reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jasiu ale z Ciebie juz duzy kawaler:-*
Kurcze no martwie sie o Kinie...mam nadzieje, ze sie odezwie!

Blac
Ja proponuje zrobic bete.powiem Ci, ze osobiscie tak wole. Krotka pilka. Teraz w tym cyklu nie mialam dostepu do lab, w ktorym moglam zrobic bete i tak psychicznie sie wymeczylam, ze szok....:-(

One
Droznosc jajowodow;-)

My juz mamy ustalony plan dzialania;-)
Dr stwierdzil, ze skoro bylam w ciazy to hsg ultrasonograficzne powinno wystarczyc;-) i starania beda;-) Takze WALCZYMY o Nasz Cud!!!!! Maj bedzie nasz! I kropka;-)

reklama
Lumia &&&&&&&&&&&&&&&&&mocno zacisniete :tak:;-)

Lenka witaj wśród Nas......(*) dla Kruszynek

Black to nie przez leki na tarczyce.....Może przez nerwy/stres?
Leć na bete tak jak dziewczyny pisały wyzej.....Nam pozostaje zacisnąć kciuki ;-) &&&&&&&&&&

one to może spytaj gina co możesz zażywać na poprawę trawienia. Ja już poczekam do tej wizyty w genetycznej, a potem zobaczymy.
masha ja w ciąży nie byłam gdy mnie to dopadło... A to taki okropny ból był, że nie wiedziałam w jakiej pozycji się położyć. Ja na razie w zawieszeniu, żeby głowy sobie nie nabijać znajduję sobie mnóstwo zajęć jak choćby ogród ;-) Zazwyczaj jeszcze mi mało doby...
misia to kamień z serca, nie? Pamiętam jak mój bratanek miał kolki, potrafił przepłakać do 2-3 nad ranem. A o tych kropelkach jeszcze nie wiedzieliśmy.
lumia ja jestem żywym przykładem powiedzenia "jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to przedstaw mu swoje plany na przyszłość", więc nic nie planuję;-) Za was oczywiście mega &&&&&&&&&&&&&&
lenka witaj. (*) dla aniołków. Mam nadzieję, że zamiast spodziewanej @ będą niespodziewane II. Trzymam &&&&&&&&&& za to.
blackcat a moze jedank nie przyjdzie... &&&&&&&&& W pierwszej ciąży test robiony w dniu spodziewanej @ równie wyszedł mi negatywny

Anty
W sumie swiete slowa;-) i tez zawsze sobie powtarzam, ze nie ma co planowac:p bo juz nie jeden raz sie przejechalam, chociazby z Planowaniem dziecka....Ehhh

Ale teraz raczej stawiam na mega pozytywne myslenie :-) co mi pozostalo? A jak to mowia pozytywne myslenie to polowa sukcesu:-)
I jestem bardzo uparta...:-) wiec predzej czy pozniej zobacze moje malenstwo:-)

Hej Hej :)
U mnie bez zmian. @ dalej nie ma, jajniki mnie nie bolą nawet. "Dziwne" objawy dalej są, szczególnie rano jest mi nie dobrze. Wieczorem zgaga i ogólnie ciągle zmęczenie.. Podbrzusze dalej pobolewa ale czuje takie rozciąganie chyba. Od wczoraj pojawił się biały śluz Ale nie wiem czy to ma coś wspólnego. Piersi może nie tyle co bolą ale takie jakby napompowane je mam :D Test robiłam w poniedziałek ale popołudniu i była jedna kreska ale uznalam, że może za wcześnie i poczekam do następnego poniedziałku bo serio mam jakieś przeczucia i to podwójne :D
A U mojego P w sumie bez zmian puki co, zaczął tracić włosy i ogólnie trochę osłabiony Ale radzimy sobie :) pozytywne myślenie przede wszystkim ;)
Buziole dla wszystkich :*

Misia, to cudownie że kropelki pomogły ! :-) muszę sobie zatem gdzieś napisać jak się nazywaja, tak na wszelki wypadek :-) możesz przypomnieć?

lenka -
[*] dla Twoich Aniołków... trzymaj się dzielnie i nie przestawaj walczyć!

ag92 - no proszę :-) nie zostaje mi nic innego, jak trzymać kciuki! zarówno za pozytywny test, jak i zdrowie Twojego P.!

