reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Uff dałam sobie wycisk ;) teraz tylko prysznic i dobra książka pod kołderkę. Mąż na nocce to gderał nad uchem nie będzie :-p
Dziewczyny no to może to libido wróci. Sny też mam od czasu do czasu ciekawe ;) ja myślę że u mnie brak urozmaicenia, może jakieś gadżety by nam się przydały :-D albo wyjazd na weekend, bez synka, na luzie. Pomyślimy.

Spokojnej nocy wam życzę!

reklama
///

Załączniki

• 432b43287727ab984010ead6f739dccc.jpg
    432b43287727ab984010ead6f739dccc.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy któraś z was badała sobie prolaktynę z obciążeniem? Jak wygląda takie badanie? I pytanko do dziewczyn z niedoczynnością tarczycy, Kobietka ty chyba masz? Czy jeśli tsh jest na dobrym poziomie (teraz po lekach mam 1,53) to prolaktyna może być nie teges???

Robiłam testa i lipa, zresztą po południu @ przylazła, ale się spodziewałam także luz. Coś chyba jest nie tak z moimi cyklami. Nie chcą mi się unormować. Ten cykl jest 26 dniowy, poprzedni 25 a miałam i 30 dniowy. Normalnie przed poronieniem miałam 28-29 dniowe. Coś mi tu śmierdzi:-( Sorka, że ja tak tylko o sobie, ale ostatnio nie mam za grosz czasu co by usiąść do kompa. Mąż znowu chory, wszystko na mojej głowie:no: Generalnie paskudnie się czuję i chyba muszę zbadać tą prolaktynę i wybrać się do gina. Dobrej nocki

Naala ja miałam prolaktynę z obciążeniem. Najpierw pobierają Ci krew na wynik początkowy, a potem dostajesz tabletkę i po pewnym czasie znowu pobranie. Ma ona sugerować obciążenie organizmu np. tak jak w mega stresowej sytuacji. Mi po obciążeniu wyszedł wynik 23 większy, a po pierwszym pobraniu wyszła piękna norma. Dostałam więc Bromergon. Potem okazało się,że mam jeszcze problem z tarczycą i zaczęłam brać Euthyrox. W pierwszym cyklu z Euthyroxem zaszłam :)

naala ja badalam prolaktyne podstawowe badania, po tym gdy tarczycowe wyszly mi w normie. mialam w normie tsh, ft4 i antyTPO i wtedy gin zalecil badanie prolaktyny (mialam bole glowy i wycieki plynu z piersi) ale ona tez wyszla mi w normie. ale pisze ci dlatego o tym, bo chyba moze byc tak ze tarczycowe wyjda w normie a cos z hormonami bedzie nie teges. Podesle ci linki z info o badaniach moze ci coś naswietla jak chodzi o cykle. Tak naprawde poza prolaktyna jeszcze inne hormony moga nie grac, ale sama nie wiem ile czasu po poronieniu musi minac aby cykl wrocil do normy :-(
Diagnostyka - dobierz pakiet badań - Hormonalny dla kobiet

Diagnostyka - dobierz pakiet badań - Dla kobiet planujących ciążę

Cześć dziewczyny:happy2:
Witam również nowe aniołkowe mamy i zapalam
[*] dla waszych maleństw...

Jeśli chodzi o współżycie po poronieniu, to ja miałam zalecane wstrzymać się do pierwszej @, ale ja również miałam zabieg za każdym razem...
Ja generalnie mam spore libido, w odróżnieniu od mojego narzeczonego :baffled:, ale jak tylko zachodziłam w ciążę jak ręką odjął :tak:
Przeglądałam tą listę badań wrzuconą przez nimfii, miałam sporo choć wielu też nie miałam... np. nie miałam prolaktyny i innych hormonalnych (z wyjątkiem tsh). Nie wiem czemu lekarz mi je nie przepisał. Może dlatego, że mam regularne @ co 29 dni, owulację praktycznie co miesiąc i nie ma wskazań... bo przy problemach z hormonami to raczej są problemy z zajściem a nie z donoszeniem...?
nimfii, mi od razu po zabiegu cykle wracały do normy. Pierwszą @ miałam zwykle 4 tyg. po zabiegu i dalej już jak zwykle. Chociaż w październiku miałam operację, podczas której wyłuszczono mi mięśniaka i przy okazji obejrzano macicę i jajowody pod kątem jakichś anomalii typu endometrioza itp. generalnie wszystko ok, ale od tego czasu na kilka dni przed terminową @ mam plamienia. W tym miesiącu plamienia zaczęły się aż na tydzień przed @, bo dzisiaj powinnam dostać @ i pojawiły się wreszcie pierwsze "krwawe" plamienia.... już zaczęłam się bać. Mówiłam lekarzowi, ale powiedział, ze po operacji przez jakiś czas moga pojawiać się odchylenia od normy... Zobaczymy jak to będzie dalej.

Za tydzień, tj. 18 idę do szpitala na histeroskopię, żeby kamerką obejrzeć macicę od środka i wyciąć ewentualną przegrodę, która może występować przy dwurożnej macicy ( a ja taką mam:baffled:)... opowiem Wam później jak to wygląda. Boję się narkozy całkowitej a właściwie tego, co się będzie działo po niej, bo niektóre dziewczyny ciężko to przechodzą: mdłości, wymioty itp. A ja okrutnie boję się i nie lubię wymiotować...:no:

Podczytuję Was, ale troszkę się Was ostatnio pojawiło i trudno mi zapamiętać... mam ostatnio okropne problemy z koncentracją i pamięcią, więc wybaczcie jak coś pokręcę...:zawstydzona/y:

Pozdrawiam wszystkie serdecznie i trzymam ogromne kciuki za każdą z osobna &&&&&&&&:happy2:

dziewczyny u mnie libido chyba w normie, mąż ma mniejsze niż ja :-p aczkolwiek my dużo o tym rozmawiamy troszkę staramy się urozmaicić, zastanawiamy się nad gadzetami ale jakoś cieżko się zdecydować:sorry2:

jutro ide do szpitala wiec trzymajcie kciuki...

one more time strasznie współczuje ci tych wszystkich zabiegów, mam nadzieje że nie będzie jednak tak źle jak to opisałaś i być może ominą cię te nieprzyjemne objawy po zabiegu...
ja na temat badań sie nie wypowiem bo ich jeszcze nigdy nie robiłam.... w tej ciąży zdążyłam zrobić już wszystkie podst. i tox itp. wiec wszystko z takich mam w normie... cytologia też wiec w sumie czekam na zabieg i wyniki z szpitala

reklama
RILLA 1
&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Daj znac rowniez jak znajdziecie jakies ciekawe urozmaicenie lub gadzety;-)

ONE MORE TIME

Trzymam kcuiuki&&&&&&&&&&. Bedzie dobrze.

DZiEwczynki
Niestety dalej nie maja moich histo....:-(

A co do moich badan. Nigdy kekarz mi nie zlecil hormonalnych takich jak lh, prolaktyna itp. Ale teraz nawet jak sam nie zaproponuje to ja wyjde z inicjatywa:p

Ostatnia edycja:
Do góry