reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hello! Wiedziłam, że mnie wesprzecie :) On mi wtedy dał to zwolnienie ale przez to gadanie wczoraj czułam się jak jakiś wyłudzacz... Ale dzisiaj już przestaję się przejmować...
Powiem Wam jeszcze, że na wizycie dowiedziałam się, że na 95% dziewczynka :) więc geterki w panterkę i różowe gumeczki z Hello Kitty od maja są moje ;D No i mała ładnie się rozwija, wszystko miała akurat na 25 tydzień, ważyła 800g :) zaraz postaram się Wam wkleić brzuszek bo zrobiłam sobie selfi przed lustrem, trochę nieudolne ale brzuch widać ;)
20150205_091714.jpg20150205_091733.jpg
Olasec gratuluję dzidzi i powodzenia :) trzymaj się zdrowo i rośnij!

Angel ale masz ten wózek wypasiony :D bardzo ładny. No a z tym porodem to życzę, żeby było szybko ale jak mały się uprze to może jeszcze i 3 tygodnie siedzieć. No ale z każdym dniem staje się jeszcze silniejszy i większy ;) a miałaś go ważonego ostatnio? Duży będzie?

Misia a Ty czekaj jeszcze :) mały już wie, że na niego takie fajne rzeczy czekają, wózek, ubranka... To się chciał szybciej wydostać. Fajnie, że wam się udało go z powrotem zapakować i jeszcze potrzymać. Fajne macie brzuszki, takie zgrabniutkie :) podobno takie są na chłopaków ;D Mi też wszyscy po kształcie brzucha wróżyli chłopaka a tu dziewuszka, zobaczymy czy tak zostanie :)

Lumia, One More Time trzymam kciuki za zafasolkowanie!!! Powodzenia :)

Załączniki

• 20150205_091714.jpg
    20150205_091714.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 64
  • 20150205_091733.jpg
    20150205_091733.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Masha jasne że będziemy mocno trzymać kciuki !!! :tak::happy: I czekamy na wieści ;-)

Cukrzyca na zniknięcie po porodzie ma 6 tygodni....jeśli po tym czasie nie zniknie to już zostanie.
Tak miesiąc po porodzie będę musiała jechać zrobić krzywą cukrową (znowu pić tą glukozę :eek: )......no i zobaczymy.
W poniedziałek jak byłam u diabetologa to spotkałam dziewczynę z którą leżałam w grudniu w szpitalu......urodziła synka w Sylwestra i cukrzyca od razu jej minęła.....Już na drugi dzień po porodzie nie było śladu po cukrzycy :tak: I Maluszek też zdrowy :happy:
Tak więc mam nadzieję ze i u Nas tak będzie......Najważniejsze żeby Misio był zdrowy :happy:

Angelstw a nie miałaś robionych badań na hiv itd ? Ja właśnie za tymi wynikami teraz czekam. Znaczy one już są w mojej karcie u lekarza, ale dostanę je dopiero 17 lutego.

Rzeczywiscie musisz włączyć inny plan działania..."jak przyspieszyć wyjście Jaśka z brzuszka"......bo się dziewczyno wykończysz :-D Może nie wszystko na raz? :-p
Dużo przytulanek.....one podobno skracają szyjkę :-p I chyba to u mnie już "zadziałało"...bo sobie nie żałowaliśmy....no i szyjka króciutka :-p A teraz post :cool:

Miłego Dnia dziewczynki :happy:

Tu proszę przepis na szybkie ciasto: Rolada Żyrafa!!! Rolada Żyrafa

Ja ostatnio kupiłam krem "Karpatka w 5 minut"......po co będę się męczyć i robić sama krem :-p No i dałam same brzoskwinie z puszki....bez bananów :tak:

Kinia jaki ładny brzuszek! :-) ja to myślałam, że wcześniej wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka, a Ty już 26 tydzień i 95 % - myślałam, że dadzą 100 & pewność :-) ech... moja siostra miałam mieć na 90 % chłopaka, a w końcu wyszła dziewuszka :-) też bym już chciała wiedzieć...

