reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Karola ale szok :szok::-D więc jednak to była zmyłka z drugą dziewczynką ;-) ale dobrze że się teraz dowiedziałaś a nie jeszcze później... a tak po za tym chłopak zdrowo rośnie? jak twoje samopoczucie po chorobie? zdrówka dla Ali i męża życzę :tak:

tekila współczuję leczenia zęba, mnie też ostatnio coś pobolewało ale do dentysty pójdę dopiero jak będę w Pl, gdzieś w drugiej połowie kwietnia, to ile jeszcze musisz czekać na @? może nie długo wszystko się wyjaśni &&&&

ktoś coś wie o mamusi synka nic się nie odzywa a chyba już się zbliża wielkimi krokami termin jej porodu... mam nadzieję że wszystko jest ok &&&&&&&

inne ciężarówki też nam zniknęły, np Czekamy na Igorka hop hop :confused::-)

Hej, nie wiem w sumie ile jeszcze czekać, bo dziś mam 34 DC, od 6 dni nie biorę dupka, ale nadal cisza.. Jak do soboty tak będzie to zrobię test bo hm dla mnie to dziwne, zawsze miałam okres tak max 3 dni po odstawieniu leków..

Ostatnia edycja:
edytko nio czuję się oki.małego czuję,kopie skubany,rozpucha się i wypina:szok: co na tym etapie dość wczesnym wydaje mi się dziwne-już myślałam,że brzuch mi sie stawia,ale chyba nie...gin twierdzi,że dziecko sie wypycha,bo czuje to tylko w dolnych partiach pod pępkiem tam gdzie dziecko jest ułożone.a tak to żadnych ciążowych dolegliwości nic.po antybiotyku,po chorobie dobrze.mialam usg właśnie żeby zobaczyć czy z dzieckiem wszystko dobrze.a ty jak się czujesz?

teklia ja właśnie byłam z zębem 2 dni temu...coś zaczęła mnie 6 dolna pobolewać,dostałam lek i za msc na zatrucie i do kanału...bolało jak cholera.

karola to dobrze że choroba nie wpłynęła w żaden sposób na dziecko, jeszcze trochę i będziesz miała połówkowe... zleciało :szok: ...a ja, no pożalę się, że czuję się beznadziejnie, zero życia, energii, większość czasu spędzam na kanapie, długo śpię, męczę się z mdłościami, dzisiaj też wymiotowałam, brzuch mnie boli jak zasypiam (jest wtedy bardzo twardy, pewnie od gazów) i boli mnie jak się budzę, tylko wtedy bardziej na górze - żołądek... i tak leci, mąż mi szczerze współczuje i pomaga jak może... z niecierpliwością czekamy na koniec I trymestru, mam nadzieję że wtedy będzie poprawa... no ale sobie ponarzekałam :zawstydzona/y: ;-);-)

Cześć kochane,

ale tu cisza ostatnio, aż ja postanowiłam coś napisać:-)

Edytka, współczuję dolegliwości pierwszego trymestru :-( mnie tak męczyły mdłości, że schudłam 9 kg, dzięki temu nadal jeszcze ważę 2 kg mniej niż przed ciążą :tak: no ale przyjemne to nie jest. Z drugiej strony to dobrze, że objawy są, znaczy, że wszystko OK :tak:

Karola, gratulacje sisiorka! :tak::tak: Chłopaki też są fajne :tak:Najważniejsze, że Mały jest zdrowy i nic mu nie dolega. Cieszę się, że Ty także już się lepiej czujesz;-)

Tekila, jak tam sytuacja z @ ?

Magda88, czytam Twojego bloga, fajny jest i bardzo go lubię :tak::tak:

Nisiao, jak problemy skórne Kini?

Katherine, odezwij się do nas tutaj :-):-)

Kobietko, jak się masz?

anty2, a Ty wpadłaś jak po ogień i nie napisałaś nawet co u Ciebie??;-)

Naala
, jak się macie po chorobie?

Kwiatuszek, co słychać?

Tekla
, jak się masz? Jak po kontroli w środę?

mamusia synka, odezwij się ;-)

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam, ale skleroza ciążowa, rozumiecie ;-);-)

U nas wszystko OK, dni mijają powoli, nudzę się okrutnie. Dużo czytam, sprzątam, chodzimy do szkoły rodzenia, w weekendy aktywnie żyjemy towarzysko, też z tego względu, że niedawno się przeprowadziliśmy i mamy non stop gości, ale jest super :tak::tak: Inga jest dosyć aktywna, sporo się rusza ku mojej uciesze, ja czuję się dobrze, kompletuję wyprawkę a w portfelu pustki :-):-)

pozdrawiam Was wszystkie cieplutko (u mnie dziś piękne wiosenne słońce:tak:)

Jestem po wizycie u ginekologa, wyniki badań bardzo dobre,zbadała mnie wszystko jest dobrze, wynik histopat bardzo dobry, nic z niego nie wynika, zapytałam panią ginekolog od kiedy można się starac, powiedziała 3 miesiące od zabiegu, więc mówię że kwiecień wypada, a ona w kwietniu to już spokojnie. A teraz mam dylemat bo, dostałam @, następna wypada 20.03.2014 a więc w kwietniu dni płodne wypadają na początku, czyli po drugiej@, a gdybym czekała na trzecią to wtedy wypadałoby zacząc w maju, i nie wiem co robic, chyba że następna @ dostane wcześniej, niż myślę. Jak wy byście zrobiły. Kwiecień czy maj?

Bellaa - myślę ,że to już Twoja indywidualna sprawa , myślę ,że jeśli będziesz po dwóch @ to wszystko się tam ładnie odbuduje do tego czasu i przeszkód nie ma, a nawet jeśli nie będzie organizm gotów to do ciąży najwyżej nie dopuści;) Jak byś nie zrobiła trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Karola - kochana gratuluję synka ;) cieszę się ,że już lepiej się czujesz.

Matita - witaj ;) no już coraz bliżej godziny zero ;D .

Co u mnie, a no znowu miałam te wodniste upławy i popuszczałam mocz , byłam wczoraj u gina bo chciał zobaczyć co to znowu się przyplątało , zrobił mi wymaz czekam na wynik , dziś oddałam jeszcze mocz do badania ,ale popuszczanie ustąpiło , może macica uciska na pęcherz jak rośnie i tak mam , gin mówi ,że tak też się zdarza.
Zobaczymy co z moczu wyjdzie.Zmniejszył mi dawkę luteiny do dwóch na dzień bo uważa ,że po woli można odstawiać ,a luteina ,a raczej jej aplikacja też może się przyczyniać do powstawania infekcji , na pewno nie są to wody i dla pewności zrobił jeszcze usg aby zobaczyć poziom wód.
Wód jest dużo i mam się nie martwić.
Dzidziuś sobie fikał i dokazywał , pokazał pupkę i kroczek i gin się przyglądał co tam ma między nóżkami.
Gin nie powiedział mi na 100% bo uważa ,że to wczesny etap i nie chce mnie w błąd wprowadzić ,ale jego zdaniem widać jajeczka i być może to chłopak ,ale to się upewnimy na dalszych badaniach , uznaliśmy ,że do rozwiązania jeszcze czas więc po podglądamy , czy maleństwo pozostanie chłopcem czy okaże się inaczej , mąż niby mówi ,że ważne aby było zdrowe ,ale widać było jak mu banan rósł na buzi jak mu opowiadałam.
Wiem ,że co by się nie okazało będzie się cieszył , ale ma jednego brata i on ma 3 córki więc pewnie by pękał z dumy jeśli synka byśmy mieli ;)

reklama
Do góry