angelstw - takie dziecko to skarb :-) moja chrześnica pamiętam, jak jechaliśmy jakieś niecałe 2h gdzieś, to się tak upociła ze stresu i darcia wniebogłosy, a my razem z Nią, że szok :-) dopiero od jakiegoś roku lubi jeździć samochodem, ale też nie za długo :-) a ma trzy latka za tydzień. A zgaga raz jest, raz jej nie ma - ja nawet tak naprawdę nie wiem czy to zgaga, bo nigdy chyba nie miałam... czuje w gardle jak mi wszystko stoi, więc może to to? i tak delikatnie piecze/pali, więc to chyba to...

lumia - super podejście :*
a ja dziś 31 tydzień i 0 dni! :-) czas leci, i już się doczekać nie mogę spotkania z Moją Małą :tak::-D w przyszłym tygodniu zaczynam ogarniać wszystko, muszę zrobić listę zakupów - nożyczki, pieluszki itp., dokupić ciuszki tych których nie mamy, zamówić wózek, kupić łóżeczko, rogalika do karmienia, wszystko poprać...i szczerze mówiąc tych przygotowań doczekać się nie mogę :-) od poniedziałku ruszam na zwolnienie, i biorę się za aktywne przygotowania! :-) łącznie z masażem krocza chyba :zawstydzona/y:;-)

Ostatnia edycja:
Lumia, najlepsza ze strategii:tak::-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a kiedy będziesz miała to hsg?
angelstw, Jaś wygląda na bardzo radosnego brzdąca :tak: a jakie fajne ma bodziaki:-)

Masha, gratuluję "31" :-) - najfajniejsze przed Tobą :tak: My ustaliliśmy z J, że pierwszą rzecz - tak symbolicznie - kupimy po badaniach prenatalnych :happy: oczy się świecą na te przesłodkie wdzianka dla niemowlaków :rolleyes:

Mi plamienia się znów wyciszyły ( od 2 dni ), więc od wczoraj wieczór przeszłam ponownie na luteinę dowcipnie :happy: a wzmogły się nudności :baffled: na szczęście nadal bez pawików:-p jutro wizyta...

Dziewczyny w którym tygodniu miałyście badania prenatalne? mi lekarz wyznaczył termin na 25 maja tj. 13 tydzień i 4 dzień... chyba późno trochę...?

Ostatnia edycja:
OneMoreTime Z tymi badaniami prenatalnymi mieścisz się w normie. Należy je przeprowadzić do 13t6d. Nic się nie martw. Za wcześnie też nie warto ich wykonywać. Zaufaj lekarzowi - wszystko będzie dobrze. I kciuki za jutrzejszą wizytę! Daj koniecznie znać, co u Kropka słychać.

MashaFre Te zakupy przy pierwszym dziecku są tak ekscytujące - tylko uważaj i nie nakupuj tysiąca niepotrzebnych rzeczy. No i zazdroszczę tego okresu ciąży...

ag92 To testuj jutro z rana - może jednak coś z tego będzie? U mnie w dniu spodziewanej @ był tylko cień cienia &&

Misia CIeszę się, że z Nikosiem już lepiej :)
One obserwuję Twój suwaczek i widać jak kolejne dni mijają. Oby dalej było spokojnie co by melisa nie była potrzebna. Ja miała usg genetyczne właśnie wyznaczone na 13 tydzień.
ag92 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby były 2 krechy!
angel To masz Jasia podróżnika. Słodziak straszny!
Masha No kochana, ostatnie tygodnie za zakupy :) Oby Mała nie pchała się za szybko na zewnątrz, co byś zdążyła wszystko kupić .

U mnie niestety @ przyszła. Zaczęłam brać olej z wiesiołka- podobno wspomaga płodny śluz. W tym cyklu zastosuję testy owulacyjne, żeby sprawdzić czy dobrze odczuwam kiedy mam owulację. Myślę jednak, że u mnie będzie problem z psychiką. Tak bardzo chcę być w ciąży, że ciężko odpuścić. Do tego kocioł w pracy. Pewnie dopiero podczas urlopu letniego się rozluźnię. Macie jakiś sposoby żeby wyluzować się i nie myślę o zafasolkowaniu?

reklama
Black, szkoda, że się nie udało teraz...:-(Nie mam przepisu na wyluzowanie i sama też się strasznie nakręcałam niestety...:baffled: ale powtarzałam sobie jak mantrę: co będzie to będzie, jeśli jestem gotowa i moje ciało jest gotowe to wtedy się uda, nie teraz to w następnym cyklu itp.... powodzenia &&&&&&&&&&& :happy:

Do góry