reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nisiao, wcale nie jest za wcześnie. Ja właśnie czuję moją kruszynkę i w ogóle nie mam wątpliwości. Trochę mnie to rozprasza i mam ochotę powiedzieć "nie przeszkadzaj mamie" :D Wczoraj nie mogłam zasnąć, tak się wiercił. Ale z drugiej strony wcale nie spróbowałam zmienić pozycji, żeby przestać to wiercenie czuć ;)

A ze szczepieniami cały czas mam mętlik. Pytałam kolegi, syna pani doktor immunologii, i za radą swojej mamy szczepi na wszystko. Wątpię, żeby babcia źle życzyła wnuczce. Pytałam też koleżanki, córki wakcynologa, i też szczepi równo, łącznie z ospą, rotawirusami, pneumokokami, meningokokami. Przecież ci ludzie na pewno wiedzą dużo więcej, niż my, więc czemu się nie boją?

reklama
cześć babolki :D
byłam u lekarza staranka zaczną się tak jak planowaliśmy to była wizyta u endokrynologa i moje tsh pięknie się trzyma na odpowiednim poziomie , morfologia ok i cholesterol w normie ;)
mam brać na czas staranek i ciąży 75 letrox od pon do pt ,w weekendy łykać setki żeby nie spadło za bardzo ,ale było na dobrym poziomie dla dzidzia no tak się cieszę jeszcze tylko wizyta we wtorek u psychiatry i padnie decyzja czy już koniec z lekami jeśli tak to staranka wypadną na cykl wrześnowy czyli około 6 września bo w sierpniu 6 czyli we wtorek odstawiam leki , a miesiąc muszę odczekać dziewczyny z każdym dniem jestem coraz bardziej szczęśliwa ,że to prawie już :Dwłaśnie mam @ i jak głupia odliczam kiedy wypadnie kolejna to będzie pod koniec sierpnia czyli we wrześniu będzie się działo ;)

pleni- bardzo się cieszę i serdecznie gratuluje, :-D

katherine- ja też szczepię na wszystko swoje dzieci, chociaż nie powiem że się nie boję, tym bardziej jak się dowiedziałam o tej całej sprawie z euvaxem b, mój bartuś został zaszczepiony dokładnie tą szczepionką z serii 12001- czyli wycofaną- jak miał 2 godziny, normalnie modlę się żeby mu nic nie było

Ostatnia edycja:
Loi bo twoja córeczka ma coraz mniej miejsca, ja też od jakiegoś czasu inaczej odczuwam ruchy. Weź się połóż w pozycji półleżącej zrelaksuj i z pewnością Cię skopie :)

reklama
kobietka bardzo się cieszę razem z Tobą, że staranka się zbliżają, trzymam kciuki żebyś odstawiła wszystkie leki i szybko zafasolkowała :-)

pleni fajnie że się odezwałaś i że wszystko ok, również czekam na te fotki :tak:

co do wiary to ja również jestem wierząca i nie raz trudno mi się pogodzić z tym co Bóg dla mnie zaplanował, gdyż nie raz Jego plany nie pokrywają się z moimi, ale mimo wszystko staram się :-) mogę wam polecić lekturę Dzienniczka św siostry Faustyny, dla mnie to ogromna inspiracja i wiele wskazówek co do tego jak postępować i jak żyć... pisałyście też o kościele i o księżach, zgadam się z tym że są ludźmi i że się mylą, ale też mają ogromny przywilej z którego my korzystamy - sprawują Eucharystię, to właśnie po przeczytaniu Dzienniczka uświadomiłam sobie co tak na prawdę dzieje się podczas Mszy świętej i czym jest Komunia, to wielki dar zrozumieć Mszę świętą i spożyć opłatek tak jak prawdziwą ofiarę z ciała Jezusa, raz po przyjęciu Komunii poczułam obecność Jezusa, ale to tylko raz, a wypatruję Go za każdym razem..., może jest taka możliwość że osoby które nie przystępują do Komunii bo nie chcą albo są innego wyznania mogą być zbawione, ale z pewnością dużo ich dusze tracą na tym że nie łączą się z Bogiem w Komunii... oczywiście to tylko moje zdanie w tej kwestii, ale nie zupełnie wzięte tylko z mojej głowy ale z Dzienniczka Faustyny, no można by dużo pisać o Bogu bo Bóg jest Miłością i tak dalej ale to tyle co chciałam dodać od siebie...

As 76 fajnie że się udzielasz u nas, masz duże doświadczenie w temacie ciąży, poronień i dzieci, fajnie poczytać twoje posty :-) jeszcze raz udanej pielgrzymki

witam nowe aniołkowe mamusie (*) (*) (*) Natalcia histopatologia raczej nie wyjaśnia przyczyn poronienia, niestety bardzo rzadko kobiety dowiadują się o tym dlaczego poroniły, co do tego kiedy możesz się zacząć znowu starać to indywidualna sprawa, bardziej zależy od psychiki i od tego kiedy poczujesz że jesteś na to gotowa i będziesz w stanie zaakceptować ewentualne ryzyko że się znowu nie powiedzie, niektóre z nas czekały miesiąc, inne 3 miesiące a inne rok i dłużej, wszystko zależy od ciebie samej
Aschlee25 przytulam, bardzo mi przykro że trójeczka Aniołków poszła do Nieba...

pozdrowienia dla wszystkich i buziaki z Norwegii :*

Do góry