reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

NIMFII
Nie czytaj tyle bo oszalejesz;-) faktycznie powiedzenie co za duzo to nie zdrowo sie sprawdza;-)
Hmmm zastanawia mniee tylko czemu lekarz nic Ci nie powiedzual? Hmmm.
Wiesz tez patrzylam na ten pakiet;-) i na bank go zrobie jak zaczniemy sie starac;-) a orientowalas sie jak to cenowo wyglada? Bo ja zapominam sie o to zapytac;-)

DZIEWCZYNY
Ja korzystam z wersji mobilnej w tel i niestety nie mam opcji "podziekowan" i wielu innych. Ta wersja jest bardzo uboga;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja czekam na "zielone światło" od lekarza abym wiedziala, ze wszystko jest okej. potem i tak kilka miesiecy obserwacji cyklu, moze badania po dordze tylko ze ja raczej tarczycowe oraz anemiczne. A jak chodzi o starania to nie wiem czy beda mozliwe i kiedy. na razie mieszkamy osobno z mężem wiec i tak temat mnie nie dotyczy.

lumia drogie te badania! Bylam w diagnostyce w tym tygodniu odpisywac cennik. Nie chce cie oszukac ale chyba ponad 200zl za ten pakiet dla planujacych. Odpisalam ceny dla pakietu tarczycowego - 61zl, hormonalny dla kobiet (ale nie starajacych sie tylko standard) - 119zl, oraz pakiet badan anemi 147zl, wszystkie pozostale byly juz drozsze.
lumia daj znac jak bedziesz miala histo i jak tobie lekarz je zinterpretuje. Wg mnie za maly opis byl na wyniku aby mogl mi lekarz cos wiecej powiedziec. Wiem tylko ze ten obrzek mial jakis zwiazek z odczynem coombsa, ktory wyszedl mi dodatni po poronieniu. Te kwestie bede musiala jeszcze wyjasnic na przyszlosc dowiedziec sie czy np powinnam miec coombsa pod kontrola we wczesnej ciazy, czy np wtedy zastrzyk z immunoglobuliny moglby w czyms pomoc. ale to sie bede dopytywac jeszcze z biegiem czasu.

NIMFIi
Jutro bede wiedziec czy juz sa Wyniki histo.
Ja wizyte u gin mam na 18 lub19 marca-nie pamietam dokladnie;-)
Micha mi sie usmiecha czytajac , ze pomalu zaczynasz pisac o "zielonym swiatelku" od gin:-)

Wlasnie jestem po rozmowie z mama...niestety nie miala zrobionych badan histopat. :/ tego sie spodziiewalam po tym jak mama opowiadala jak to sie wszystko dzialo...i jak lekarze podchodzili...

Ostatnia edycja:
Kobietki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :)

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie. Myślę że zaczekam do @ (po @).

Bella wielki buziak dla Ciebie! Wiem że nie jestem sama ale czasem łezka się zakręci w oku...

Myślicie że mogę zrobić badania początkiem kwietnia na toxo, cytomegalię i hormony? Nie będzie za późno? :-\ ja wyników histo-pat mieć nie będę.

Nimfii dobrze że bHCG spada, cieszę się razem z Tobą.

Lumia przykro mi że z twoją mamą tak się obeszli lekarze.

lumia no chcialabym miec "zielone światło" :tak: bo tak naprawde mąż może wpaść do nas w każdej chwili w odwiedziny lbo ja do niego na weekend czy cos... Nie chcialabym sie spinac że to jeszcze za wszesnie na sex czy cos... Co prawda w naszym przypadku raczej nie bedzie jako takich staranek, raczej zdanie sie na los...

lisica te badania chcesz zrobic przed kolejnym staraniem? Sama nie jestem pewna kiedy dokladnie mozna je zrobic choc ja tez obstawiam kwiecien, albo po najblizszej @ albo po nastepnej.

