reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Black
Ja tez biore wiesiolka;-)i z cyklu na cykl jest coraz lepiej;-)

One
Za wizyte&&&&&&&

Masha
:-*

Ag
A moze zrobisz bete:-) mysle, ze wtedy juz nie bedziedz miala zludzen, co do Twojego blogoslawionego stanu. Z calego serca zycze&&&&&

reklama
Masha te kropelki to Sab Simplex ;-) Potrafią zdziałać cuda :tak:

OneMoreTime czyli niebawem dowiemy sie co tam nosisz w brzuszku.Czy Małego Księcia czy Małą Księżniczkę :-)

Angelstw mój Nikoś też uwielbia jeździc samochodem..przesypia całą podróż..Ostatnio spędził w samochodzie 6 godzin :sorry: Spał smacznie jak Aniołek :happy:

Dzis byłam u endokrynologa.....Z niedoczynności weszłam w nadczynność :eek: Tak spadło mi TSH...
.Endo zmniejszyła mi dawke hormonów......Kolejna wizyta dopiero w przyszłym roku w maju,bo wcześniej nie ma miejsca :baffled: Chyba ze zajdę w ciążę to przyjmie mnie bez rejestracji.

Ostatnia edycja:
Misia - 6h w samochodzie ? wow :-) to rzeczywiście kolejny grzeczny brzdąc :-) wizyta za rok z powodu braku miejsc? Jejku, toż to wieczność! :nerd:

witch84 - na początku jak zaczęłam kupować, to kupiłabym wszystko :-) ale za czasem przyszło opamiętanie, jak mi czegoś będzie brakować to dokupię już później, teraz wezmę tylko te najpotrzebniejsze rzeczy, sporo ubranek mam od kuzynki, kolegi z pracy...no i muszę na strych iść i wziąć rzeczy po mojej chrześnicy, tam jest pewnie ukryty skarb ;-)

kinia - co u Ciebie? Już rozpakowana? :-) Ma któraś z Was z Nią jakiś kontakt poza forum?

Właśnie wróciłam :-) moje maleństwo brykało sobie w najlepsze - nawet nóżkami odbiło się od ścianki swojego domku :-):rofl2: wszystko wygląda OK.

Misia, no jeszcze chwila a będziemy wiedzieć, o ile nie okaże się wstydziochem ;-):-p mój J mówi, że będzie córa. Ja nie mam żadnego przeczucia, ale bezwiednie zaczęłam mówić o kruszynce jako "on" - nie wiem czy to znak :confused: myślisz, że na prenatalnych w 13 tyg. można już poznać płeć ?

Umówiłam się "towarzysko"- czyli na podejrzenie i przywitanie z dzidzią (jak to określił gin) na 18-go, bo nie wytrzymałabym do 25-go. A poza tym 18-go J będzie w domu i wreszcie osobiście będzie mógł poznać szkraba naszego :happy:

Może po ciąży organizm chciał wrócić do normy, ale przez te dawki leków poleciało w drugą stronę? Myślę, że jak zmniejszysz hormony, to się wszystko unormuje :tak: &&&&&&&&

Dzisiaj troszkę mieszkanie ogarnęłam i wizyta u gina, więc teraz idę poleżeć dla równowagi.
Ale się cieszę - aż dreszcze miałam jak wyszłam od gina :-D:tak:

No i nic mnie nie skasował za to spotkanie towarzyskie dzisiaj :happy:

Ja nie mam kontaktu z Kinią...

ag, jak tam dzisiaj?

Ostatnia edycja:
Masha niestety takie są kolejki :baffled: Ale będę sobie kontrolować TSH prywatnie u siebie w Przychodni mniej wiecej co 2 miesiące......żebym wiedziała jak dobierać sobe dawke hormonów.

OneMoreTime świetne wieści Kochana :-)
Pamietam jak miałam robione usg w 14 tc i Pan Dr chciał Nam powiedzieć jakiej płci jest Maluszek......Niestety Nikoś w brzuszku był wstydnisiem :-) Ujawnił sie dopiero w 22tc.

Zreszta nie ważne jakiej płci jest Dzieciątko...najważniejsze żeby było zdrowe :tak:

MisiaMonisia - oo no właśnie, bo przez rok może się dużo zmienić, lepiej sobie kontrolować wszystko... swoją drogą to takie wkurzające jest... zabierają człowiekowi 1/3 pensji na te wszystkie składki, opłaty... a jak chcesz się dostać do lekarza, to czekaj sobie rok - przecież zapisujesz się do lekarza jak jesteś zdrowy to poczekać możesz, co nie? wrrr :angry:

OneMoreTime - wspaniałe wieści :-) jak Dzidzia się dobrze ułoży i da się podejrzeć, to jest możliwość że będziecie wtedy znać płeć :-) podobno zwłaszcza chłopców jest łatwo rozpoznać, jak już coś im tam dynda :-D

Dziewczyny jestem dzis po usg i wszystko jest dobrze;-) dzidzia starsza z usg o 1 dzien ma 5 cm i 6mm dlugie nozki chyba po tacie hehe przeziernosc przepływy serduszko i wszystko w normie bez wad;-) serduszko bilo 150u/min.

reklama
ewel, wspaniałe wieści - gratuluję :-) nic nie dyndało między nóżkami ? ;-) robiłaś usg w 3d czy podczas badań prenatalnych nie ma takiego wyboru?

Misia, nie mam już ciśnienia na płeć. Tak jak napisałaś - najważniejsze, aby maleństwo urodziło się zdrowe i we właściwym czasie:tak:

Dziewczyny: ZUS przejmuje wypłacanie wynagrodzenia po 30 czy 33 dniach zwolnienia lekarskiego? Jestem na zwolnieniu od 30 marca a dostałam wynagrodzenie za kwiecień pomniejszone o ponad 100 zł. Jaka może być przyczyna?

Ostatnia edycja:
Do góry