reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Agnieszkaala - zacznę testować we wtorek , mam trochę testów z Allegro, te z apteki zostawię na później, może coś wyjdzie, specjalnie nie liczę, że tak wcześnie może coś wyjść. A tak naprawdę to emocje będą od czwartku, bo w piatek mam przewidywany termin @. ŁOOOOO MATKO! Już się denerwuję. Normalnie emocje jak u Hitchcocka.

reklama
Karolineczka witaj. Dla Aniołka zapalam światełko! Kochana zkażdym dniem będzie coraz lepiej, czas leczy rany. Mam nadzieje, że uda sięuniknąć zabiegu.
Lilus dla mnie wazny jest też komfort jazdy bo moja tomaruda i nie lubi jeździć samochodem.
Małgonia kciuki trzymam mocno za 2 krechy:)

Ale mam dzisiaj lenia, nic mi się niechce:/ A jeszcze musze usmażyć naleśniki i kompoty skończyć robić. Pól dnia przesiedziałam przy kompie w poszukiwaniu fotelika dla Ali i Filipa.

katherinne teraz prawie mnie nie bolą piersi, przestały jakieś 2 dni temu. czasem mam mdłosci ale słabe i boli mnie często głowa i plecy, albo miednica. i szybciej sie męczę ale to pewnie dlatego ze mało chodzę i mam teraz słabiutką kondycje:( niestety dalej mam dużo leżeć i nikogo oprócz rodziców nie odwiedzam ale oni mieszkaja 2 km ode mnie, a reszta dalej a nie mogę podróżować po naszych dziurawych drogach bo podobno niedobrze jak trzęsie i lekarz zabronił.
karolineczka bardzo mi przykro że i ciebie to spotkało.
ja nie miałam wyjścia i musiałam mieć zabieg pod narkozą a potem jeszcze brałam antybiotyk żeby nie było infekcji ale jeśli masz wybór to można to przedyskutować z ginekologiem.

Karola1388 ja właśnie też tak myslalam,że sie smutkuję ale tak sie czasemmartwie na zapas,że nie chce stracic maluszka,czasem mam takie chwilowe zalamanie,tak to pewnie ciesze się że jest maluszek w brzuszku,zastanawiam się co teraz robi,spi czy sobie radośnie fika.
eve ja też mało chodze,bo w sumie to potem boli mnie kregoslup,no ale też wlasnie jak sie nie chodzi jest xle,mi gin nie zakazał,wiadomo wszystko w granicach rozsądku,sama widze że szybko sie mecze ale bywaja dni że chdze zywo,tu i tam i nic mi nie jest.Sama nie wiem od czego to zależy.
karolineczka przykro mi,ze następną to spotkało,co dzień pokzuje sie u nas jedna nowa kobieta,którą spotkało to nieszczeście,a ile jest takich o ktorych nie wiemy :(
Dobrze,że tu trafiłaś,każda z nas jednak tutaj otrzymala wsparcie i wiesz,jest to pociecha jak widać że grono aniołkowych mamuś coraz częściej fasolkują i niebawem wydaja na świat zdrowe pociechy.Jasne,że lepiej by było,gdybyś sama bez ingerencji lekarzy poroniła,choć czekanie na to....straszne to....Moj gin zaraz dnia nastepnego kazal mi do szpitala przyjechać a jak chcialam czekać to kategorycznie zabronił,zależy to od lekarza ile ich jest tyle opinii.Trzymaj się :*
malgonia
to trzymam kciuki za testowanko ,czekamy niecierpliwie oby były dwie wspaniałe krechy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
liluś
trudno mi cos powiedzieć,może na tym etapie maluszek nie rusza się na tyle intensywnie,że zawsze się czuje,pewnie bliżej 20 tyg to będzie bardziej intensywne.

To jest to wlasnie ,nie czując jeszcze ruchu to każde zelżenie objawów nas martwi że cos sie dzieje złego,potem jak są ruchy to bardzo sie wslu****emy i też martwimy.Chyba każda kobieta ciążę tak przechodzi,że ngdy nie jest ona beztroska.....