Poszlam sie odstresowac teoretycznie, na kawe i plotki do galeri... Hmmm ale i tak mysli co chwila uciekaly mi, widzac cięzarna, albo noworodka. I pomyslec ze ja z maluchami nigdy do sklepow nie jezdzilam o.0 Myslalam ze tam unikne maluszkow a tu jednak... No nic, dzis bylam dzielna, nie plakalam. Choc to wyjscie średnio mnie zrelaksowalo ale jest ok, glowa mnie dzis nie boli przynajmniej :p

pytanie..
Czy ktorej z Was sie podnioslo nagle libido po poronieniu? Ja nie wiem o co kaman ale ciągle mysli mi sie kieruja w ta strone, że by mi sie chcialo, choć nie moge. Czy to zakazany owoc tak kusi, czy hormony daja popalic. Ja od 3 lat mialam praktycznie zerowe libido, a teraz calkowity zwrot.

Ostatnia edycja:
Nimfii tak, chcę je zrobić by wykluczyć toxo lub cytomegalię no i sprawdzić hormony. Chcę zrobić podstawowe badania. Cytologię miałam zrobioną w grudniu i wyszła super więc wykluczam jakieś zakażenie. Ja i tak będę się starać najwcześniej w lipcu bo jadę na urlop do Chorwacji i chcę go spędzić spokojnie a nie co chwilę myśleć czy znów poronię... Także mam trochę czasu. Poza tym chcę schudnąć ok. 10 kg.
Co do libido to moje od porodu jest praktycznie zerowe :-\ tym bardziej że w ciąży miałam zakaz (problemy od 20 tygodnia - zagrożenie przedwczesnym porodem). Rzadko kiedy mam ochotę... Wstyd się przyznać ale teraz starałam się o dziecko 7 cykli i praktycznie się zmuszałam do seksu. Nie wiem jak będzie teraz. Bardzo bym chciała żeby się coś poprawiło...

NIMFII

Haha mam dokladnie to samo....ale glupio mi bylo pisac;-) Normalnie nawet mam "brzydkie mysli;-)" i sny tez ten tego:p Nawet mojemu M powiedzialam, ze taka mam "chcice",ze szok;-) Chlop wlasnej baby nie poznaje:-)
A Przed ciaza libido nie bylo wysokich lotow:p .
Hmmm no ciekawe czym to jest spowodowane;-)

Ostatnia edycja:
LISICA
Jak juz tak szczerze sobie piszemy. To u nas bylo tak, ze lekarz od czerwca zeszlego roku kazal sie starac....ale ochoty bylo zero i wiedzialam, ze nic z tego nie bedzie. Ja to nawet zmusic sie nie moglam. No i w grudniu jakos 2 razy bylo tylko przytulanie, a potem szok jak dwie kreski na tescie...bo ja jeszcze te pco i inne perelki mam:-)

NIMFII , LISICA
A to moze dlatego, ze wiosna idzie:p

reklama
lisica z tymi badaniami to bym na twoim miejscu zrobila po powrocie z urlopu :tak: no bo w sumie i tam tez mozesz zlapac bakterie niestety, no ale zobaczysz, zapytaj jeszcze lekarza co ci radzi.
Libido po drugiej ciazy mialam jak piszesz, nieraz praktycznie sie zmuszalam do sexu zeby jemu nie bylo przykro, bo jemu sie chcialo zawsze codziennie. A w ciazach tez mialam nakazany celibat przez skurcze.

lumia
no wlasnie nawet sny erotyczne mialam, nie poznaje sama siebie. Wczesniej jak maz wyjezdzal do UK cieszylam sie ze bede miala spokoj a teraz czuje ze jakby go dorwala to bym go z rak nie wypuscila :-p dziwne, dziwne... nawet specjalnie mu o tym nie mowie poki co, bo sama nie wiem co bedzie z naszym "zielonym światlem" kurcze a tu teraz bede musiala czekac i czekac na niego wiele tygodniu ech.

Do góry