reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie
Moja beta hcg z dzisiejszego poranka 148. Dzus 33 dc i juz sie martwie ze za niska bo w ciazy Aniolkowej beta wynosila na ty etapie 2200.
Wiem ze niby jest w normie ale jakas taka niska moim zdaniem....

reklama
angelstw śliczny ten wierszyk.Ja kiedyś pamiętam to były rekolekcje i ksiądz opowiadał o kobiecie,która straciła swoje dziecko.Dzień w dzień płakała,ta córeczka jej się przśniła w niebie,że nosi wiadra wody.Mama jej zapytała czemu Ty się nie bawisz z innymi dziećmi tylko nosisz te wiadra wody?A mała odpowiedziała :Mamo to są Twoje łzy,nie możesz za mną płakać bo ja tu jestem szczęśliwa,ale przez Twoje łzy muszę nosić te wiadra i nie mogę się bawić,a bardzo bym chciała.I dopiero wtedy ta kobieta przestała płakać.
To było bardzo dawno temu a zapamietałam tą opowieść jak bym ją słuchała wczoraj.

Doris nie martw się. Norma to norma:)

Ona1227 niestety nie pomoge z owu bo jestem ciemna w temacie. Ale jak widzisz nasze fluidki dzialaja wiec wysylam teraz tobie ~~~~~~~

Doris
ja musze w brzuch wstrzykiwac insuline i powiem ci na poczatku tez sobie tego nie wyobrazalam ale jest coraz lepiej. Co do bety to nie zamartwiaj sie moze poprpstu tym razem pozniej bylo zaplodnienie :)

U mnie ciezko, w pon bylam na kontroli, 35 tydzien 1 dzien maly wazy 2900g aktywny az za :) szyjka nadal 1.9 zamknieta takze pewnie wywolaja mi w pierwszym tyg pazdziernika.

Nogi od 3 dni puchna tak ze ledwo chodze, zgaga w nocy ledwo daje spac, spie osobno od M bo strasznie chrapie do tego ciagnie w pachwinach. A do tego ( jak by bylo malo) dzisiaj skruszyl mi sie zab :(

Buziaki dziewczyny !

Angelsstw ja tez w tej ciazy mowilam ze do 3 razy sztuka i napewno teraz ten 3 raz sie uda i sie udalo, wierze naprawde ze dobre pozytywne nastawienie robi swoje.

Lisica gratulacje nudnej ciazy!!

Lumia JUHUUUU ! czyli owulka jest obecna teraz do roboty!

KOCHANE POTRZEBUJE PILNIE WASZEJ RADY!!!! zgłupialam:eek::eek::eek::confused:

W skrócie do wcześniejszego mala. Wczoraj w 37 dc lekarz zobaczył chyba "ciałko żółte" kazał zrobić progesteron i mam wynik 0,9
przy normach:
f. pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f. lutealna 1,7-27

Ale to nic!!!!!!
Coś mnie podkusilo i zrobiłam test owulacyjny i tu dopiero zaskoczeniebe dwie grube krechy:confused::confused::confused::confused: nawet ta T (która odopowiada za pozytywny wynik testu) jest grubsza!!!!

Ju ż nie wiem co tem mój organizm wyprawia, chyba już sam lekarz się gubi:p masakra przecież dziś mam 38 dc:szok::szok::szok: czy jest możliwe żeby mieć owulacje tak późno....słyszałyście o takich przypadkach, czy testy często się mylą???? dopiero co zaczynam "bawić się"z testowaniem.
Dzwoniłam do gin ma oddzwonić:)

Wiem,wiem pewnie napiszecie, że do dzieła:D tak też zrobie ale mam mega zagadkę z tym wszystkim. Boje się ,że nawet jeśli to owulacja, to że może być za późno i coś może być nie tak z zagnnnieżdzaniem itp....

EHHH sorki, za ten styl ale jestem w mega szoku:eek::eek:

Ponadto od wczoraj lekarz kazał mi brać luteinę i już nie wiem czy ją brać czy nie. (wczoraj pierwsza tabletka) Choć chyba przy takiej wysokości progesteronu to nie zatrzyma ewentualnej owulacji.
Kazał brać przez 3 dni niby na wywołanie okresu....

Ostatnia edycja:
lumia to ci organizm zrobił psikusa :-D tylko cały czas myślę nad tym jak to możliwe że lekarz widział ciałko żółte a nie pęcherzyk gotowy do pęknięcia :eek: progesteron wg norm jakie wpisałeś wskazuje faktycznie na fazę owulacyjną więc masz rację ale ja piszę "do dzieła" :tak:
co do Twoich obaw, to wiem że faza przed owulacyjna może być różnej długości, raz krótsza a raz dłuższa i wiele czynników może mieć wpływ na jej długość, ale faza poowulacyjna - lutealna jest stałej długości i powinna trwać 10-16 dni (średnio 14) właśnie tyle po to żeby był czas na zagnieżdżenie się.

Co do testów owulacyjnych, ja nie mogę narzekać :-) mi bardzo pomogły, i choć nie widziałam drugiej kreski równie mocnej bądź mocniejszej o kontrolnej to i tak wiedziałam że owu tuż tuż.. ;-) obie kreski były bardzo zbliżone do siebie, więc ja wierzę w działanie testów owu. Myślę że kilka dziewczyn również przyzna im rację :tak:

Co do lutki to teraz pytanie czy chcesz @ czy chcesz spróbować starań :-D

ANGELSTW
No własnie nie wiem:eek:, mówił, że zobaczył na czymś tam, że jest mocno ukrwiony:confused::confused::confused:czy coś w ten deseń:p
W sumie to szukałam na necie jak odróznić pęcherzyk od ciałka - ale nic nie znalazłam.

Lekarz własnie odzwonił. Powiedziałam mu o pozytywnym teście ale on twierdzi, że jak co to już po owulacji:sorry2:.Zadałam pytanie więc skąd ten pozytywny test - to powiedział, że czasem sie tak zdaza i że one nie są miarodajne....ehhhh juz nic z tego nie rozumiem;/
Mierzę też temperature i nie miałam w tym cyklu jeszcze skoku temperatury. Jeżeli faktycznie test nie kłamie to skok powinień w najbliższych dniach wystąpić....
A czy przy obserwacjach cyklu za pomoca kalendarzyka luteina może fałszować wynik?

Już nic z tego nie rozumiem....jestem zagubiona....co mam robić:-:)-:)-(

Przepraszam Was ale mam tyle emocji w sobie:sorry:

Lumia

Jesli chodzi o owu nie pomoge jestem dosc ciemna w tym temacie :( ale 3 mam za ciebie kciuki :) i do roboty ! Nigdy nie wiadomo a moze akurat sie uda !
Wiesz ze 3 mam za ciebie kciuki !

reklama
lumia z tego co wiem to luteina może wpływać na temperaturę na wykresie ale może ją podwyższać a skoro u Ciebie nie było nawet skoku jeszcze to wczorajsza lutka nic nie zaburzyła wg mnie...a test z krwi wykaże jedynie ten naturalny wytworzony przez organizm progesteron, więc tu lutka nie ma znaczenia.
jakoś mnie ten lekarz nie przekonuje...nie wiem czemu ale coś mi tu nie gra...

test owszem nawet po owu może jeszcze być pozytywny, sporo jest takich przypadków, dlatego ważne jest żeby zaobserwować pierwszy dzień w którym kreski są równie mocne na teście, bo to oznacza że w ciągu najbliższych 24godz powinna nastąpić owulacja.

Lumia
ja będąc na Twoim miejscu serduszkowałabym spokojnie, obserwowała śluz, szyjkę, temperaturę mierzyła i zapisywała wszelkie objawy jakie się pojawią.

Doris jak chodzi o betę to najważniejszy jest jej przyrost w czasie. Więc sprawdź dziś albo jutro jak przyrasta.

Ostatnia edycja:
Do góry