reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witajcie! Gratuluję zaciążonym mamusiom!!!

Ja jestem po 2 poronieniach. W obu tych ciążach na usg w 6/7tc było widać tylko pęcherzyk. Coś było od początku nie tak.
Nie pamiętam jak było z owulacją w moich donoszonych ciążach, ale w tych poronionych na pewno była opóźniona. Mam 31 (kiedyś 32) dniowe cykle, owulka ok. 18-20dc. Przy ostatnim poronieniu jedyna możliwa data zapłodnienia to 24dc. Teraz mam identyczną sytuację. Okresu nie ma od 4 dni, ale to dopiero 12d po ew. poczeciu. Jutro wybieram się na betę. Ogromnie się boję powtórki :/ Mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności. Za nic nie mogę sobie przypomnieć, kiedy była owulacja w moich prawidłowych ciążach i się teraz nakręcam...

Edytka ależ się cieszę ...takie świetne wieści od samego rana !!! Całą noc o Tobie myślałam !!!
SUPER KOCHANA !!! Nudnej ciąży !!!

Megami nie denerwuj się ... będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&

dorcia , i co ? napisałas priva do zjoli ws tego zaśniadu ?
edyta , jupi !!!!!!! gratuluje serdecznie :)
igusia , buziaki dla mojego ulubieńca , Rafała :)

witam nowe aniolkowe mamy :)
Megami , &&& za II kreski , widze że masz juz dwie panienki w domu jak ja :)

reklama
Witam nowe mamusie aniołków.. zapalałam światełka (*)(*)(*)
Tekila85 po 2 poronieniach przysługuje ci badanie genetyczne na NFZ, wystarczy że pójdziesz do lekarza pierwszego kontaktu i on Ci takie skierowanie da..ja właśnie mam zamiar iść jak już będzie po.. :(
Niasia0 szybkiego porodu :)
A u mnie chyba powoli się zaczęło..robiłam tak jak poprzednio dużo się ruszam, wieczorami piję czerwone wino i wczoraj w ciągu dnia wzięłam 3 tabletki wiesiołka-oeparolu..i jakoś po 24 zaczęłam krwawić-trochę poleciało krwi, ale niestety póki co stoi w miejscu i się nie rozkręca.. :( do tego teraz przy drugim poronieniu strasznie wczoraj mnie brzuch bolał..za pierwszym razem tak nie było..mam nadzieję, że jeszcze dzień góra dwa i się to skończy bo już się wykańczam powoli :(

Ja z tym poronieniem też miałam i mam kłopot: ( normalnie było dużo krwi i w ogóle...a teraz jakoś mało... brzuch i plecy bolały potwornie dawno tak się nie męczyłam., .i jak dziś się skończy to chyba już jutro pojadę do lekarki bo się będę bała, że jest nie tak..

Do góry