reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Haaaa Gatto pewnie Wasza Italiańska woda jest bardziej sycąca:happy2::cool2::-D
Oliwka to taka pchełka malutka. Ale próbuje już sama siadać. Na razie różnie jej to wychodzi. Czasami uda się usiąść ale to max sekundę :szok::-D

reklama
Ja też zaglądam tu i sprawdzam, czy są jakieś wieści od Leny...

Katherinne
współczuję hemoroidów :baffled:

Ja ciągle Was czytam ale jakoś nie mam o czym pisać :confused: Dziś 12 dc, do owu parę dni no ale zobaczymy co będzie.

Ja z doskoku.. mamy nadal tych gosci.. wiedzialam oczywiscie,ze przyjadą, cieszyłam się na ich przyjazd, ale mieli w hotelu byc. Nie zabukowali go sobie wczesniej i doopa... wczoraj dostaje sms "ola help" siedzą w McD z 9 miesiecznym dzieckiem i nie maja sie gdzie podziac... no to ich zaprosilam, mimo ze w domu balagan, lodówka pusta... i tak sa se dalej... ja sprzatalam, zakupy porobilam. Ledwo zyje.. tesciowa powiedziala, ze jeszcze jakis hotel wynalazla, wiec im to przekazalam.. pierwsze pyt - czy komus to przeszkadza, ze tu są.. powiedzialam, ze oczywiscie, ze nie...:baffled: ale juz o nr tel nie zapytali, itp itd... No i tak se jestesmy na tych naszych 49m²...
Z jednej str mi glupio, ze chce sie ich pozbyc,bo bardzo duzo dla dzieci przywizli - Tymonowi 4 zestawy lego, Hani - fotelik maxi cosi, butelki, pieluchy, chusteczki, mase ubran, itp itd i te poduche dla ciezarnych, z ktora bardzo fajne mi se spalo... ehhhh

Ostatnia edycja:
as hehhe wiem co czujesz...ja czsami mam ochote skoczyć z balkonu tak mnie Ala wyprowadza z równowagi,a to jej wychodzi doskonale:-D:-D,ale za chwile podchodzi do mnie,łapie mnie za szyje i sie przytula próbując przy tym dać mi buzi w sam środek ust:-D:-D.kocham ją nad życie...poprostu jestem zmęczona jak każda pełnoetatowa matka...
juchu wiemo co chodzi,ale niestety przez to,ze maz jest mało w domu to nawet kąpanie w towarzystwie taty nie jest fajne...:baffled:.ona lubi tą czynność,kiedyś lubila ja także z nim,ale juz jej przeszło...mam nadzieje,ze niezniechęci się jej zachowaniem...wkońcu sam jest sobie winny...
lenka mam nadzieję,ze jednak wszystko skończy się inaczej,ze może jesteś w szpitalu,ratują dziecko i dlatego nie możesz pisać...
loi no to goście się zachowali troche nie zabardzo...fakt,ze dostaliście prezenty nie ogranicza ich do tego aby zarezerwować sobie gdzieś miejsce w hotelu...a może oni tak specjalnie zapomnieli???? bo skoro dałaś im nr tel i nie zareagowali to jak to zrozumieć?? poprostu wy dostaliście tyle prezentów wiec macie ich ugościć...ja tak to odbieram...

Karola to ty nie narzekaj hehe
Opiszę Ci mniej więcej jak było dziś u mnie jak starszaki wrócili ze szkoły.
Kuba :
Mamo a dziś Kuba Skórka zrobił mi to i tamto ,a wiesz wygraliśmy dziś na W-F z drugą drużyną ..
A mamo na ubezpieczenie nie dałaś
Mamo a wiesz ,że w poniedziałek mam wycieczkę ,w międzyczasie Klaudia wchodzi
mamo ta baba w szkole doprowadza mnie do....
Ma,mo daj mi ... Mamo halo ,kiedy będzie obiad?
Mamo no szybciej ,bo za pół godziny wychodzę
W międzyczasie Karola aaaaaaaaa mamam cie
mama tam
Klaudia :
mamo na 18 .30 jest spotkanie w klubie tanca ,pójdziesz?
obiecałaś?
Kuba :mamo ide do dziadka ,żeby ci dupy nie zawracać ,bo widzę ,że masz dość :-D:-D:-D
Karola Kuku jaaaaa i za Kubą biegiem ,a młoda do kuchni bo głodna...
Karola za nią i mniamm ,mama mniammmm
Klaudia ,weź tego szpiega ,bo mi z talerza wyjada
Mama nie mówiłaś ,że mam się z nią dzielić ....
Mamo ,weź ją
mamoooo
Karola :mama mniam....
I tak w kółko i bez przerwy
Kochana wszystko przed TOBĄ

As moja mama tak czasami ma że jak sobie coś ubzdura to nie ma mocnych na nią...
Karola hahaha moja mama i menopauza:sorry2::-D ona ma 72 lata więc to już ma dawno za sobą:-D jak zaszła ze mną w ciąże myślała ze ma menopauzę....
Moja mama taka jest bo wyżywa sie na mnie. Ma syna alkoholika (który twirdzi ostro że nie pije:angry:) i on jej w ogóle nie słucha a ona jest wpatrzona w niego jak w obrazek. My się śmiejemy że po prostu pępowina nie odcięta. I nie złości sie na niego tylko wyżywa się na mnie... Mi już nerwy puszczają bo ileż można. Moj M jak przyjeżdża w weekend to nie wie w co ręce włożyć a mój brat zmęczony spi cały dzień. ale i tak to my jesteśmy źli bo się postawimy że za to placić nie będziemy, za tamto. Wieecznie wojna. Chcemy się budować, to rodzeństwo kręci nosem że przecież mamy dom. super... A brat??? Przecież go nie wygonie a za przeproszeniem gnój i pasożyt mi w domu nie jest potrzebny. Tyle. Przepraszam ale musiałam się wyżalić....

Lena jak tam?

Kwiatuszku widze, że też masz z mamą nieciekawie. Co za chamstwo. Widze, że Twoja zamiast pomagać to szkodzi jak moja. Mnie dzisiaj moja też wkurzyła. Bo zaczeła mi wypominać, że ileż ona nam się napomagała, ile kasy dała, jak się poświęca, że przyjechała. To jej powiedziałam co o tym myśle i się obraziła. Trzasneła drzwiami do pokoju i tam siedzi. Myślałam, że mi Ale wykąpie, żebym nie musiała sie schylać ale gdzie tam. Foch na całego. A ta jeszcze klnie przy dziecku. Powiedziałam, że jak ne umie się normalnie wyrażać to żeby się wogóle nie odzywała to przysięgła śluby milczenia. Niech spada, ja to bym chciała, żeby się tak obraziła i wróciła do domu bo ja tu robie wszystko, żeby nie urodzić wcześniej, a ta mnie wkurza przez co brzuch mi twardnieje. Z tymi matkami, zamiast być wsparciem to tylko krew psują. Mam nadzieje, że jakoś się dogadacie.

Ja się pochwale: Torby spakowalam:D

reklama
Agnieszaala super że torby spakowane. ja jak byłam w ciąży mama mruczała pod nosem ale dość spokojna była. I po porodzie była chwila spokjoju. a potem znowu jazda. A o przeklinaniu to już nawet nie mówię. Kiedyś mówiłam do sióstr że Oliwka wcześniej się nauczy kląć niż mówić mama, tata... Jakoś to znoszę ale trafiają sie gorsze dni gdzie mam wszystkiego dosyć...

Do góry