reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

prija wiem kochana co przechodzisz,biedulko- nie jest corcia wyjatkiem,

ja pamietam , ze w ogole nie moglam spac , az niebieskie since mialam, ale troche ten policzek pomagal i jakos chyba pozniej bylo lepiej, chyba odciagalam - do lodowki i mama pomagala i karmila, zebym mogla troche pospac , ale to na niewiele sie zdawalo, bo mialam pokarmu jak holenderka! i w koncu wyladowalam na odciagaczu elektrycznym:baffled: i zapalania piersi, goraczka, uff, ale chyba po 3 mies, juz bylo lepiej, ale juz dokladnie nie pamietam;-) moze odciagnij, wsadz do lodowki, idz spac na pare godzinek, mama albo m podgrzeje i nakarmi a Ty troszke odsapniesz bidoku...
A jeszcze pamietam herbatke koperkowa na kolki, bo oczywiscie do tego jeszcze mial i indyk gotowany i buraczki w kolko, a pozniej mleko kozie , bo mial skaze bialkowa,
cuda wianki....ale z checia jeszcze raz przez to przejde ha:tak:!

Ostatnia edycja:
reklama
Katherinnewiesz ja ostatnio też zauważylam,że mniej bolą a teraz znowu zaczely,czyli z przerwami raz mocniej raz mniej,juz tak kiedys miałas z tym bolem piersi prawda?Mdłości mialam na początku częstsze teraz nie ma reguły dwa razy na tydzień,,raz na tydzień,ale czesciej na wieczór.

Mogę dołączyć?przedwczoraj dowiedziałam się, że serce mojego maleństwa nie bije.. :( a wczoraj inny lekarz to potwierdził..niestety
w środę mam zgłosić się do mojej gin jak samo się nie zacznie to da mi skierowanie na zbieg...ja go nie chce..wolę, żeby to samo się zaczęło..
byłam w 9tyg 4d..jestem załamana..tak bardzo chcieliśmy to maleństwo..:tak:

karolineczka zapalam
[*] za aniolka, jak widzisz tak duzo z nas to spotkalo, decyzja czy naturalnie, czy operacja nalezy do Ciebie i od czasu trwania, duzo lekarzy potwierdza, ze naturalnie jest zdrowiej, ale opinie sa podzielone, zalezy w jakim wieku jestes- wiec, sproboj sie zrelaksowac, utulic meza, napic winka i poczytac nas troszeczke, mnie bardzo pomoglo to forum-poczujesz sie lepiej i zobaczysz, ani sie obejzysz a bedziesz na staraczkach a pozniej zaciazonych:-)
Takie jest zycie....i trzeba przez to przejsc, po to by bylo pozniej lepiej....cierpienie umacnia

Ostatnia edycja:
Karolineczka, witaj, rozgosc się, niestety dobrze wiemy, przez co przechodzisz. Mam nadzieje, ze samo się zacznie i oszczędza Ci wizyty w szpitalu, ale gdyby miało się stać inaczej, nic się nie boj, zasniesz na chwilkę i będzie po wszystkim. To, co się stało, to najprawdopodobniej tylko przypadek, mam nadzieje, ze będziesz miała sile starać się dalej, dla każdej z nas maluszek to największy skarb i wszystkie twardo dążymy do celu.

Nisiao, miałam tak, ale teraz chyba mi przeszło na dobre, bo juz zgubiłam rachube, kiedy przestało bolec. Bol nie wraca. Z boleści to teraz tylko miednica, więc mam nadzieje, ze nadal wszystko idzie w dobrym kierunku

Myślałam, ze po 12 tygodniu czas jakoś przyspieszy. Nie przyspieszył ani odrobine. Mimo, ze jestem ciągle zajeta kończeniem mieszkania i szukaniem pracy. Nawet zarejestrowałam się w urzędzie pracy. Ale nie mam prawa do zasiłku, bo się dwie instytucje nie są w stanie ze sobą dogadać. ZUS mi wystawił zaświadczenie dla UP, które UP odrzuca a ZUS twierdzi, ze zawsze właśnie takie wystawiają, ni mogą innego wystawić i nie rozumieją, dlaczego UP nie chce tego przyjąc. A ja tak latam od jednej instytucji do drugiej, tu poczekam w kolejeczce 16osobowej, tam w 20osobowej...

Ozila dziękuję:tak:
teraz jest mi ciężko, ale wiem, że po poronieniu będzie jeszcze gorzej.. :(
teraz tylko czekam z nadzieją, aż się to zacznie.. :(
a co będzie potem?to nie wiem..zdaję sobie sprawę że mając pcos będzie trudniej mi znowu zajść..i boje się tego..do tego mam już 28lat, więc młodziutka już nie jestem..

nisiao właśnie w tej ciąży staram się nie przemęczać. Prawie nic nie robię przez cały dzień. Dużo leżę i odpoczywam:) i dlatego się tak zamartwiałam o te bóle. Na szczęście na drugi dzień przeszły. Bardzo współczuje Twojej siostrze i Tobie bólów kręgosłupa, niestety też mam takie dni i wiem co to za ból...

