reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Angelstw.....ja ostatnią rubryczkę w karcie miałam zapisaną w styczniu. Teraz w poniedziałek już miałam doczepioną zwykłą karteczkę :tak: Ale co się dziwić skoro kartę założono mi w 6 tc :sorry:
Jeśli chodzi o reakcje Twojego męża (a raczej jej brak:-p) to wcale mnie to nie zdziwiło.......Jakbym widziała swojego męża .
Wczoraj pomyłam podłogi i mówię do Niego że boli mnie podbrzusze i ze to chyba skurcze take jak ostatnio a On do mnie "chodź pokaże Ci jakie radio sobie upatrzyłem do samochodu" :eek: (siedział w tym czasie na allegro)
Mam nadzieję że jak faktycznie zacznie się akcja porodowa to będzie "przytomny" :-p

Martavel mi też zżółkł pępek :baffled: Nie ukrywam, niezbyt fajnie to wygląda....
Mąż w ogóle mój pępek nazywa: "ucho Shreka" bo jest śmiesznie wywinięty :-p:-D

No i z rozstępami miałam spokój.........a teraz od kilku dni zaczął mnie swędzieć brzuch, patrze w lusterku a tam się zaczęło :baffled: Smaruję Linoderm'em Plus...nie wiem czy pomoże chociaż troszkę.

Aaa i dziś rano wstałam z mokrą koszulką od piżamy :sorry: Wcześniej mleko wypłynęło po 20 tc. no i kolejny raz dopiero dzis. Tak to miałam spokój.

Masha fajne jest to bąbelkowanie i muskanie w brzuszku co? :-D Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam że przykładałam sobie stetoskop (od starego ciśnieniomierza) do brzuszka....Uwielbiałam słuchać i serduszka i tych fikołków :tak:
Bo teraz jak mnie Kevin czasem skopie to aż mam łzy w oczach :eek: Szalony!!!
Już niebawem opuści brzuszek i zacznie mi tego brakować :tak: Kocham każdy Jego ruch!!!

OneMoreTime mam nadzieję ze te brązowe plamienie to przez zagnieżdzanie......Bo stres nie jest Ci potrzebny!!! Wredny szef no :wściekła/y: Jeśli chodzi o acard to niestety nie pomogę ponieważ nie brałam, więc nie wiem cz po nim można też plamić.

Ostatnia edycja:
reklama
Masha no to gratuluję dziewczynki :) ale wiesz, nie nastawiaj się tak tylko i wyłącznie na dziewczynkę bo dziewczynkom lubią wyrosnąć później siusiaki ;) mój pierwszy też długo "był" dziewczynką a jak w połowie 8 miesiąca dowiedziałam się, że to chłopak to pamiętam, że to było w popielec a ja siedziałam w kościele i płakałam taka byłam na tą dziewczynkę nastawiona. No ale od następnego dnia jak wyszłam z szoku to przyzwyczaiłam się też i do chłopaka :-)

Misia my dla małej mamy wybrane imię Magdalena chociaż ja bym jeszcze chciała Martę albo Agnieszkę ale mój mąż tak się upiera na tą Madzię, że pewnie już tak zostanie. Fajnie się masz z tym mlekiem, przynajmniej wiesz, że będziesz miała bo ja to się cały czas martwię o karmienie

One a ty masz przesmolone z tym szefem, upierdliwiec jakiś. Jak zafasolkujesz to będziesz mogło wreszcie się z nim na dobrych kilka- naście miesięcy rozstać i mieć spokój.

Lumia no to teraz trzymam mocno kciuki i musi być dobrze :)

Angel no z tymi terminami to nikt nie jest mądry i tylko dzieciorki wiedzą, kiedy zamierzają się pokazać. Mój się urodził tydzień po terminie a koleżanki 3 tyg prze terminem więc ja 4 tyg dłużej chodziłam z tym wielkim brzuchem, gdzie każdy dzień jest już bardzo męczący. Moja siostra miała termin na 2 tydz stycznia. lekarz na wizycie powiedział jej, że wszystko jest tak przygotowane że pewnie nie dotrwa do sylwestra wiec biedaczka robiła wszystko, żeby nie urodzić w grudniu i w końcu przenosiła prawie o 2 tygodnie :) Loteria

Ja się zastanawiam jak to u mnie będzie bo z ostatniej miesiączki termin mi wychodzi 05.05 a z USG 17.05 no a w szpitalu jak się pójdzie to wszyscy patrzą tylko na termin z OM a USG nikt sobie głowy nie zawraca więc pewnie będą mi wcześniej wywoływać jak samo by się nie zaczęło...

No to miłego dnia dziewczynki :)

Ostatnia edycja:
No tak poprawiam się:) Kinia przecież tez w dwupaku z Księżniczką:p i to do tego moja imienniczka:) Jestem za pozostaniem przy tym pięknym imieniu:-p:sorry::rofl2::-D

One

Ja też zaciskam mocno kciuki aby to był objaw zagnieżdzenia&&&&& niestety z acardem nie pomoge , bo nie biorę.

Angelstw
To niezłe żiółko się szykuje z tego Jaśka:-p i jaki uparciuch;-) przyznaj po kim to ma?:-)

Jeszcze raz dziękuje Wam Wszystkim za ciepłe słowa:-)

No i mamy weekend:-):laugh2: jeeeee:rofl2: Odpoczywajcie!L:)

martavel - pytałaś o imię... wstępnie mamy, ale to wersja robocza. Mówiliśmy o tym imieniu jak jeszcze w ciąży nie byłam - Marysia :-)

MisiaMonisia - dziś cały dzień co chwile coś mi w brzuchu rozpiera... i serio nie wiem jak to opisać :-) oczywiście, że fajne, bo mam nadzieję, że to to o czym myślę :-)

Dziewczyny będą miały w czym wybierać skoro przewaga chłoptasiów :-)

Weekend, weekend, owszem :-D ale i tak mam wrażenie, że ten weekend to jest co drugi dzień - tak mi szybko czas leci...

