reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lili - w domu wszytko dobrze , na razie bez "atrakcji" są małe spięcia , na temat co mam kupić dziecku ,a co nie ,że po co mi np body bez rękawka , albo ,że mam kupić najzwyklejszą butelkę szklaną co mi posłuży na lata bo kiedyś to innych nie było i się żyło o takie tam wywody ,na razie puszczam mimo uszu bo widzę ,że jak sprzeciw wykazuję to zaraz musi komentarz końcowy , tak to nazywam , mama lubi mieć ostatnie słowo.
Przypomniałam sobie radę mojej pani psycholog , ignorować i nie dyskutować ,aż się znudzi i przestanie dana osoba się wtrącać nie odzywać się i tyle bo po co zaogniać ;)

reklama
Karola, zdrówka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Edyta, wydaje mi się, że J ma na dyplomie A2, ale nie wiem, czy to jest taki odpowiednik normalnego A2 czy tylko na potrzeby rekrutacji chcieli lepszych i gorszych oddzielić...

Bellaa, przykro mi :-(
[*] mój lekarz po zabiegu zalecał 2 cykle odczekać ( po 2 miesiączkach od zabiegu miałam zielone światło). Trzymam kciuki &&&&&&&&

Dzięki dziewczyny za wsparcie:-) Przepraszam, że tak wymyślam, ale zaskoczyło mnie to i musiałam się z wami tym podzielić. Puki co czekam na rozwój wydarzeń, albo się rozkręci albo będę testować. Asekuracyjnie wzięłam duphaston. Poza tym wszyscy u mnie w domku chorzy. Mnie dzisiaj jeszcze na dodatek ucho rozbolało:-( Ale widzę, że z choróbskiem sama nie jestem, Karola dużo zdrówka:-)

Bellaa światełko dla Twojego Aniołka
[*] Jeśli wyniki badań masz w porządku, to właściwie do razu możecie zacząć się starać. Wszystko zależy od gotowości. Mam nadzieję, że wszystko będzie po twojej myśli, powodzenia:-)

Hej Dziewczyny mam do Was takie pytanie, bo się zaczynam strasznie martwić/ poroniłam samoistnie 17 stycznia, beta prawie od razu spadła do zera.. Rozmawiałam z lekarką i powiedziała, że możemy normalnie współżyć.. No i tak się też stało …..a teraz znowu od kilku dni jest mi niedobrze... Poprzednio taj właśnie miałam w ciąży, objawy w sumie kilka dni po poczęciu.. Teraz wpadam w paranoje , że zaszłam w ciążę.. Czy to możliwe?? Tzn. Czy po poronieniu można od razy zajść w ciążę???????

Hej Dziewczyny mam do Was takie pytanie, bo się zaczynam strasznie martwić/ poroniłam samoistnie 17 stycznia, beta prawie od razu spadła do zera.. Rozmawiałam z lekarką i powiedziała, że możemy normalnie współżyć.. No i tak się też stało …..a teraz znowu od kilku dni jest mi niedobrze... Poprzednio taj właśnie miałam w ciąży, objawy w sumie kilka dni po poczęciu.. Teraz wpadam w paranoje , że zaszłam w ciążę.. Czy to możliwe?? Tzn. Czy po poronieniu można od razy zajść w ciążę???????
Tekila, jak najbardziej :tak: przeważnie owulacja jest 2-4 tygodnie po poronieniu..a pierwszy okres 4-6 tygodni.. więc kto wie.. <3

Chyba oszaleję..:( ja generalnie jak pisałam wcześniej mam problemu z owulacją, i nie trzy ciążę były na clo/ i mimo, że nigdy nie używaliśmy zabezpieczeń nie zaszłam w ciążę... Ale teraz mam schizę.. nie chce sobie nic wymawiać , szukam innych powodów i mam nadzieję, że są inne..

onemoretime to ładnie, A2 to już bardzo dobry poziom, ja dopiero zaczynam A2 więc nie prędzej jak za 4 miesiące będę to ogarniać, ale wiadomo że papier to jeszcze nie wszystko, u mnie na przykład jest problem z tym żeby zacząć mówić, dla mnie szybciej i prościej jest dogadać się po angielsku, dlatego częściej proszę od razu o przejście na angielski niż dukam po norwesku ;-) no i jeszcze weź ich zrozum... czasami stoję z boku i rozumiem co do siebie gadają, a czasami jak do mnie coś mówią po norwesku to tylko początek zdania załapię i potem domyślam się albo nie ;-)
aschlee u mnie nauczycielem jest norweg więc trzeba sobie samemu radzić z tłumaczeniem, podstawa to dobry słownik ;-) a nie wiem jak u onemoretime, bo kurs twojego narzeczonego odbywa się w Polsce?

naala i jak? nadal masz jakieś plamienie, czy nic??

tekila jakbyś teraz zaszła bez żadnych wspomagaczy itp to znaczy że tak miało być i się tym nie martw, zaufaj że będzie dobrze, jak dla mnie to byłby znak Opatrzności :-) ale z drugiej strony jeszcze nie jest powiedziane że to objawy ciążowe, ja zaczęłam odczuwać mdłości w 5 tyg i myślę że to było wyjątkowo wcześnie, parę dni po zapłodnieniu betaHCG jest jeszcze na tyle mała że badanie z krwi może jej nie wykryć... może za tydzień zrób sobie beta HCG i wtedy zobaczysz... trzymam kciuki żeby było po twojej myśli &&&&&&&&&&&&

u mnie bez zmian... żołądek daje w kość :baffled: zwolniłam się wcześniej z pracy bo już nie dawałam rady... jutro rano wizyta w przychodni, oby dał to zwolnienie...

reklama
Aschlee, mój narzeczony chodzi w Polsce na kurs, więc uczy Polka a Norwedzy będą wywiad przeprowadzać na zakończenie kursu. Z tego co Edyta pisała to chyba w Norwegii Norwedzy prowadzą albo po angielsku albo po norwesku.

Edyta, okazuje się, że mój J poziom B1 teraz zaczął...

Do góry