Ale teraz schizuje się inną sprawą. Otóż tak jak wcześniej wspominałam zaczęłam już czuć ruchy a od dwóch dni prawie nic nie czuje. Czy to normalne ze te początkowe ruchy są bardzo nieregularne i że mogą być takie kilkudniowe przerwy??? jak było u Was ciężaróweczki????

karolek, karolineczka bardzo współczuję straty, zapalam
[*] dla aniołków....

eve dobrze że z maleństwem ok:))) będziesz teraz spokojniejsza. Ja muszę wytrzymać do środy...

pleni Ty już możesz rodzić, Mała już pewnie duża i ciążą donoszona:) kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:)

edytka nie forsuj sie za bardzo w tej Norwegii bo nie będziesz miała sił na staranka:p

juchu super że mała zdrowo rośnie:)

ozila gratki pięknej bety

agnieszkaala jeżeli foteliki wypadają podobnie w testach to patrz już tylko na cenę:)

lilus -dziekuje:-)

Kochana karolinko-to masz jeszcze kupe czasu, zeby sie martwic wiekiem! dasz rade zobaczysz, pomysl, ze nie Ty jedna na tym wozku przeciez jedziesz i a pozniej jak Cie dol jakis zlapie to Ci powiem -wez sie w garsc- tak mi zawsze moja mama mowila a ja teraz synowi i dziala;-)
caluje mocno xxx

Ostatnia edycja:
dzien dobry.

aniokowa mamo to w takim badz razie mega duzo pozytywnych mysli ci przesyłam aby juz wszystko szlo tak jak powinno i zebyscie jak najszybciej doczekali sie swojej królewny badz królewicza:happy:.eve to teraz odpoczywajcie:happy:.nisiao nie smutaj sie nosisz pod serduszkiem swoje maleństwo na ktore tyle czekałas...to jest powód do radości.wiem,ze strach siedzi z tyłu głowy,ale nie daj mu się;-).eydtka a czy na tej stronie e-npr mozna zapisywac bez mierzenia tempki? jest to wiarygodne? tylko na podstawie śluzu i szyjki??? chociaz z ta szyjka to moze byc ciezko,bo sie komletnie nie znam...:crazy:...no i od kiedy miala bym zaczac?? dzis dostalam @,ale po zakonczeniu brania tabletek wiec wg mnie powinnam jeszcze odczekac ten msc i zaczac obserwacje od nastepnego cyklu przy okazji zobacze kiedy dostane @ i wtedy zaczne tak??? czy sie myle??? ło matko skomplikowane to jak cholera:eek:.juchu czyli tak jak tłumaczyla mi pleni:happy::tak:.myśle,ze to fajna metoda.teraz musze i tak poczekac zobaczyc jak długie bede miala cykle.od dzis mam zaczac liczenie jesli to @ z odstawienia tabsow czy zaczac liczyc cykl od nastepnej??? pleni oki.tylko jesio musze uzyskac info od was od kiedy mam zaczac obserwacje,bo zielona jestem:eek:.anilek77 u ciebie tez????????????????????:szok::szok::szok::szok: matko co jest z tymi dzieciaczkami,ze kazde ma nietolerancje laktozy:eek::szok:???? ozila gratki:-p.kat:-D:-D:-D u was nie moze byc nudno:-D:-D.a no ostrzegalas meza nie chcial sluchac:-D:-D.ja mojego tez strzyge,ale on zawsze na zero takze nic sie nie dzieje zlego.prija a dlaczego sojowe mleko???? pociesze cie,ze sie niestety nie wyspisz w najblizszych msc...teraz jedzenie,pozniej zeby,zawsze cos.a na jakiej podstawie polozna stwierdzila slabe napiecie??? moze skonsultuj to zinnym lekarzem? u nas tez podejrzewali,bylismy u neurologa na konsultacji okazalo sie wszystko ok.nie pozwol malej zasypiac przy piersi,bo bedziesz wygladac jak krowa dojna.ona skojarzy,ze moze w ten sposob zasypiac i bedzie to wykorzystywac.nie bedzie chciala jesc tylko spac przy cycku.jak widzisz,ze zasypia smyraj ja,wybudzaj,a jak widzisz,ze nie je to odstawiaj od piersi.przystawiaj ja tylko wtedy kiedy jest glodna.jesli np zje dosc duzo i za 30minut placze i znowu sie domaga cyca to nie sadze,ze jest glodna,raczej chce sobie podrzemac.karolineczka witaj.* dla aniolka.zostan z nami i pisz doradzimy,wysłuchamy...

kobietko hop,hop jak remont????

reklama
Oj Karolineczka, wiem co czujesz, każda z nas wie. Bardzo Ci współczuję, wiem że teraz żadne słowa nie pomogą, tak boli. Ale uwierz, że czas leczy rany, blizny w sercu zostają na całe życie, ale z czasem będziesz mogła normalnie funkcjonować, śmiać się i rozmawiać. Teraz musisz znaleźć w sobie siłę, aby przejśc przez najgorsze. Wiem, że nie chcesz zabiegu, ale jak trzeba... Trzymaj się. Pytaj o wszystko, na pewno spróbujemy Ci pomóc.
A z tym wiekiem to nie przesadzaj.

Do góry