reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Katherinne
ale mialas sen,tez kieyś cos podobnego mi sie śniło,że dziecko mi na rękach slabło,strasznie umęczona wstałam.Cale szczęście to sen jest taki,pewnie z tego że sie mysli stale,poza tym ciąza eż jakos wpływa na śnienie i wszystko razem sie tak zbierze....

reklama
witajcie

nisiao kochana nikt cie tu nie ma dosyc-ja nie mam:happy2:.rozumiem cie doskonale.pamietam jeszcze jak ja sie bałam bedac w ciazy...ale ty nie masz narazie podstaw.bedzie dobrze.agnieszkaala ciesze sie,ze wyniki ok.co do pecherza małej nie wiem juz...jak narzie od pt próbuje pobrac jej mocz na posiew i nie daje rady...jak jej załoze ten woreczek to zaraz sie wierci,wstaje nic nie da kolo siebie zrobic,a jak załoze i zapne pampersa to i tak nasika jakos obok,a nie do środka...juz rece mi opadają...próbowalam wode przelewać zeby sie zesikała,stawialam ja na chwilke na płytkach no i nic nie działa...prija hej co u was? jak mała???? kurcze jest cudna.ja juz ne pamietam jak Ala była taka malusia:happy2::-p.magda88 ło matko...kurcze dobrze,ze odrazu pojechalas i,ze nic złego sie nie dzieje.loi ach te hormonki:-p;-).czarna jesli chodzi o kosmetyki to teraz bedziemy sprawdzać ATOPERAL BABY.nie ukrywam,ze dlatego,ze troche tańszy.do tej pory kupowalismy emolium i lipikar z la roche,ale skóra juz sie przyzwyczaiła i szału nie ma.teraz nastepny w kolejce jest własnie ten specyfik.w aptece za 33zł,a na allegro z apteki 23zł juz z wysyłka...

Byłam dzisiaj na wizycie. Moje plamienie z piątku, to pęknięte naczynko w szyjce, lekarz powiedział, że dobrze, że jestem na zwolnieniu, bo praca mogłaby doprowadzić do przedwczesnego porodu. Dostałam dodatkowe dawki żelaza i magnezu i mam się mocno oszczędzać. Zosia waży już prawie 700g! Nogi ma dłuuuugie, chyba po tacie :) Jest zdrowa i ma się dobrze, leżała główką w dół w str mojego kręgosłupa i nie dała zrobić sobie zdjęcia.

Magda to plamienie nieźle napędziło stracha Wam,nie dziwie się,dobrze że jest wporządku,wiaomo jaka jest przyczyna a teraz wiadomo że trzeba oszczedzać się....
Cudnie,mala rośnie jak na drożdzach :)

czesc dziewczyny.ja po wizycie. szyjka trzyma a USG połówkowe za 2 tygodnie wiec dzis nie widziałam maluszka ale czuje ruchy wiec troche mniej sie martwię. mam zmiane leku z duphastonu na luteine ale chcialam ta podjezykową bo po dopochwowej ciagle jakies infekcje mi sie przytrafialy w poprzedniej ciazy. podobno po tej podjęzykowej troche mdli ale moze jakos dam rade. ogólnie czuje sie w miare tylko ciagle siedzenie w mieszkaniu mnie czasem dołuje, wszystko mnie omija, na wesele w sobote mąż poszedł sam bo ja mam dalej odpoczywac. Troche sporo przytyłam od ostatniej wizyty ponad kilogram w ciagu 2 tygodni, lekarz zadowolony, ja niekoniecznie, ale podjadam sporo, mam apetyt a ciagle lezenie powoduje że troszke szybciej przybieram na wadze:) ale po porodzie bede sie martwic teraz moge tylko zrezygnowac ze słodyczy ale ciezko mi sie opanowac:(

eve super,że wszystko ladnie:) maluszek zdrowo rośnie :) kurcze co do weela to nm sie dwa szykuja,w sumie to ide też ale wiem że nie bede napewno szalec tanczyc....

Dziewczynki nie martwicie sie tymi kilogramami,to w wiekszości idzie w dziecko,fakt jak sie wiecej podjada to też nam sie odklada,ale to sie potem weźmie w garść i schudnie.Ja do tego czasu od poczatku ciąży przytyłam 5 kg,chyba to ok,ale po raz pierwszy cieszę się,że brzuszek rosnie,nie wstydze się go,dumnie prezentuje,w końcu teraz mamy czas kiedy z tego powodu nie musimy czuć wyrzutów sumienia a i rośnie podpórka na talerzyk.

Wrzucam Wam filmik
,,Amerykańska fotografka Jade Beall protestuje przeciwko przedstawianiu w mediach wyretuszowanego, odrealnionego obrazu ciała kobiet po porodzie.''
http://youtu.be/nolE35GHCE4

Ostatnia edycja:
reklama
Eve, to jeszcze masz brać progesteron? Mi moja ginka powiedziała, że jak będę czuła wyraźne ruchy to odstawimy, więc odstawiłam, bo już chyba bardziej wyraźne te ruchy być nie mogą, skoro potrafią mnie zdekoncentrować ;)

Do góry