reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiem o tym,ale maz zabronił mi chodzić na betę,bo mowi ze znów będziemy się denerwować. Za tydzień powtórzę test...a za 3 umowie się do gina i wszystko będzie jasne. Niby moja lekarka mówiła,ze wszystko jest czyste ale jak jest naprawdę to nie wiem. Czas pokaże :) ale dziękuję za dobre rady kochane mamusie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Nikusia, dla lekarza czyste oznacza tyle, ze nie potrzeba macicy pomoc zabiegiem. Czasem jednak są takie drobne resztki jeszcze i to sprawia, ze ta beta wolno spada i to nie jest nic niepokojącego, jeżeli rzeczywiście spada. Mówisz, ze jeszcze tydzień temu plamilas, wiec niewykluczone, ze tak właśnie jest. Z tym badaniem to nie wiem, czy Twój maz myśli rozsądnie, w tej chwili chyba niezrobienie badania kosztuje więcej nerwów w dłuższym czasie, ja bym pewnie zrobiła, żeby wyjaśnić sobie, czy mam po prostu w spokoju sobie poczekać, aż pierwszy okres przyjdzie, czy może mam brać kwas foliowy ;)A jeśli chodzi o badanie bhcg jak będzieszz juz w ciąży i będziesz pewna, ze to ciąża a nie coś innego to rzeczywiście tylko niepotrzebny stres.

nikusia ja bym zrobiła test z krwi z odstępem 48h tak jak piszą dziewczyny i jest możliwe, że zaszłaś tak szybko w ciążę:tak:, wtedy będziesz wiedzieć i bardziej uważać na siebie.

Nikusia w tej chwili BHCG jest konieczna !!!
Jeśli to ciąża to gRATULUJE ,a jeśli pozostałości to tam jest już stan zapalny ,który natychmiast trzeba zlikwidować .
Ja z takimi resztkami i wolno spadającą betą chodziłam miesiąc i ostatecznie skończyło się zabiegiem i jeszcze dodatkowo musiałam brać antybiotyk.
Nie lekceważ tego !!!
Natychmiast do lekarza

Dziewczynki do tej pory siedziałam i spisywałam intencje,prośby i podziękowania ,które do mnie pisałyście tu na wątku i PW .
Jest tego DUŻŻŻOOOO i to bardzo dużo .
Matka Boża już się cieszy ,że ma tylu swoich wiernych ;-):-):-):-)
A tak serio to za chwilkę godzina "0"
za 2 godzinki budzę Karolinkę ,ubieramy się ,jemy śniadanko i wyruszamy na szlak .
TRZYMAJCIE ZA NAS KCIUKI !!!!
Spotkamy się tu na bb 14 lub 15 sierpnia,bo jeszcze nie wiem kiedy powrót ;-):-):-):-)

Trzymamy kciuki za As. Szkoda, ze nie zajrzałam tu w okolicach drugiej, gdy zasnąć nie mogłam, to bym jej życzyła szerokiej i wygodnej drogi od razu. Ja się wtedy zerwałam na równe nogi, bo koszmar miałam. Druga noc tu spie i druga noc w środku nocy się wybidzam nagle zdenerwowana z powodu koszmaru :( Nie znam tego uczucia, raczej mi się zdarzało dosnoc koszmar do końca a nie się wybidzac, zresztą od jakichś czterech miesięcy żadnych koszmarów nie miałam.