Ostatnia edycja:
karolineczka , witaj ! współczuje Ci ogromnie , tutaj znajdziesz naprawde fajne dziewczyny , ktore przytulą , doradzą , pocieszą ...
juchu , dobrze ,że to nic powaznego , a malutka rosnie :)
ozila, extra betka :)

anilek , zaglądaj częściej i fotke Adasia chcemy :)

Mój synek ma się całkiem dobrze , chociaż byla już dziwna wysypka - dostał wapno , teraz wysypka zginęła , ale pojawiła się okropnie sucha skóra . Najpierw zmieniałam preparaty do mycia i smarowania , ale się poddałam i dzisiaj poszłam do lekarza. Wygląda to jak początek azs , ale dała maść , mam nie jeść nabiału i sprawdzimy za tydzień czy jest poprawa . Przy okazji zważylismy Milana i waży już 5050g :szok: , a ma skończone 6tyg . Mamy go częściej dopajać wodą z glukozą i trochę oszukiwać z jedzeniem. Pobudki mamy już unormowane , o 20 kąpiel , potem 21 jedzenie i lulu , budzi się o1-2 w nocy , potem 4-5 rano i ok 8-9 . Uśmiecha się już świadomie do nas i cos próbuje gaworzyć .
Gdyby nie ta skóra to byłby luz.

Cześć dziewczyny:happy: jak miło znów być w domu... przepraszam, ale jeszcze nie ogarnęłam zaległości, bo od poniedziałku leżałam w szpitalu:-(.
Weekend był praktycznie czyściutki a w poniedziałek rano wstałam z krwawieniem o intensywności @. Pojechałam na IP i zostawili mnie. Do wtorku się uspokoiło - w środę miałam wychodzić i w nocy znów ze mnie poleciało... Powiem Wam,że masakra - w środę jedyny raz zrobili mi usg i niespodzianka - w macicy znaleziono jakąś komorę. Ale lekarz nie dopuszczał opcji ciąży bliźniaczej, raczej skłaniają ku opcji macicy dwujamowej:shocked2: W każdym razie powiedzieli mi, że teraz i tak z tym nic zrobić nie można, dopiero po porodzie... W tym momencie najważniejsza jest ciąża i jej utrzymanie. A z krwiakiem jest na tyle trudna sytuacja, że biorę acard na rozrzedzenie krwi co utrudnia jego wchłanianie...
Jestem w domu, mam się oszczędzać - leżeć jak najwięcej i czekać na rozwój sytuacji, tzn. mam nadzieję na wchłonięcie krwiaka:tak:
W poniedziałek mam wizytę u mojego gina i zobaczymy co dalej.
Trzymajcie kciuki dziewczyny:sorry: Postaram się Was doczytać jak najszybciej. Ale nie chcę tak od razu się przeciążać...
Pozdrawiam sedecznie:happy:

agnieszkaala my mamy fotelik summer baby, nie wiem jaki to model, taki co się normalnymi pasami przypina dziecko(nie ma tych dodatkowych), jest to jeden z najtańszych, ale małemu jest w nim wygodnie, jak kupowaliśmy to wzięliśmy małego do sklepu i siadał na różnych fotelikach i ten mu najbardziej spasował (a raczej jak w nim usiadł to wyjść nie chciał:sorry:)

karola zacznij zaznaczać sobie od tej @ i mniej więcej obserwować, ale pierwsza @ po odstawieniu tabletek może być inna(u mnie po odstawieniu tabsów, od razu cykl wrócił do normalnej długości ale to nie jest reguła), więc po obserwacji drugiego i trzeciego cyklu będziesz w stanie tak naprawdę stwierdzić kiedy masz owulację i jak długie są twoje cykle.
Najprościej jest wziąć kalendarzyk (jakikolwiek) i zaznacz sobie pierwszy dzień cyklu i ostatni dzień cyklu i kiedy była owulacja, ja sobie jeszcze zawsze zaznaczam ile dni było krwawienie. Jak nie jesteś pewna kiedy była owulacja, to zazwyczaj jest 14 dni przed pierwszym dniem@ (ale to nie reguła). I jak tak będziesz mieć zaznaczone 3 cykle (ten pierwszy po odstawieniu tabletek może być inny) to będziesz w stanie przewidzieć kiedy są dni płodne a kiedy niepłodne. Wbrew pozorom to jest bardzo proste - jedyny minus nie jest to 100% metoda zabezpieczenia.

reklama
Ja tak tylko podszepne, ze może w tych pierwszych obserwacjach warto się wspomóc nieco testami ovu, jak przy staraniach?

Onemoretime, jeju, czemu znowu takie przeboje... Martwilysmy się i miałyśmy nadzieje, ze po prostu na wakacje pojechalas. Lez, nie przemeczaj się i bądź dobrej myśli, to nie jest wyrok, pamiętaj.

Do góry