reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Leci czas, leci Kat, wiem, ze te tygodnie do naszych porodow bardzo szybko nam miną, choc teraz wydaje sie, ze czas w miejscu stoi. A przy dzieciach to juz w ogole czas pedzi jak szalony. :-D
Dobranoc

lena odchylenie nie jest duże, robiłaś usg i wielkość dzieciątka 21w4d w 22w5d czyli tydzień różnicy, nadciśnienie i zła praca łożyska to najbardziej prawdopodobne przyczyny hipotrofii symetrycznej w Twoim przypadku. jednak dzieciątko może rosnąć dalej tylko wolniej, mieć lekkie tyły wzrostowe które potem po urodzeniu nadrobi - kiedy masz następne usg? jest szansa, że wszystko skończy się dobrze, staraj się nie leżeć na wznak. Ważna jest obserwacja jak maluszek rośnie, ale na tym etapie rozbieżność tygodnia to jeszcze nie są złe wiadomości, gorsze to małowodzie i praca łożyska, oby rozwój się utrzymał, nawet tydzień do tyłu o dzieciątko to nadrobi, jednak praca łożyska utrudnia uzupełnianie wód.. zahamowanie wzrostu w Twoim przypadku jest efektem małowodzia a małowodzie pracą łożyska. Powinnaś być pod stałą i regularną obserwacją.

Ostatnia edycja:
Hej hej Dziewuszki:-)
I jak tam po nocy? Jak nastroje?
Moj narazie ciut lepszy, ale zobaczymy, co dalej bedzie:baffled::-D juz chyba wiem skad to moje rozdraznienie - to po pobiedzialkowej wizycie, po wyznaczeniu daty porodu.. bo ja to z tych mega niecierpliwych niestety jestem i byc chciala wszystko juz juz:baffled::-D:baffled:

dzien dobry kochane.

matita gratuluje.bedzie dobrze.grunt to dobra opieka.pleni jak sie czujesz w roli mamy???? a maz w roli taty???:-p:happy:???? loi niecierpliwcu:happy2: wszystko w swoim czasie:tak:.

kochane,a ja mam problem...znowu:confused::crazy::no:....wczoraj byłam u swojej lekarki rodzinnej,bo od kilku dni BARDZO boli mnie w dołku pod mostkiem i lekarka podejrzewa,ze moge mieć kamice:no::szok:...ten ból jest nie do wytrzymania.ani lezec,ani siedziec,jak oddycham to tez boli az w plecach czuje...w pon mam usg zeby zobaczyc co i jak i dostałam leki...no własnie leki...boje sie ich brać,bo jesli jest cos na rzeczy o czym pisałam wczoraj to tylko zaszkodze...i co ja mam teraz robic...16,17 mam miec dopiero @...

Wczoraj obejrzałam sobie płytkę z nagraniem z usg i na końcu jest zrzut ekranu z wszystkimi wymiarami i któremu tygodniowi odpowiadają. Koniec końców z wagi wyciągniętej z tych wymiarów wychodziło mu wczoraj 20 tygodni i 4 dni (i to jest wyjątkowo zgodne z poprzednimi usg, wiecznie mu wychodzi, że jest starszy o 1-2 dni, choć jestem przekonana, że moja owu była późno...hmm), za to poszczególne wymiary to już ruletka. Dobrze, że człowiek sam tego nie interpretuje, bo by się przeraził, że dziecko jest zupełnie nieproporcjonalne i wszystko mu powychodziło od czapy. Tu coś wychodzi jak w 19t4d, a tam jak w 21t, w tym samym dzieciaczku. A lekarz i tak jest spokojny i radośnie oświadcza, że jest tak, jak ma być i się wszystko mieści w normie.

Karola ja uważam ,że lepiej brać leki teraz niż potem .Na tym etapie leki nie mają wpływu na dziecko a potem już tak.;-):-):-)
Wiele kobiet gdy się nie kontroluje na tym etapie ewentualnej ciązy żyje normalnie i się w niczym nie ogranicza ,a o ciązy dowiadują się np po 2 miesiącach i ich dzieci rodzą się w 100 % zdrowe .
Uważam ,że we wszystkim należy mieć umiar

Cześć:-)
Jak się macie dziś?
Ja trochę się denerwuję, bo boli mnie brzuch- tak, jak na okres, wiem, że we wczesnej ciąży jest to normalne, ale czy u mnie jest jeszcze wczesna? Czy mam się czym martwić?

reklama
Do góry