Łooo ja cię! Ale macie piękne brzuszki! :-D też chciałam mieć wystający pępek... Ale mój się nie chciał wypuklic :-(
OneMoreTime co ten Twój szef oszalał? To mi przypomina moja pierwsza pracę... Szefowa najbardziej to by chciała żebym nocowala w gabinecie :-/ a plamienie to może być z różnych powodów, ale z zagnieżdżania zarodka też :-D trzymam kciuki żeby to był ten powód :-)
Masha piękny suwaczek :-) i gratuluję księżniczki :-) tatuś pewnie oszaleje na jej punkcie :-)
Angelstw nie przejmuj się, najlepiej wyrzuć kalendarz, wszystko przyjdzie w swoim czasie, a najprędzej jak wyluzujesz ;-) Jasiowi na pewno bardzo dobrze u mamusi :-D
Lumia mocno zaciskowy kciuki!!

Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam, bo wróciłam do pracy i jakoś na nic nie mam czasu. Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki!

Mam pytanie,beta 149 w 34dc to chyba trochę słabo, no nie? Powinnam powtórzyć w niedzielę i sprawdzić przyrost - wiem. Z Zochą w 26dc miałam 220, ale miałam wczesną owulację. Tym razem najwcześniej w 14dc musiałaby być, ale jak robiłam w 24dc to nic nie wyszło, więc pewnie musiałaby byc później.

Masha właśnie to rozpieranie ;-) ja jak zaczynałam czuć moje Bajtle to często mówiłam, że mam uczucie jakby mi ktoś włożył do macicy balon i próbował napompować :-D albo jakby mi się woda w brzuchu gotowała i bombelkowała :-D

Misia ja kartę miałam założoną w 9tc ale tam było aż 12 rubryk:-D tyle że wizyty co 3 tygodnie więc już się skończyły rubryczki :sorry:
ach Ci Mężowie :-D 7 światów z nimi :-D

OneMoreTime oby to plamienie oznaczało Fasolke!! :tak: &&&&& nieustające! ;-)
Acard brałam ale dopiero od potwierdzenia ciąży - ok. 8tc. Nie miałam po nim żadnych plamień. Jedyne plamienie jakie pojawiło się jednorazowo to w dzień kiedy miałam dostać @ wredną..

Kinia podobno jeśli kierować się terminem z USG to tylko z tego pierwszego między 11 a 13tc bo później już dzieciaczki rosną każde swoim tempem. I mnie te terminy w zasadzie się pokrywają więc nie mam z tym problemu. Z OM termin na 16.02 a z USG na 17.02 ;-) a jak będzie to najbliższe tygodnie pokażą :tak:

lumia my z Mężem oboje jesteśmy siebie warci :-D on uparty i ja też czasem nie popuszczę ;-) także wiesz...co tu dużo mówić :-D sytuacja oczywista po kim nasze dziecko uparte jest :-D

Magda istotny jest przyrost bety, nie sama jego wartość - tak jak piszesz. Także lepiej powtórz i porównaj wyniki. Oczywiście kciuki mocno trzymamy żeby przyrost był piękny!!:tak:

Ja od rana przeboje...no bo jakby mógł być spokojny poranek...Mąż walczył ostatnio z montażem zlewu i dziś jeszcze rano przed wyjazdem na zajęcia na studia chciał rurę dokręcić, i jak przypier***** głową w rurę to rozciął łuk brwiowy...:szok: byście nie chciały widzieć co się w domu działo...tak to jest, jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy...- coś w tym jest.

Mam jeszcze pytanko do was...czy któraś z Was spotkała się może gdziekolwiek wśród znajomych albo na jakimś forum o przypadku gdzie w okolicach 20tc lekarz zaobserwował u dzidziola dysproporcję naczyń (aorta>pień płucny) w serduszku? Jeśli tak to jak się sytuacja rozwinęła? Moja dobra znajoma wczoraj miała USG, jest załamana...lekarz kazał jej odczekać 2 tygodnie i przyjść na kontrolę. Powiedział, że opcje są dwie: albo taka uroda dziecka (choć syt. taka nie powinna mieć miejsca) i to zaniknie, albo będzie z tego wada serduszka :-(

Dziewczyny jesli chodzi o m :) czytalam kiedyś blog poloznej (swietny!) i ona opisala kiedys jedną scene ze szpitala.
Na izbe przyjęć przyjechala kobieta z pelnym rozwarciem i pyta czy może zostawic samochód na parkingu. Polozne patrzyly na nią jak na kosmitke jak ona zdolala przyjechac sama. I ona opowiada że jak zaczely się skurcze to dobiegła do m i mówi juz :) a on jak poparzony lata po całym domu i szuka recznikow. "Pani dziecko skonczylo by 18 zanim by mnie spakowal". Kobieta urodzila a m dalwj nie ma. Polozne zaczely się martwic gdzie on jest ale za kilka min się pojawił dumny tata. I mowi do żony zeby się tylko nie denerwowala ale ukradli im samochód! :p :D ryczalam ze śmiechu jak to czytalam.

reklama
No własnie Dziewczynki Neta, Doris odezwać sie proszę!!!:rofl2:
Jak tam Neta samopoczucie przed testowaniem? Kiedy owu miałaś? bo ja 4/5.02.
One
A jak tam dziś u Ciebie? Plamienia ustały?, a kiedy Ty miałaś owu?

Miłej i słonecznej soboty!:-D

Do góry