reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lilijanna, nie wiem czy nie za późno na rady, czy już pojechałaś. Może udałoby Ci się samoistnie oczyścić. Ja miałam za każdym razem łyżeczkowanie. Raz chciałam sama się oczyścić, mimo że mocno krwawiłam dużo resztek zostało, chodziłam co dwa dni na USG i po tygodniu lekarz nie pozwolił dłużej czekać. I powiem Ci, że ten tydzień to był koszmar, jmęczyłam się i fizycznie i psychicznie. Już chyba wolałam łyżeczkowanie, jeden zabieg i koniec, chociaż to zawsze ingerencja i ryzyko.

Dziewczynki, proszę o kciuki za jurzejszą wizytę. To już będzie połówkowe, dzidzia o tydzień większa niż wynika z suwaczka, więc w 19 (dokładnie 18+3) tygodniu można już chyba zrobić połówkowe?

reklama
Doris urlopuj się i odpoczywaj a test powtórz za kilka dni! Mogło być jeszcze za wcześnie na testowanie. Co do przeciwciał nie pomogę..

malgonia1 o której wizyta? ;-) my na 12 jutro też się szykujemy, a już się doczekać nie umiem :-p oczywiście mocno wspieram i &&&&&& zaciskam!! :tak: nie wiem jak to dokładnie jest z tym połówkowym, ja w ciąży z Zuzią byłam zapisana na połówkowe dokładnie na dzień w połowie trwania 20 tygodnia, ale chyba od 19 już też można ;-)

OneMoreTime jak tam? Doleciałaś spokojnie? Szczęśliwa pewnie w objęciach toniesz ;-)

dziewczynki gdzie jesteście?:-p
alza, Misia, lumia, Ona i cała reszta? Meldować się raz, dwa! :-D

Groszek chciał się z Wami przywitać :tak: zaczyna dziś 10 tydzień :-p
9+0 (12).jpg

Załączniki

• 9+0 (12).jpg
    9+0 (12).jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
rośnie z tygodnia na tydzień :-D i to zdecydowanie szybciej niż z Zuzią :tak:
mój malutki brzuś Groszkowy ♥ tak go lubię bardzo, że szok :-D

Misia zanim się obejrzysz Twój brzusio już też będzie rósł ;-)

Hej
Ja dzis odpuscilam testowanie, czekam do jutra. Tempka wczoraj 37.1 a dzis 37,3 wiec na razie nie spada. Jutro zasadniczo ostatnia szansa bo jak jutro bedzie ujemny to niestety @ przyjdzie w czwartek.
Angelstw, sliczny brzusio, pieknie rosnie
MisiaMonisia....u Ciebie tez niebawem urosnie.
Lili...dzis ciezki dzien dla Ciebie.trzymamy kciuki abys szybko wrocila do formy i rownowagi.

Oj jak ja bym chciala aby test pokazal dwie kreseczki!!!!!

Ostatnia edycja:
Lilijanna mam nadzieję, że pojechałaś do szpitala od razu... Jak u mnie się zaczęło krwawienie w poprzedniej ciąży, to nie było mowy o czekaniu na samoistne poronienie. Gin mi od razu powiedział, że czekamy na potwierdzenie martwej ciąży na drugim usg, ale jak bym zaczęła mocno krwawić, to zabieg przyspieszą. Tak mi to wytłumaczył, że poronienie to nie @, macica ma marne szanse na całkowite oczyszczenie się za jednym zamachem. Do tego długotrwałe krwawienie grozi infekcją (i nie taką tam infekcją pochwy tylko może dojść do ropomacicza) no i oczywiście krwotokiem. Wiadomo, że zabieg to nie jest nic przyjemnego, w następnych ciążach może dojść do niewydolności szyjki, ale dla mnie to mniejsze zło, niż przy samoistnym poronieniu.
Mam nadzieję, że się jakoś trzymasz... Buziaki dla Ciebie :***

Malgonia a gin Ci powiedział, że połówkowe? Bo ja się tak napaliłam na jedną wizytę w 19t3d c, mąż wszystko rzucił, żeby dziecko zobaczyć na usg, a tutaj dupa:sorry:. Dopiero w 22tc miałam połówkowe.

Angelstw taki brzuch miałam w piątym miesiącu... :sorry: Dopiero w ostatnim tygodniu piątego miesiąca zaczęło mnie wysadzać i teraz już zauważam tendencję znacznie wzrostową :sorry:. Czytałam gdzieś, że w drugiej ciąży brzuch szybciej rośnie, ale u mnie ta zasada nie zadziałała. Teraz to nawet nie chcę się w pasie mierzyć :eek:

MisiaMonisia a jak Twoje samopoczucie? Ciągle spokojnie i bez emocji? :happy:

Doris coś długo ta wysoka temperatura się utrzymuje... :laugh2: &&&&&&&&

Edyta a co u Ciebie? Oglądasz norweskie bajeczki? Jak wyprawka? Kiedy wracasz do Polski?

MashaFre jagodzianeczki... Mniam :-) Co do lepienia, to moja babcia zawsze na tłusty czwartek robiła pączki. Do środka kładła bardzo mało dżemu, bo najważniejsze, żeby NADZIENIE NIE WYPŁYNĘŁO ;-). Reszta świata nie miała dostępu do lepienia, bo na pewno by wtedy wypływało ;-). No i nadszedł taki czas, że piekłam już więcej, niż moja cała rodzina razem wzięta i jakimś podstępem udało mi się babcię namówić, żebym może jej pomogła, byłoby szybciej. Ło matko!!! To były cyrki!!! Bo za dużo dżemu kładłam, bo słabo zaklejałam :rofl2:. Ile babcia się nagadała... Ubaw był po pachy ;-) No i oczywiście pączusie nie pękały ;-) Więc rób jagodzianki do oporu, aż Ci wyjdą wystawowe, żebyś mogła na wszystkich psioczyć (psioczenie- jedno z najbardziej lubianych słów babci ;-)), tak jak babcia przez tyle lat psioczyła na nas :-D

A u mnie... Regaty upłynęły w miarę spokojnie, zakończyły się bólem żołądka i trzustki mojego męża (hmmm... ciekawe od czego...:huh:). Na regatach spotkałam tą dziewczynę, co ma brzuch większy ode mnie a jest w ciąży o miesiąc mniejszej. Wcale takiej piłki nie ma, jak wszyscy się podniecają... Ma o tyle lepiej, że jest figury odwrotnej do mojej. Ja mam biodra i uda większe, zawsze miałam świetne wcięcie w pasie i wąskie ramiona. A tamta ma chude nóżki, zero wcięcia i szerokie ramiona... Takie figury zawsze będą lepiej wyglądać w ciąży, bo rośnie im to, co nie było szczególną zaletą... A u mnie niestety wcięcia nie widać od dawna... :-(
Teściowie już dzisiaj wracają... Mogliby jeszcze gdzieś pojechać w te wakacje... Przynajmniej do naszej przeprowadzki ;-).
A ja umieram na ból nóg. Bolą mnie już od samego rana, tylko jak wstanę. Jak dłużej leżę, to też mnie bolą :wściekła/y:. Jak leżę na plecach, to bolą mnie plecy... Nie wiem, ale chyba mnie nie sięgnęło błogosławieństwo tego stanu...:dry: Do tego mam wrażenie, że niedługo pęknę :baffled: Jedzenie daje mi chwilę przyjemności, ale później mam problem, bo w brzuchu nie ma miejsca na takie zbyteczne rzeczy jak pokarm :wściekła/y:
Dobra, wystarczy tego narzekania, idę poćwiczyć ;-)

Dziewczyny

Pytanie jestem w 27t3d ciazy badalam wczoraj progesteron i mialam 53.8
Powinnam sie martwic ? Bo to ponizej normy. Taki poziom powinien byc okolo 20tyg

reklama
Magdalena znalazłam w internecie takie normy:
[h=3]2.1. Normy progesteronu[/h]
  • po owulacji 1 - 28 ng/ml;
  • do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml;
  • 12.-28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml;
  • powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml

wg tego wychodzi na to że u Ciebie w normie ;-)

Do góry