reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ozila gratki:tak:, pamiętaj o sprawdzaniu na kalkulatorze wg dnia pobrania krwi a nie odebrania wyniku;-)

anilek chciałam dzisiaj priva do Ciebie pisać bo się już zamartwiałam co Cię tak długo nie ma, zaglądaj czasem w miarę możliwości;-), kiedy rodzę? w skończonym 39 tygodniu czyli we wtorek na wizycie ustalamy konkrety - 30,07-01,08 to dni brane pod uwagę przeze mnie i lekarza również:-).

kat, przecież sam chciał.. ostrzegałaś.. odrosną..:-D:-D

prija nam położna laktacyjna powiedziała, że jak mama nic już nie je a dziecko dalej ma problemy to ma jeść normalnie bo eliminacja w nieskończoność nic nie da:eek::confused2:.. to napięcie można by skonsultować jeszcze z innym pediatrą, oni się czasem mylą, izw bidulka się teraz przez takiego nerwów najadła

karolineczka witaj, światełko dla aniołka
[*]. jak u Ciebie z pcos? ja też to mam i dlatego pytam, masz swoje owulacje? jak długość cykli? jakieś leki? ja w tym wieku już się starałam z pcos i brakiem owulacji na lekach i monitoringach, potem poronienie (samoistne bo nie chciałam zabiegu), a dopiero niedługo rodzę pierwsze dziecko, dziś kończę 31 lat:szok::-D.

liluś lekarz twierdzi, że jeszcze nie, on z tych co donoszone po 38 tc dopiero, tym bardziej, że owulka była w 17/18 dc u mnie i dzidźka z późniejszej owulacji. zrezygnował z 41 tc i chce zrobić cc w skończonym 39 tc. nie wiem jaka ta moja bździągwa duża bo ostatnio nie dała się zmierzyć, 2700 miała ostatnio w 34 tc a w zeszłym tygodniu gin zrezygnował z mierzenia z powodu jej butnego ustawienia bokiem do całego świata:confused2:.

karola zacznij już teraz, cykl może być zniekształcony ale jeśli brałaś niedługo tabsy (cykl lub 2) nie powinno to mocno rzutować na obraz cyklu, a przynajmniej sobie poćwiczysz, natomiast już doświadczenie będziesz zdobywać i w następnym cyklu będzie Ci łatwiej

onemoretime &&&&& żeby wszystko było ok

reklama
Onemoretime, wierze, wierzę bardzo, że szybko będziesz miała te przykre "przygody" za sobą!!
Ozila, betka, jak siępatrzy:tak:

Ja chyba tak jak Katherinne, będę odliczać kolejne tygodnie, dziś zamykam 25tc.:tak:
Tydzień dziwny mam taki, zaraz Wam powiem czemu, a jutro jedziemy na wakacje do Różana, zna Któraś to miasteczko? Niedaleko Pułtuska, Ostrołęki czy Ciechanowa jest:tak:

W środę wybrałam się jednak do tej lekarki, do której chodziłam na NFZ, do końca walczyłam pewnymi możliwymi sposobami, by jednak było nadal za darmo, ale się nie udało, wzięła tylko o 50 zł mniej.. ehhh na wizytę dał mi Tato, a rodzicom też się nie przelewa. Ale okazało się, że dobrze, że poszłam, mimo że w poniedziałek byłam u swojej gin, bo ta lekarka w środę zaniepokoiła się moimi bólami bioder i pleców w okolicy krzyżowej, powiedziałam, że czasem po wykonaniu kilku najzwyklejszych czynności ból przy próbie poruszenia/chodzenia jest koszmarny i szytywnieję chodząc jak pingwin:eek: stwierdziła, że sprawdzi mi spojenie łonowe, zrobiła więc usg bardzo nisko, ale przez brzuch jakby, choć tak jak mówię mega nisko, jakoś przy wzgórku łonowym i okazało się, że spojenie mi się rozchodzi i stąd te bóle:eek: mam odstęp 1,6cm, a z tego co doczytałam normą w ciąży jest do 1 cm. Co prawda nie szkodzi to dziecku, ale może być ewentualnym wskazaniem do CC, po prostu trzeba to kontrolować:eek: Mogę ponoć nadal normalnie funkcjonować, czyli np prowadzić auto, czy współżyć.. ale kurcze, dało mi to do myślenia.. Moja gin w poniedziałek, powiedziała, jak widzę większość lekarzy, że po prostu z racji ciąży, wszystko rośnie, rozciąga się itp itd i stąd te bóle, a ta jednak sprawdziła i wyszło, co wyszło... dodatkowo moja gin nie zaleciła brania żelaza, mam lekko ponieżej nromy hemoglobinę, a ta jednak zaleciła, żeby sobie brać...:eek::eek: no i !!!??? bądź tu człowieku mądry.. wszyscy mi mówią, żebym sobie teraz wybrała jedną lekarkę i jej się trzymała do końca ciąży, a to nie takie proste, obu ufam, z jedną chcę rodzić, więc tak się miotam.. także muszę zacząć odkładać kasę na wizyty, jedna bierze tylko 100zł a druga 200zł, tra la la 300zł:szok::eek::-D:eek::crazy:

Mówiłyście też o mdłościach i bólu piersi, piersi bolały mnie mocno, ale stosunkowo krótko, bo jakoś tak od 5 czy 6 tc do powiedzmy 10 tc, a mdłości niemalże jak ręką odjął przeszły mi, gdy weszłam w 12 tc, a muszę przyznać, że mdliło, mnie niemilosiernie.

