reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, wiecie co brzuch mi się obniżył:szok:, wczoraj już mi się wydawało, że jest niżej a dziś to już całkiem. Mam nadzieję, że to nie objaw zbliżającego się wcześniej porodu, bo brzuch miałam bardzo wysoko tz. że aż pod biustem najpierw szedł w górę a potem dopiero w dół, a dziś aż mi się lepiej oddycha jak mała nie siedzi mi w żebrach tylko niżej.

Co do wiary to ja uważam, że każdy ma swoje sumienie, ja jestem wychowana w wierze rzymsko-katolickiej przeżyłam kryzys 5 lat temu, jak życie dało mi kolejny raz w dupę(zginął mój były, który był głęboko wierzący), i od tego czasu uważam, że jestem ateistką. Dobro od zła odróżniam i staram się postępować dobrze. Wtedy powiedziałam sobie, że jak Bóg zaplanował mi los Hioba to mam go gdzieś i od tego czasu nie modlę się, ani nie chodzę do kościoła. Wcześniej czytałam Pismo Święte, byłam kilka razy na Jasnej Górze, w tym 2 razy na nogach, i jedno co wiem, to nie brakuje mi kościoła, modlitwy ani całej reszty.

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
Nisiao gratuluje ruchów:) Cudowne uczucie prawda?
Juchu w necie wyczytałam, że brzuch obniża się na kilka tygodni przed porodem,ale nie wiem co to znaczy kilka. A boli Cię coś? Ja cały czas mam nisko brzuch, zostawie Ci fotkę.
Loi ale mieliście przygode, dobrze, że nikomu nic się nie stało. A strachu to i ja bym sie najadła.
Kobietka ja bym nigdy w życiu kury nie oskubała, brzydzą mnie takie rzeczy dlatego podziwiam. Ale rosół z wiejskiej kury jest obłędny. Musze chyba poprosić ciocie, żeby mi dała taką kurkę oczywiście już oskubaną;)

Ja wczoraj cały dzień leżałam bo źle się czułam, dzisiaj jest lepiej. Wstałam zrobiłam obiad i nastawiłam pranie i zaraz wracam do łóżka. Mój gin na urlopie więc nawet w razie jakiś problemów to niemam sie gdzie udać. A wizyta we wtorek więc czekam cierpliwie.
Dzisiaj przyszły fotelik większy dla Ali i dla Filipa ten najmniejszy. Ala przynajmniej nie będzie zazdrosna, że brat ma a ona nie:p
A jeszcze wróce do tematu szczepionek. Zostawiam ciekawy artykuł. http://babyonline.pl/rodzice_wydarzenia_artykul,13853.html Ja już sama niewiem co robić, M nalega, żeby szczepić bo Ali nic nie było, ale jak Filipowi będzie? Niema reguły przecież.

Załączniki

• DSC02077.jpg
    DSC02077.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 48
Juchu, moze corcia po prostu zmienila pozycje i tyle? Ale obserwuj, czy nie ma dodatkowych objawow.
Agnieszka, piekny brzuszek :)

To teraz w kolejnosci rodzi Asta, Juchu, Agnieszka i ..ja?:-D
Ja wlasnie sie obudzilam po drzemce, rano spac nie moglam, bo plecy bardzo bolały.. ciekawe, jak to moje spojenie łonowe?

Wszystko jest prawidłowo.Brzuch się obniża po 30 tc .
Mała schodzi teraz w dół i będzie zaczynać uciskać miednicę ,by pobudzić organizm do powolnego rozstępowania kości spojenia łonowego .;-)

Co do szczepionek .Nie szczepię dzieci od 2005 roku .Karola nie szczepiona nawet w szpitalu .
Szczepić nie zamierzam ,bo szczepionki w dzisiejszych czasach nie mają najmniejszego sensu .Przede wszystkim żadna szczepionka nie chroni przed chorobą :no:
Więcej szkód niż korzyści
Wystarczy mi jedno dziecko niepełnosprawne po szczepionkach ..
To czy dziecku po szczepieniu nic zupełnie nie jest to pojęcie względne ,ponieważ niektóre NOPY występują nawet po lub kilkudziesięciu latach .To są nowotwory i białacznp ,czy ostra astma ,a przede wszystkim alergie :baffled:
Na więcej informacji zapraszam Cię tutaj na nasz wątek
https://www.babyboom.pl/forum/zdrow...le-nie-szczepia-4348/index33.html#post9987914

dziewczyny my już od wczoraj w domu, ogarniam sytuację, jak dam rade to wstawię fotkę Zojki w okolicy weekendu, wycałowane ma wszystko, od stóp do głów, nie przypuszczałam, że można się tak zakochać w takim małym ssaczku ;-)dziękuję wszystkim za kciuki i gratki, wróciłam do domu jako zupełnie inna osoba..

magda monitoruj to, u mnie tak się zaczęło i zostało do końca w podobnym stężeniu co opisałaś (brałam jednak witaminy pregna plus, prenatal dha, żurawit, witaminę c 100 mg, magnez - to z tej zwykłej suplementacji poza lekami)

kwiatuszek na słowo nikomu bym nie uwierzyła, ale sama doświadczyłam, od razu, jak grom z jasnego nieba:baffled: latami sobie wmawiałam, że nie mam instynktu macierzyńskiego, mam tylko był jeszcze nieużywany:happy:

as mówisz i masz :tak:

reklama
Plenitude gratulacje,fajnie że się odezwałaś .wszystkie z niecierpliwością oczekiwałysmy Twojej odpowiedzi:) .Aż miło się czyta .
Agnieszkala toodpoczywaj :) teraz może od tej pogody tak jest że sie odczuwa ,brzuszek masz ladny,to ja mam chyba większy :p
Katherinne dokłAdnie,było minęło.Co do ruchow to slyszałam ,że to a wcześnie żeby czuć,ale ja sobie tak mowie że to maluch :) często klade ręke na brzuchu żeby przekazać mu ciepelka,przywitac się ,czy na dobranoc czyw ciagu dnia.
Ciąza to fajny czas,naprawde ciesze się,że mam taki zaszczyt :)
Wiadomo jest nerwowo martwi się,ale naprawde to super uczucie,że maluch ma swój domek we mnie.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry