reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magdalena &&&&&&&&%

Kobietka witaj. ciesze sie, ze wszystki dobrze sie skonczylo, bardzo sie martwilam ale na szczescie jest ok :)) ucaluj synusia ode mnie :) jak znajdziesz czas to pisz czasem :)

Dziewczynki czy moze mnie ktoras z Was zmienic na liscie? z kom nie umiem. termin @ 12 pazdziernika. choc juz mnie piersi bola i czuje napiecie to moze nawet szybciej bedzie.

reklama
Neta na Twoją prośbe....

Lista staraczek:
Doris - termin niechcianej @ 26 wrzesień. 2014
Neta81 - termin niechcianej @ 12 października 2014 r.
Naala - termin niechcianej @ koniec listopada 2014 r.
ONA1227 – termin niechcianej @ sierpień 2014 r.
Lumia - termin niechcianej @ do końca 2014 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ koniec października lub grudnia 2014 r.

Oby @ się nie pojawiła &&&&&&&&&&;-)

Ostatnia edycja:
ONA1227 – termin niechcianej @ około 20 października 2014 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ koniec października lub grudnia 2014 r.

Dla mnie tez śmierć Ani Przybylskiej to szok.Szkoda :(Wspaniała postać.
Ja dziewczyny po prostu zwariuje:( Ciągle coś nie tak.Prowadzimy z mężem mała działalnośc gospodarczą.I mamy oddac do US aż 2000zł:(
Masakra.Już mam dośc:(;/;/

ONA takie wybiórcze temperatury nic Ci nie dadzą, dopiero po 2-3 cyklach będziesz wiedziała jakie masz temperatury podstawowe. Przed samą owu z reguły spada temperatura o 2 kreski, a po owu rośnie no i śluz jak najbardziej jest wyznacznikiem dni płodnych.

Misia bardzo dobrze że poszłaś do dentysty bo zgorzel to bakterie które mogą mieć wpływ na dziecko i koniecznie trzeba je leczyć;-)

Magdalena oby wszystko poszło po Twojej myśli - trzymaj się!!!

Edytko, ŁUCJA to cudna czarnulka :-) wszystkie noworodki mają słodziuchne policzki do zacałowania i już :tak::-) współczuję tego co przeszłaś...:confused2:

Karola, kolejne badania porobiłam sobie sama tj. cytomegalię i chlamydię. Obie miałam, z tym że cytomegalia już za mną a chlamydia nadal dodatnia. Zapytałam mojego Gina o co chodzi, to mi napisał, że „niechętnie komentuje wyniki, które robię sobie sama lub zleca mi ktoś inny… ale z olbrzymiej sympatii napisał mi co o tym sądzi…” Badania wymyśliłam sobie sama, ale z wynikiem poszłam do innego lekarza po leki, bo mój był na urlopie i nie chciałam czekać. I tak mnie to zniechęciło do niego, chociaż bardzo go lubię i szanuję. A ponieważ od dawna mój J namawia mnie choćby na konsultację u kogoś innego, to poszłam dzisiaj – tytuły zajmują więcej miejsca niż imię i nazwisko razem wzięte ....:-D

Otóż dziewczyny: starania październikowe odłożone w czasie (znowu :baffled:). Dostałam receptę na leki mocniejsze niż poprzednio, które będziemy brać 5 dni a nie 1 dzień. Mam przyjść za miesiąc i zrobimy wymaz, który kosztuje strasznie dużo (ponad 300 zł. :szok:), ale obejmie wszystkie paskudztwa, nie tylko chlamydię. Poza tym zlecił mi badania na jakieś przeciwciała przeciwjądrowe, czy coś takiego (gdzieś coś czytałam, ale nie pamiętam), jakieś wyniki w kierunku tocznia i potwierdzenie zespołu antyfosfolipidowego. Powiedział, że o takiej chorobie (czy ją mam czy nie) warto wiedzieć nie tylko ze względu na starania o dziecko, ale może to rzutować na inne aspekty zdrowotne… Nawet nie wiem do końca co tam jeszcze było, bo mieli tam punkt pobrań, więc od razu mi krwi upuścili i poszły wyniki. Dlatego nie zdążyłam zapamiętać co tam dokładnie było na zleceniu.

Suma sumarum wyszłam biedniejsza o 408 zł.:szok: A lekarz „troszkę” po znajomości nie wziął za samą wizytę tylko za badania. Aha, i jeszcze pobrał mi materiał na cytologię, bo już czas. Mam nadzieję, że już coś więcej będziemy wiedzieć i już sama nie będę musiała wymyślać sobie badań. A więc starania prawdopodobnie w grudniu, jeśli z badań nic się nie urodzi… Dobrze, że J w Norwegii pracuje, bo inaczej chyba nie byłoby nas stać na to wszystko…

Misia, wkleję jakieś zdjęcia z wesela jak będą udane, bo sama nie mam możliwości sobie zrobić, żeby całą mnie było widać. Wiesz, nie wiem jak ocenią to inni, ale ja się czuję sexi :cool2: Dobrze, że już dzisiaj lepiej się czujesz:tak:

Enya, same przygotowania i zakupy to nic fajnego (szczególnie jak się 2 tygodnie chodziło po sklepach i nie mogło nic znaleźć), ale impreza mam nadzieję będzie udana. Muszę tylko balerinki zabrać na zmianę, bo na szpilkach za długo się nie pobawię. Mój J to typ „tancerza” i ja z resztą też, więc zapowiada się super. Może uda Ci się jakiejś sukience tunning zrobić i będzie pasować…?

Aktualizuję:

ONA1227 – termin niechcianej @ około 20 października 2014 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ koniec grudnia 2014 r.
- mam nadzieję...

Neta, żeby nie przylazła &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Magdalena, oby się rozkręciło i byś mogła już maleństwo tulić &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lumia, mi też się mega smutno zrobiło, jak się dowiedziałam o A.Przybylskiej ... :-(

Doris, co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Magdalena super mocne kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

kat przy tym wkłuciu taki stres, żeby czegoś nie uszkodzić....

Enya Łucja miała 3260 jak się urodziła a przy wyjściu ze szpitala 3 kg, nie wiem czy jest taka grubiutka czy to tylko te policzki takie ma, po rodzinie męża ;-)

teraz miałam z nią trochę ciężki dzień, bo mała nie chciała spać, w zasadzie tylko na rękach i przy piersi i w nicy też, ciężko ją uspokoić inaczej jak dawając cycka, już się uzależniła... ehh nie wiem, dzisiaj spróbuję być twarda i nie karmić jej częściej jak co dwie godziny i spróbuję smoczka, chociaż w nocy go wypluwała... oczywiście żeby było mało to wczoraj podczas rozmowy z teściami mama męża wypaliła że jak nie chce spać to może zły pokarm mam, mąż to podłapał, najpierw się śmiał a w nocy mówi może kupimy mleko damy jej też z butelki bo wydaje się non stop głodna??? :eek:

Edyta, no mi się nóż otwiera w kieszeni, jak słyszę takie rzeczy, jak mama męża powiedziała. Skąd w ogóle to ludziom przychodzi do głowy? Skład mleka kobiety jest właściwy dla dziecka nawet u niedożywionych kobiet (oczywiście kosztem mamy, więc nie polecam). Z zasady ten pokarm się bardzo łatwo wchłania, więc starcza dziecku na dużo krócej, niż pokarm sztuczny, dlatego dzieci piersiowe częściej jedzą i częściej się budzą, niż te karmione butlą. Pokolenie naszych mam tego niestety nie wie. Smoczka w tym wieku nie polecam, Twoja urocza pannica nie ma jeszcze dobrze wyrobionej techniki ssania piersi (co też sprawia, że jest mało efektywna i dlatego też tak często chce ssać, wiele dzieci zaspokaja tylko pierwszy głód w tym wieku, nie starcza im siły na więcej i potem zaraz muszą znowu jeść) i bardzo łatwo tę technikę smoczkiem zaburzyć. Jeżeli chcesz zapewnić sobie spokój psychiczny i karmić piersią to proponuję też wyrzucić wszystkie zegarki ;) bo wyliczanie, jak długo dziecko ma być przy piersi i jak długie ma mieć przerwy nie prowadzi do niczego, poza poczuciem frustracji i bezsilności. Mała weszła w tzw. "czwarty trymestr ciąży" a pępowinę zamieniła na pierś i nie pozostaje nic innego, niż pogodzić się z tym, dać jej powisieć i zaopatrzyć się w stos dobrych książek na czas karmienia. Korzystaj i naczytaj się na zapas bo potem nie będziesz miała kiedy czytać ;) I przede wszystkim nie martw się, to wiszenie na piersi to nie na zawsze. Ani się obejrzysz, a Łucja będzie miała ciekawsze zajęcia ;)

reklama
Magdalena GRATULACJE !!! Witamy Maxa :-):-) Zdrówka dla mamy i synka :-)Jak się czujesz?

Katherinne dziękuję, potrafisz pocieszyć :-) ja teoretycznie o tym wszystkim wiem, ale wiesz, sam fakt że się usłyszy coś takiego i hormony i już lekka załamka... ale teraz jest ok, mam nadzieję że tak zostanie:-)

onemoretime no to konkretnie się wziął za ciebie ten lekarz, trzymam kciuki żeby coś pięknego z tego wynikło, w sensie dzidziusia a nie jakiejś choroby... &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry