reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczyny, czytam was codziennie ale jakoś nie mam odwagi odzywać się i pisać nie mogę ogarnąć wszystkiego a nie chce nikogo ominąć. wiec przepraszam że tak mało jestem.

Dziś na teście 2 kreseczki , stres niesamowity ale przecież musi być dobrze:)

reklama
Tak owszem zmieniłam klimat ale do tej pory wszystko było oki dopiero w tym miesiącu jakieś takie chocki klocki się dzieją. Mam nadzieję że wszystko wróci do normy.

rilla1 gratulacje!! :tak: stres? Kto jak nie my zna lepiej to uczucie będąc w ciąży? To odczucie chyba będzie już z nami do końca!! Ale trzymaj się i nie pozwól aby wziął górę nad Tobą!! Bo w końcu jak napisałaś musi być dobrze!! :sorry2:

Lili kiedy masz teraz jakąś kontrole? Jakieś ponowne USG?

Doris puk puk? co u Ciebie? Jak się masz? Co postanowiłaś w związku z tą torbielą?

co do nieregularnych cykli...ja przed poronieniem miałam cykle jak w zegarku 27-28 dni...po poronieniu pierwszą @ dostałam po 33 dniach! Drugiej już nie doczekałam :tak: ale wiem że gdyby się nie udało to też cykl byłby jakiś 30 dniowy bo owu była ok. 17dnia cyklu.

Ostatnia edycja:
Lilijanna kiedy wizyta??? Jak samopoczucie??
Rilla
gratulacje i kciuki&&& Odzywaj się częściej i dawaj znać jak się macie:-) Pozwól, że "wyałtuję" cię z listy:-D

Doris - termin niechcianej @ lipiec 2014
Neta81 - termin niechcianej @ 12 lipca 2014 r.
Naala - termin niechcianej @ koniec lipca 2014 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ ok. 3 sierpnia 2014 r.
ONA1227 – termin niechcianej @ sierpień 2014 r.
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
Joaro - termin niechcianej @ ?

Sysiq - termin niechcianej @ ?
Igusiad - termin niechcianej @ ?

Moja szwagierka urodziła dziś synka:-) Mały jest słodki, ale kiedy go zobaczyłam poczułam dziwne ukłucie w sercu i jakiś taki smutek mnie ogarnął. Mój aniołek byłby dokładnie 4 tyg. straszy:-( Do tego córcia wciąż mówi o rodzeństwie i jest mi tak strasznie żal, że jeszcze go nie ma i jakoś się nie zapowiada - czuję się winna, że jest sama a wszystkie dzieci w koło mają rodzeństwo:-( Przepraszam za smęty...

Pozdrawiam Was wszystkie w ten "przeupalny" dzień:-)

Hej
Jestem, jestem, czytam ale jakoś weny brak
Angelstw...dziękuję za pamięć i wywołanie, fajnie że pamiętasz!!!!! Co do torbieli to naczytałam się mnóstwa artykułów, i na razie poszliśmy na żywioł, nie zabezpieczamy się, termin @ mam na 16 lipca. Zobaczymy co to będzie. Poza tym gin kazał mi zrobić badania na przeciwciała kardiolipinowe (zespół antyfosfolipidowy). Co prawda te badanie się robi po 3 i więcej poronieniach ale ja zrobiłam teraz. No i mam podwyższony wynik w klasie IgG. Biorę Acard, bo dowiedziałam się że pomaga i czekam na odpowiedź od mojego gina, bo wysłałam mu dziś maila.
Jak dostanę @ wezmę te tabletki anty na miesiąc a potem kontrola. Ale powiem szczerze, że coś mi serce podpowiada i jakieś mam takie przeczucia, że @ nie przyjdzie. Nie wiem czemu ale tak czuję. Zobaczymy :-)

MisiaMonisia...gratuluję!!!! Ale masz dobrze, oj jak ja bym chciała taki teścior pozytywny!!!! A dziś wyliczyłam sobie, że jakby mi się udało to będzie nas dzielić tylko 6 dni. Oczywiście jak @ nie przyjdzie

Buziaki dla WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doris w takim razie &&&& żeby Twoje przeczucia się sprawdziły!! ;-) mi tym razem gin też nakazała brać Acard (pomimo że żadnych badań nie robiłam) ale powiedziała, że nie zaszkodzi a może pomóc. Więc jak miałby pomóc to oczywiście dzielnie łykam :sorry2:
6 dni różnicy to tak jakby praktycznie różnicy nie było ;-) ściskam i melduj nam tu na bieżąco jak się sprawy mają i co i jak :-p

alza, tak :tak: Ty też?
rilla gratuluję wspaniałych wieści :-) spokojnej i nudnej ciąży życzę;-)&&&&&&&&&&&&&&

Edyta, wreszcie wyniki, brawo :tak:mój J bajki norweskie ogląda :-D
Naala, wszystko przed nami, zobaczysz:tak:

Lilijanna, ja też często tak mam w kościele... bo jeśli On nam nie pomoże to kto?

Dziewczyny, miałam czekać do 2 tyg. na wyniki, ale już są:szok: Niestety nie najlepsze chyba....:-(
TSH, nadal niskie, choć ciągle w normie 0,56

Okazuje się, że cytomegalię miałam i mam przeciwciała:
Cytomegalia IgG 120 U/ml wynik dodatni powyżej 14

Cytomegalia IgM 9,3 U/ml wynik ujemny poniżej 18

natomiast mam chyba obecnie chlamydię:

Chlamydia trachomatis IgG 32,45 RU/ml wynik dodatni powyżej 21,9

Chlamydia trachomatis IgM 1,64 RATIO wynik dodatni powyżej 1,1

Napisałam od razu do mojego gina, czy w takim razie mogę się starać, czy muszę to jakoś przeleczyć?
ciągle COŚ ..... ręce opadają....... no co za egzemplarz ze mnie....:-(

Ostatnia edycja:
reklama
OneMoreTime a to kiszka z tymi wynikami, ale może nie będzie tak źle, trzymam&&&;-) A na niskie tsh to się cóś bierze??? Kochana mam nadzieję, że wasze spotkanie za 6 dni będzie brzemienne w skutkach:-D

Do góry