reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Black
Ja tez biore wiesiolka;-)i z cyklu na cykl jest coraz lepiej;-)

One
Za wizyte&&&&&&&

Masha
:-*

Ag
A moze zrobisz bete:-) mysle, ze wtedy juz nie bedziedz miala zludzen, co do Twojego blogoslawionego stanu. Z calego serca zycze&&&&&

reklama
Masha te kropelki to Sab Simplex ;-) Potrafią zdziałać cuda :tak:

OneMoreTime czyli niebawem dowiemy sie co tam nosisz w brzuszku.Czy Małego Księcia czy Małą Księżniczkę :-)

Angelstw mój Nikoś też uwielbia jeździc samochodem..przesypia całą podróż..Ostatnio spędził w samochodzie 6 godzin :sorry: Spał smacznie jak Aniołek :happy:

Dzis byłam u endokrynologa.....Z niedoczynności weszłam w nadczynność :eek: Tak spadło mi TSH...
.Endo zmniejszyła mi dawke hormonów......Kolejna wizyta dopiero w przyszłym roku w maju,bo wcześniej nie ma miejsca :baffled: Chyba ze zajdę w ciążę to przyjmie mnie bez rejestracji.

Ostatnia edycja:
Misia - 6h w samochodzie ? wow :-) to rzeczywiście kolejny grzeczny brzdąc :-) wizyta za rok z powodu braku miejsc? Jejku, toż to wieczność! :nerd:

witch84 - na początku jak zaczęłam kupować, to kupiłabym wszystko :-) ale za czasem przyszło opamiętanie, jak mi czegoś będzie brakować to dokupię już później, teraz wezmę tylko te najpotrzebniejsze rzeczy, sporo ubranek mam od kuzynki, kolegi z pracy...no i muszę na strych iść i wziąć rzeczy po mojej chrześnicy, tam jest pewnie ukryty skarb ;-)

kinia - co u Ciebie? Już rozpakowana? :-) Ma któraś z Was z Nią jakiś kontakt poza forum?

Właśnie wróciłam :-) moje maleństwo brykało sobie w najlepsze - nawet nóżkami odbiło się od ścianki swojego domku :-):rofl2: wszystko wygląda OK.

Misia, no jeszcze chwila a będziemy wiedzieć, o ile nie okaże się wstydziochem ;-):-p mój J mówi, że będzie córa. Ja nie mam żadnego przeczucia, ale bezwiednie zaczęłam mówić o kruszynce jako "on" - nie wiem czy to znak :confused: myślisz, że na prenatalnych w 13 tyg. można już poznać płeć ?

Umówiłam się "towarzysko"- czyli na podejrzenie i przywitanie z dzidzią (jak to określił gin) na 18-go, bo nie wytrzymałabym do 25-go. A poza tym 18-go J będzie w domu i wreszcie osobiście będzie mógł poznać szkraba naszego :happy:

Może po ciąży organizm chciał wrócić do normy, ale przez te dawki leków poleciało w drugą stronę? Myślę, że jak zmniejszysz hormony, to się wszystko unormuje :tak: &&&&&&&&

Dzisiaj troszkę mieszkanie ogarnęłam i wizyta u gina, więc teraz idę poleżeć dla równowagi.
Ale się cieszę - aż dreszcze miałam jak wyszłam od gina :-D:tak:

No i nic mnie nie skasował za to spotkanie towarzyskie dzisiaj :happy:

Ja nie mam kontaktu z Kinią...

ag, jak tam dzisiaj?

Ostatnia edycja:
Masha niestety takie są kolejki :baffled: Ale będę sobie kontrolować TSH prywatnie u siebie w Przychodni mniej wiecej co 2 miesiące......żebym wiedziała jak dobierać sobe dawke hormonów.

OneMoreTime świetne wieści Kochana :-)
Pamietam jak miałam robione usg w 14 tc i Pan Dr chciał Nam powiedzieć jakiej płci jest Maluszek......Niestety Nikoś w brzuszku był wstydnisiem :-) Ujawnił sie dopiero w 22tc.

Zreszta nie ważne jakiej płci jest Dzieciątko...najważniejsze żeby było zdrowe :tak:

MisiaMonisia - oo no właśnie, bo przez rok może się dużo zmienić, lepiej sobie kontrolować wszystko... swoją drogą to takie wkurzające jest... zabierają człowiekowi 1/3 pensji na te wszystkie składki, opłaty... a jak chcesz się dostać do lekarza, to czekaj sobie rok - przecież zapisujesz się do lekarza jak jesteś zdrowy to poczekać możesz, co nie? wrrr :angry:

OneMoreTime - wspaniałe wieści :-) jak Dzidzia się dobrze ułoży i da się podejrzeć, to jest możliwość że będziecie wtedy znać płeć :-) podobno zwłaszcza chłopców jest łatwo rozpoznać, jak już coś im tam dynda :-D

Dziewczyny jestem dzis po usg i wszystko jest dobrze;-) dzidzia starsza z usg o 1 dzien ma 5 cm i 6mm dlugie nozki chyba po tacie hehe przeziernosc przepływy serduszko i wszystko w normie bez wad;-) serduszko bilo 150u/min.

reklama
ewel, wspaniałe wieści - gratuluję :-) nic nie dyndało między nóżkami ? ;-) robiłaś usg w 3d czy podczas badań prenatalnych nie ma takiego wyboru?

Misia, nie mam już ciśnienia na płeć. Tak jak napisałaś - najważniejsze, aby maleństwo urodziło się zdrowe i we właściwym czasie:tak:

Dziewczyny: ZUS przejmuje wypłacanie wynagrodzenia po 30 czy 33 dniach zwolnienia lekarskiego? Jestem na zwolnieniu od 30 marca a dostałam wynagrodzenie za kwiecień pomniejszone o ponad 100 zł. Jaka może być przyczyna?

Ostatnia edycja:
Do góry