Misia - tak właśnie coś mi świtało w głowie, że cukrzyca może się utrzymywać do kilku tygodni po porodzie, ale nie chciałam strzelać :-)

Masha raz jeszcze kciuki za wizytę i daj koniecznie znać po! :tak: a no widzisz jak to z tymi teściowymi jest, w nosie ją mam ;-)
co do przepisu, wygląda świetnie, tylko ja miałam trochę mniejszą tortownicę niż była w przepisie i że tak powiem mocno do góry mi wyrosła ta brioszka:-D ale to nic, w smaku niczego jej nie brakuje ;-) i ten sos do tego...mmmmmm....palce lizać ;-) oczywiście mąki poszło trochę więcej niż w przepisie i piekłam też dłużej niż to było podane.

Kinia no to córuni rośnie już niezły apartamencik :-D super brzuszkowy!! :tak: cieszę się że wózek się podoba, ja po prostu nie umiem się na niego napatrzeć ;-) jestem nim zachwycona :tak: co do porodu to fakt, moja ciąża najdłużej potrwa jeszcze 2,5 tygodnia, bo szpitalu w którym chcę rodzić wywołują poród jakiś tydzień po terminie, dłużej raczej nie czekają. No a fakt faktem że Maluch cały czas rośnie a ten czas to dużo dla jego wzrostu...ile waży teraz - pojęcia nie mam...ostatnią wagę jaką znam to był 35tc. - ok. 2,5kg.

Misia hiv nie miałam robionego w ogóle. Uznałyśmy z ginką że nie ma potrzeby. I tego badania nie musi być do porodu, bo pacjentka na jego wykonanie musi wyrazić zgodę. A pozostałe wyniki mam wpisane w kartę ciąży. Jedyne co wymagają do porodu w oryginale, u mnie w szpitalu, to właśnie GBS i grupa krwi :tak:

Ja miałam praktycznie całą ciążę post...baliśmy się z Mężem oboje. Jednak gdzieś w głowie nam zostały przytulanka z kwietnia kiedy to Zuzia już nie żyła...a my nie wiedzieliśmy jeszcze o tym :-( był taki czas, że Mąż próbował się winić, że to pewnie właśnie wtedy przez nasze ♥♥ Mała się zaplątała...

Teraz mimo tego że jest mega zielone światło, to też jakoś dziwnie...no ale coś musimy z tym zrobić :-p

Ostatnia edycja:
Kinia dopiero teraz zobaczyłam zdjęcie.....Piękny Brzuszulek :* :-D I gratuluję córeczki :happy:
Dobrze, bo tu przewaga chłopaków :-p Imię macie wstępnie wybrane?

Masha
ja poznałam płeć dzidziusia w 14 tc......i w sumie więcej na usg nie pytałam czy to na 100% chłopiec.....I już nie mam zamiaru pytać na ostatnim usg....jesteśmy przygotowani na przyjście na świat Kevinka i niech tak zostanie :tak:
Chyba że urodzi się dziewczynka.....no to będzie niespodzianka :-p
Kochana a u Ciebie to który tc?

Angelstw
u mnie w szpitalu badania na HIV i inne obowiązkowe....nawet teraz jak leżałam w szpitalu to pytali czy miałam juz robione, ale powiedziałam że jeszcze nie.
A Grupe krwi robiłam prywatnie w listopadzie 2013 r. ...potrzebowałam do grudniowej histeroskopii. Także wynik mam od dawna.
Kochana niech mąż sie nie obwinia o to co stało się w kwietniu, bo to napewno nie przez :no:
ale rozumiem to że uraz pozostał.....
Teraz już będzie dobrze......jeszcze chwilka i będziecie rozpieszczać swojego Królewicza :happy:

Martavel!!!!!!!!! Kifsi!!!!!!! haloooooo!!!!!!!!! prosimy o zdjęcia brzuszków !!!!!!!!!!!!!! :-p:-)

