym żadnych odchyleń, więc ta kwota pomniejszenia nie mam pojęcia skąd...:baffled: muszę zapytać u źródła.

Do góry