reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karola jestem, czytam cały czas i śledzę losy każdej z was. U mnie starań ciąg dalszy póki co bez efektow, ale niedługo podchodzimy do IUI i widzę światełko w tunelu. Mam nadzieje, ze kiedyś i dla mnie zaświeci słoneczko :-)

pozdrawiam cię i całuje to twoje Śliczności :-)

reklama
juz jestem. z dzidziusiem wszystko dobrze:-) ja na biegunke moge wziac nifuroksazyd ale od rana nie mialam wiec poczekam do jutra i kupie jak by sie powtorzylo. mam brac wiecej duphastonu 3x1 i no-spe na ten bol brzucha z boku ale mowil ze nic złego się nie dzieje, po prostu macica sie powiększa i stąd ten ból, kręgosłup też boli od rozciagania się. wiem ze jestem panikara ale wolałam isc niz znów ryczeć bo nerwy nie sa wskazane. widzialam dzidzie w 4D ale ładnie było widać jak się rusza. jestem spokojniejsza az do nastepnej wizyty.

eve nie wiesz jak się cieszę,że jest ok.Dobrze że poszlaś,jednak to zawsze lepiej iść 10 razy aniżeli potem pluc sobie w brode.Super że ok jest

A ja dzis mam placzliwy dzien,slysze piosenke i placze,widze film placze,pewnie hormonki szaleja,ale też jakos mam taki smuteczek....

karola no ja też w takim wypadku polecam ci NPR, jak nie da się mierzyć temp to obserwuj śluz oraz położenie szyjki macicy, i żeby nic ci się nie pomieszało to zapisuj obserwacje, może załóż sobie konto na e-npr albo wydrukuj takie karty obserwacji, będzie ci wtedy łatwiej, bo od razu masz daty i dni cyklu. Śluz w dni płodne powinien być jak białko jajka, rozciągliwy i przezroczysty i towarzyszy ci wtedy przeważnie uczucie wilgoci, a w pozostałe dni śluz może być biały, rwący się, gęsty albo w ogóle może go nie być, szyjka macicy w dni płodne jest położona wysoko i jest otwarta (miękka) a w inne dni jest nisko i jest twarda, sama zobaczysz różnice jak zaczniesz obserwacjce i będziesz je notować. Zawsze możemy ci na forum pomóc z interpretacją, jakby co. Jest też w internecie dużo stron poświęconych NPR, możesz sobie tam więcej poczytać o obserwacji śluzu i szyjki macicy, są zdjęcia i wszystko wytłumaczone.

anty jestem w środkowej Norwegii a pracuję i mieszkam na campingu, sprzątam domki, apartamenty, hostel, budynek z prysznicami i kibelkami oraz recepcję (nie wiem dokładnie ile ale trochę tych metrów jest do zrobienia) a wieczorami jest otwarta kuchnia (skromne menu typu hamburger, sznycel, klopsy itd) w której robię jedzenie i podaję gościom. Czasami jestem w pracy po 12 godzin i jestem potem wypompowana, ale akurat jutro trafił mi się dzień wolny bo pracuje tu też inna dziewczyna i mój mąż który jest tu ze mną będzie jej pomagał sprzątać, bo tak normalnie to on tu robi inne rzeczy, majsterkuje, kosi trawę itd.. to taka wakacyjna praca, w tym roku miałam tam nie jechać bo miało być baby i coś innego w Polce ale ani jedno ani drugie nie wyszło więc się zdecydowałam, po sezonie raczej wracamy do domu, w końcu od września można się strać, a wtedy lepiej żebym nie pracowała tak ciężko.

Ja po wizycie, wszystko w porządku, mała rośnie ilość wód prawidłowa, szyjka trzyma. Lekarz sprawdził mi nerkę i wątrobę, prawy jajnik i wszystko w normie, więc ten ból "ala owulacyjny" najprawdopodobniej był kolką jelitową, następna wizyta za miesiąc.

eve.85
dobrze, że wszystko w porządku

karola
ja stosowałam po pierwszym porodzie tylko kalendarzyk, bez mierzenia temperatury, tylko obserwacja i wyliczenia tak mniej więcej i w ciążę przez 2 lata nie zaszłam, a jak zaczęliśmy się starać to zaszłam w pierwszym cyklu. Ja liczyłam tak: mój cykl to 26 dni, owulacja to ok.12 dzień cyklu więc dni płodne to od 8 do 16 dzień cyklu. Liczyłam tak trochę z zapasem, bo czasem cykl mam 1 lub 2 dni dłuższy lub krótszy.

karola tak jak Ci pisały dziewczyny co do śluzu i unikania seksu w dni płodne - powinno zadziałać, daj nawet jeden dzień więcej do tego marginesu i dasz radę bez tempki, a z czasem możesz i ją sobie mierzyć jak Ala podrośnie, jeśli nie chcesz sprawdzać szyjki to zostań na śluzie, ja nie mierzyłam przez ryzyko infekcji do której mam skłonności. lepiej planowane wcześniej ;-)bo pewnie znowu na zestawie przeciwzakrzepowym pojedziesz w ciąży i tu wskazana kontrola gin :tak:. zakładaj konto na npr i wpisuj obserwacje, nawet dla mnie to była frajda i ciążę pokazał ten wykres jako pierwszy, jeszcze przed testem.

aniołkowa.mamo extra fluidki dla Ciebie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i kciuki &&&&&&

czarna pójdzie info z pewnością, nawet przed samym plasterkowaniem ;-)

eve dobrze, że wszystko ok

nisiao ja już nie mam ryków, a bywało różnie ale to było bardziej w stronę ryku niż smuteczki:tak:

Ostatnia edycja:
Melodyjko- zapalam
[*] - przykro mi bardzo... przebrniesz przez to , dasz rade, a na pocieszenie wiedz, ze tak pozne poronienie zdarza sie zazwyczaj tylko raz, wiec teraz bedzie dobrze zobaczysz:-)
Anty2- dzieki za&&&

Malgonia-ja jak Nisiao ogladajac ze wruszenia oj placz ciezki byl.

A ja wlasnie wrocilam z badania Beta, ma byc wynik jutro, moze mi podadza, bo cholerka lekarka wraca do pracy w pn dopiero a tutaj lekarz musi podac wyniki, ale podobno moga poprosic innego, zobaczymy, zadzwonie jutro do nich.

Boje sie ..... o ten wynik i wiem, ze nawet jak bedzie dobrze, to o niczym nie przesadza...u mnie dzis leje troche, moze to ta pogoda tak wplywa tez na mnie...

za staraczki i ciazoweczki &&&&

Ostatnia edycja:
Hej kobietki!
Melduję się, że żyję. Adaś ostatnio bardzo marudzionkowaty jest. Nie mam czasu na nic. Podejrzewam nietolerancję laktozy i właśnie jestem w trakckie eliminowania mleka z diety i sprawdzam skutki...

pleni: kiedy rodzisz?
czarna: jak maleństwo?

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki: staraczkio, ciężarówki i te rozpakowane. A kasia urodziła?

reklama
Betka hcg juz 1489!!! :-D
Doubling Time (Hours): 33.72
pierwsze badanie -339 we wtorek ok 12stej- a drugie dzisiaj ok 13 stej- to chyba dobrze??? Pleniusia?? -podwojenie czas 33.72 godz.?
to jest wdg owulacji 4 tydz6 dzien lub 5 tydz.0
buziaczki i zycze milego dnia;-)

Do góry