Ostatnia edycja:
one more time 3mam kciuki za zdrową ciąże. musi byc dobrze!!! 3maj się kochana

pleni wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:)

loi ja pochodzę z Ostrołęki:) i właśnie w środę po wizycie w Bialymstoku się wybieram:))

Co do bolących piersi to są cały czas nabrzmiałe a ich ból był największy w I trym. teraz różnie jeden dzień bolą a drugi wogóle nie bolą, z mdłościami było podobnie.

Dziewczyny może jeszcze któraś się wypowie na temat pierwszych ruchów dziecka.... jakie były i jak często? czy były długie przerwy? i w którym tyg poczułyście??? z góry dziękuję:)

Dziewczyny może jeszcze któraś się wypowie na temat pierwszych ruchów dziecka.... jakie były i jak często? czy były długie przerwy? i w którym tyg poczułyście??? z góry dziękuję:)
w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ok 16 tygodnia, teraz w tej poczułam w 15tc i 5 dniu dokładnie:tak:wcześniej wydawało mi się, że już coś czuję tak może od 13tc, ale nie wiem, na ile temu wierzyć. Odkąd poczułam pierwsze ruchy w 16tc tak czułam już codziennie, wyczekiwałam ich, ale nie potrafiłam dopatrzeć się jakiejś regularności wtedy. Kładłam się np na plecach, lub siadałam w pozycji pół leżącej i spokojnie czekałam, wtedy tylko tak czułam, dopiero później jak siedziałam, a najpoźniej jak stałam.

karola tak kochana zacznij obserwacje od tego cyklu, na stronce enpr można wpisywać różne obserwacje i komentarze, nie musi to być tylko temperatura, a zresztą możesz mieć przy łóżku termometr i może akurat czasami uda ci się zmierzyć tempkę to też dodasz, a jak nie to nic, ważny jest śluz, szyjka też, ale tak jak pleni pisała zawsze jest jakieś ryzyko infekcji więc można ją badać np w rękawiczkach gumowych jednorazowych, jak u lekarza, zaloguj się na enpr i zaznacz pierwszy dzień cyklu znaczkiem @ i w obserwacji dodaj krwawienie, i tak każdego dnia staraj się coś wpisywać, jak nie ma takiej opcji którą zaobserwowałaś to dodasz ją w komentarzu, wydaje się to skomplikowane ale wcale takie nie jest, wysłałabym ci płytę z filmem instruktażowym ale nie jestem w domu, tylko za granicą, a tego filmu też nie mam na kompie, poszukam w necie może gdzieś jest, narazie znalazłam coś takiego http://rodzina-naturalnie.pl/www/index.php /instrukcja wiem też że są książki na ten temat i nie zgodzę się z Juchu że to nie jest 100% metoda, oczywiście że można się pomylić albo na skutek silnego stresu lub innych zaburzeń może dojść do opóźnienia owulacji lub jej przyspieszenia i wtedy jest wpadka, ale jeżeli się stosuje wszystkie zasady obserwacji to z bardzo dużym prawdopodobieństwem możesz wyznaczyć dzień owulacji i tylko od ciebie zależy co dalej z tą wiedzą robisz, czy chcesz unikać seksu w tym czasie czy ryzykujesz, sama wiedza o tym jak długi jest zazwyczaj twój cykl i na oko wg kalendarza określanie dni płodnych i nie, nie ma wiele wspólnego z NPR

plenitude wszystkiego najlepszego, sto lat !!!!

onemoretime zaciskam kciuki z całych sił, żeby było dobrze

cieszę się z udanych wizyt, Loi musisz się oszczędzać z tym spojeniem

karolineczka współczuję, wiem jak to jest... światełko dla aniołka (*) ja miałam zabieg... dzidzia od 3-4 tyg nie żyła a nic się nie działo, nawet małej plamki krwi nie było

Ostatnia edycja:
Pleni, spełnienia marzeń :-)

Witam nowe aniołkowe mamy i zapalam
[*]
[*]
[*]

Najdziwniejsze dla mnie jest to, że miałam tyle badań usg, zabiegi (łyżeczkowanie) i nikt nie zauważyłby, gdybym miała dwujamową macicę ??? heh... dzisiaj mam już bardzo słabe brązowe plamienia:happy:

I trzymam kciuki za teściory malgonia i joaro &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wszystkiego najlepszego Pleni :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

U mnie dzisiaj 31 dc. Z monitoringu wyszło, że owu była około 13 lipca także koło 27 @ będzie albo nie będzie.
Staram się nie myśleć o tym za dużo, ale wyszedł mi dzisiaj wielki prychol na buzi a pamiętam, że w tamtym roku jakoś tak miesiąc po ostatniej miesiączce (dzisiaj mija miesiąc od ostatniej ) byłam na działce u znajomych i miałam właśnie wysyp pryszczy na twarzy - zwykle mi się to w połowie cyklu nie zdarza :)
Nie ma co gdybać, co będzie to będzie, ale ślijcie fluidy dziewczynki na pewno nie zaszkodzą :)

reklama
Do góry