Cześć dziewczyny
jestem :)
od piątku ciągle coś , wczoraj miałam mieć gości na obiedzie ,a nie miałam wkurzyłam się trochę bo nawet nie zadzwonili ,że ich jednak nie będzie , dziś mają być niby znowu w mieście ,ale ja mam wizytę i uwaga uwaga dziś się dowiem czy mogę już odstawić leki na dobre :-)
trochę się tego obawiam ,ale co ma być to będzie albo nawrót ,albo szczęśliwa ciąża zobaczymy czas pokaże.

dziewczyny czuję się paskudnie mam wyrzuty sumienia bo jutro jest pogrzeb ojca mojej przyjaciółki ,a mnie na nim nie będzie jeśli mam być szczera to nie mam nawet na bilet ,a co dopiero na kwiatki na pogrzeb 10 wypłata dopiero był remont i jestem spłukana totalnie nie wiem jak jej się wytłumaczę :( to przykre bardzo będzie dla niej ,że mnie nie ma to moja przyjaciółka od najmłodszych lat znałam jej tatę i mamę i rodzeństwo paskudnie się czuję no ,ale nie mam jak dojechać ,a raczej za co :/no i do tego nadchodzi sierpień wizytę u fryzjerki chyba przełożę bo muszę zrobić tokso , cyto i takie ogólne badania jak cukier i mocz ,a to będzie mnie kosztować potem wizyta 80zł i jeszcze żeby było weselej zaklepany wyjazd na weekend nie wiem jak to będzie u Was też tak jest ,że kasa idzie w takim tempie? i nie wiem na co wszystko mam zapisane co na co wydałam ,a jedzenie to chyba ma ceny z kosmosu teraz wydaję się jakby było coraz drożej mimo iż wybieram jak najtańsze produkty.

Ogólnie mam doła :(

Hej Dziewczyny,

mam mały problem bo powinnam dostać okres 3 sierpnia, zabieg miałam w czerwcu, ale w lipcu miałam okres po 4 tyg od zabiegu, wszystko było w porządku tak jak to było przed ciąża. Dzisiaj nawet zrobiłam test ciazowy ale był negatywny. Ne wiem co jest grane myślicie ze hormonalne mogłam sie rozregulowac? Przejmuje sie bo już w sierpniu chciałam sie starać o bobaska:( dodam jeszcze ze po zabiegu dostałam pokarm i brałam bromergon niecałe 2 tyg i pózniej dostałam planowo okres. Proszę o odpowiedz:)

Ni kusia bardzo dobra decyzja, ze poszlas na bete!! Czekamy z nieciepliwoscia na wynik!! Oby to mala Fasolinka rosla pod Twoim sercem!!!

Lenka pytasz co u nas? Zaraz zbieramy sie na szczepienie :( boje sie i mam wiele watpliwosci... Blanka z dnia na dzien zmienia sie, wczoraj odkryla swoje stopki :) jest cudowna, daje nam wiele radosci, nigdy tyle sie nie usmiechalam co teraz :) a jak u Was?

Nisiao w czarnej zdecydowanie lepiej :) ja tez nie nosze rozmiaru s, nos swoj brzusio z duma :):)

As szerokiej drogi, jak najmniej odciskow :)

Kat jak samopoczucie??

reklama
kobitka... nie łam się kochana.. ja się czuje jakby mi ktos pieniądze podkradal... hehe a nie ma kto w domu tego robic... z dniana dzień się martwię czy starczy mi d końca miesiąca... a ten sierpień to wogole jakas kicha.... Mój R zmieniłprace(niestety musiał) i ma dużo mniej niż w poprzedniej robocie..
a jedzenie rzeczywiście coraz droższe jest... ostatnio kupuje głownie na promocjach.. jak margaryna do smarowania tansza to biore 4szt i mam na miesiac , mleko w biedronce najtańsze, proszki i płyn do płukania mam z niemiec bo taniej niz w Polsce(sąsiedzi przywoza)... dobrze zemłody cyckowy bo jakbym miała jeszcze 300zł na mleko wydac to bym jadła tynk... :) także głowaq do góry...

Martusia
hihi mówisz ze się dużo uśmiechasz?? ja tez hyhy choć chwilami mam tez ochote zalac się łzami hahah ajak cyrku z dwojką dzieci nie ogarniam, syfu w mieszkaniu itd. itd. :)

Ostatnia edycja:
Do góry