Ostatnia edycja:
Lumia, na pewno będzie dobrze :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Misia, owulkę powinnam mieć w poniedziałek 2 lutego, ale w niedzielę wieczorem (w trakcie podróży do J) czułam takie kłucie w boku, że podejrzewam, że mogłam mieć wcześniej. W związku z tym najbardziej pracowita była niedziela i poniedziałek. Teraz już odpuściliśmy, bo J z pracy zmęczony ok. 1:00 w nocy wraca i też ma już trochę dość mojego molestowania:-D

Kinia, gratuluję na 90% dziewczynki i pozytywnych wieści z wizyty:-) brzuszek cudo. Wszystkie macie takie ładne i zgrabne brzuszki :tak:

Masha, gdyby się udało zafasolkować u nas też post będzie, bo nie wyobrażam sobie inaczej po tym co przeszliśmy... rozłąka też nie sprzyja :tak:

Do dziś odpoczywałam, relaksowałam się i nie stresowałam czy się uda czy nie. Ale dzisiaj rano zadzwonił szef z pretensjami o jakiś polecony z sądu, do którego zostawiono nam podobno awizo w grudniu i której to przesyłki nie odebraliśmy. Trochę czasu już minęło a grudzień był w pracy mega stresujący i pracowity i kompletnie nie pamiętam czy w grudniu było coś takiego, czy ja to w ogóle miałam w rękach... Chciał nawet mnie odwołać z urlopu, żeby to wyjaśnić (choć nie wiem co by to dało) ale jak się dowiedział, że jestem za granicą to się wycofał. I siedzę teraz nabuzowana, co na pewno nie sprzyja poczęciu :no::crazy: MASAKRA, już naprawdę nie wytrzymuję z tą pracą.... Wszystko na mojej głowie, więc jak coś nie tak, to oczywiście też moja wina.........:sad:

Ostatnia edycja:
OneMoreTime współczuje "przebojów" z szefem i pracą :baffled:
Najlepiej to by było wyłączyć telefon i mieć wszystko w nosie.

Mam nadzieję że Wam się udało :tak: Ogromne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A ja cos źle się czuje.......rano było wszystko dobrze....a teraz nie wiem czy Mały mi uciska nóżkami żołądek bo mnie mdli i zbiera się na wymioty :oo2: Nawet nie mam ochoty na jedzenie.......

Hej dziewczynki:)

Dawno mnie nie było...także nie jestem na bieżąco, ale widzę że Angelstw już na wylocie, a reszta dziewczyn ładnie Cię goni:-)
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i szczęśliwe zbliżające się porody!!!

A ja pakuję się na listę, choć w sumie marne szanse...W czasie dni około owu córa nam się rozłożyła, tak że trzy noce spędziłam przy jej łóżku bo temp. mega była i ostatnie na co miałam ochotę to przytulanki. Ale a nóż jakiś zaginiony żołnierzyk trafił w miejsce docelowe;-)

Doris - termin niechcianej @ 5 luty 2015
Naala - termin niechcianej @ 9 lutego 2015 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ 16 lutego 2015 r

Neta81 - termin niechcianej @ 17lutego 2015 r.
Lumia - termin niechcianej @ 18lutego 2015 r.
ONA1227 – termin niechcianej @
anty2 - termin niechcianej @

OneMoreTime współczuje "przebojów" z szefem i pracą :baffled:
Najlepiej to by było wyłączyć telefon i mieć wszystko w nosie.

Mam nadzieję że Wam się udało :tak: Ogromne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

.

No tak, tylko teraz już za późno... nie przewidziałam czegoś takiego...:no:

Kurcze, może coś mogło Ci zaszkodzić?

Naala, witaj :happy: my bez względu na okoliczności jak zawsze trzymamy kciukasy za silne osobniki z dobrą orientacją w terenie ;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dawaj znać :tak:

reklama
Wskakuję na listę na końcu, bo niestety @ przylazła 2.

Doris - termin niechcianej @ 2 marca 2015
Naala - termin niechcianej @ 9 lutego 2015 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ 16 lutego 2015 r

Neta81 - termin niechcianej @ 17lutego 2015 r.
Lumia - termin niechcianej @ 18lutego 2015 r.
ONA1227 – termin niechcianej @
anty2 - termin niechcianej @

Do góry