reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czarna kurcze to już sama niewiem jakie kosmetyki kupić. Nivea odpada, J&J też bo Ale uczulały. Może tą Ziajke? Albo poprostu jeden produkt z hippa,żeby w razie co nie szkoda było wyrzucicć.

Kat a co do babydream to ja miałam chusteczki do pupy,ale porażka. A ja używałam z serii rossmanowej dla siebie żelu do mycia ciała i jest ok. Kupiłam kiedyś na próbe bo delikatnie peachniał i wydawał się ok.

reklama
Kup sobie jedno i sprawdz ,tym bardziej że one wcale tanie nie są . Ja mam i czakają na później ... Na pewno dobre są emolienty , Oillatum , Emoillum itp. dobrze nawilżają . Ja Milanowi przy każdej zmianie pampka smaduje dupkę kremem bambino i jest ok.
Chwalone są kosmetyki rossmanowskie babydream i te nowe Mixa (loreal)

Czarna u mnie w sumie jak Filip nie zużyje to pewnie Ala już tak. Ja wolałabym nie zaczynać od oliatum,emolium itp dopiero jak będą jakieś problemy ze skóra. Poczytam jeszcze. Miałam balsam dla Ali z hippa i ona uczulenia nie miała,ale to już jak była starsza. A krem bambino jest naprawde ok. Ja go do twarzy używam od lat, Ali buzke smaruje.

Pijra śliczna twoja Julcia :-):-)

Magda całe szczęście już nie ma śladu krwi, współczuję że musiałaś przez to przejść i tak się wystraszyć, mąż też panikował czy zachował zimną krew?

Matita fajnie że rozpoczęliście staranka, trzymam kciuki za pozytywny test &&&&&&&&&&&&&&&&

również kciuki dla Joaro i Nety &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Loi gratuluję trzydziestki, ale te wasze suwaczki zasuwają :szok: czas leci... jaka jest teraz kolejność ciężarówek do rozpakowania?? ;-)

ja dzisiaj obliczyłam że byłabym w 22 tyg ciąży z Gabrysiem albo Anielka miałaby prawie 3 miesiące... za chwilę będzie rok jak zaszłam w pierwszą ciążę i potem kolejne rocznice... aż boje się myśleć o tym, czasami mi się wydaje jakby to wszystko zdarzyło się wczoraj

pozdrawiam was

Magda oo
rany,nie dziwię się że się wystraszyłaś,masakra...Dobrze,że wszystko jest dobrze....to uważaj na siebie i odpoczywaj...
Sama wiem jak mialam plamienia na początku i niedawno to zamarzłam,w głowie tysiące mysli co to będzie.....
Dobrze,że jest dobrze...

Edyta mąż od razu na sygnale zawiózł mnie na izbę, przedstawił Pani pielęgniarce co i jak. Znam go, więc widziałam, że się wystraszył i przejął, ale mnie uspakajał, przytulał i mówił, że jest wszystko ok z Zosią. Kocham go za to :)

Nisiao dokładnie - tysiące myśli! Wiedziałam, że jak zacznie się coś dziać, to jej nie uratują, bo jest za wcześnie. Czekam na 30tc. Masakra, ale już ochłonęłam.

agnieszkaala wiem co to gonienie za dzieckiem, mam w domu hiperaktywnego 2,5 latka, dziadek po pół dnia z nim na dworze, cały następny dzień przespał:-D bo sił nie miał. Teraz staram się jak najwięcej odpoczywać więc teściowie i mój pilnują większość czasu, a jak już jest ze mną to staram się wymyślać zabawy na miarę moich możliwości, czyli np. siedzę z nim w piaskownicy i zakopujemy bądź budujemy góry dla aut.

Co do kosmetyków to mi się jeszcze przypomniało, że położna uczyła przy Norbercie, że oliwką(balsamem) smaruje się tylko jak się robi sucha skóra. I na oliwkę dawała przepis z pestek winogron się gotowało, albo z czegoś jeszcze. Miałam jedną taką zrobioną i była rewelacyjna nawet ciemieniuchę nią zlikwidowałam.

Dziewczyny kupiłam termometr z pikaczem i postaram się mierzyć temperaturę, ale czarno to widzę. Budzić się w "środku nocy" na pomiar to ja nie wiem :) Kocham spać i każda minuta jest dla mnie cenna. No zobaczymy.

Dzien dobry dziewczynki:-)

katherine gratuluje pracy:-)

loi, juchu ,agnieszkala, magda, nisiao.....widze, ze tak u nas jest, ze na kazdym etapie sa glupie mysli, jest strach i panika ach....

Ja tez tak bede czuje miala, ostatnio u lekarza jak powiedzial, ze jak przyjde nastepnym razem to juz posluchamy serduszka po 11 tygodniu to sie uspokoje troche prawda?
A ja mu na to, ze tylko troche, bo...pozniej sie bede bala do 20 tyg....a pozniej do 30.... A pzniej do porodu....a pozniej on zaczal sie usmiechac i mowi- o zdrowie noworodka i ....az do till get married ( az do slubu hehe) ;-)

joaro przeciez nie musisz mierzyc wczesnie rano, tylko o stalej porze o ktorej z regoly wstajesz- jak jest to np. 9.30 to tez ok:cool2:

edytka " te daty" sie chyba b. dlugo pamieta....niestety, ale wazne, zeby patrzec pozytywnie na przyszlosc i miec wiare:-)

Ja dalej sie martwie , ale staram sie cieszyc z kazdego tygodnia i nie nakrecac
No i musze sie pochwalic-mnie juz 10 stuknela!!!!:-):-D( Male kroczki)

buziaczki i zycze Wam milej niedzieli;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ozila, gratuluję 10 :-D
Kat, a Ty juz 19:szok::-D

Prija, przepraszam, nie chcialam, bys tak odebrala moje slowa. Po prostu mialam gorszy poranek i stad mojeczarne mysli.. to nie Twoja wina, nie zasiałaś paniki.

Mnie za to dzisiaj porod sie snil, sen ogolnie mega zakrecony, w niczym nie podobny do rzeczywistosci, ale mimo wszystko pozytywny.
Byle do przodu, do porodu.:tak::-D

Do góry