reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ONEMORETIME co u Ciebie? Nie odezwałas się od wizyty poniedzialkowej ( czy przegapilam?) Mam nadzieję, że wszystko dobrze i po prostu pojechałas na wakacje &&&&&&&&&&&&&&&&&& Daj znać, denerwuję się, zresztą pewnie nie tylko ja.

Ostatnia edycja:
reklama
szlag mnie trafi. miałam silny ból z prawej strony brzucha, a wczoraj i dziś rano coś jakby biegunkę, boli kręgosłup. i ryczę od wczoraj, dziś mój S az przyszedł z pracy i powiedział ze mam dzwonic do gina ale mój na urlopie wiec zadzwoniłam do innego i dziś mnie przyjmie chociaz ma komplet pacjentek to mam przyjsc przed wizytami. boje sie ze znów coś sie dzieje. najbardziej tej biegunki. poprzednio dostałam biegunki i okazało się że dzidzi serce nie bije wiec mam stracha na całego. wiem ze jestem panikara i na razie nie dopuszczam do siebie myśli o najgorszym, dlatego ide do tego lekarza, moze mnie uspokoi. trzymajcie kciuki ide na 15.40 jak bedzie dobrze to sie odezwe wieczorkiem.

kasia wow spore dziecię,gratulacje ogromne!!!:-)
onemoretime jak będą bliźniaki to jednego możesz oddać mnie;-),na ciążę za bardzo teraz czasu ani sił nie mam,ale "gotowca" to bym chętnie przyjęła;-)
melodyjka witaj.Strasznie mi przykro,że i ty musiałaś przez to przejść.Twoje odczucia są jak najbardziej "normalne",wszystkie tutaj przechodziłyśmy przez to samo...Przytulam
kat a co to za ubezpieczenie?Ile płacisz?A co z lekarzami,którzy przyjmują tylko prywatnie? co do ginów i telefonów-mój podawał swój nr bez problemu,moja kuzynka miała zagrożoną ciążę to nieraz w środku nocy do niego dzwoniła to odbierał bez problemu i nawet opieprzu nie zebrała:-)
mamusia synka no pewnie,że trzymamy&&&&&&&&&&&&
ozila gratulacje i jak najbardziej &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
i-ga witaj,masz rację-na nasz ból najlepszym lekarstwem jest czas...
karola nieraz czytałam,że tabletki anty mogą mieć podobne skutki uboczne...Co do plastrów to podobno mają one jeszcze większe dawki hormonów niż tabsy...
pleni ty mądra kobieta jesteś,więc doradź proszę-trafiłam na artykuł o tarczycy (większość objawów pasowało do mnie;-)),więc dla świętego spokoju zrobiłam badanie tsh,wyszło 2,3.Czy mogę uznać,ze wszystko jest ok?
kwiatuszek a może u męża odezwała się stara jak świat zazdrość o dziecko i poczucie "odrzucenia" przez żonę,którą do tej pory miał na wyłącznosć?...
edyta a gdzie dokładnie w Norwegii jesteś? W jakim zawodzie pracujesz?
karolek (*) dla aniołka.Przykro mi...
eve mam nadzieję,że to nic powaznego.Daj znac zaraz po wizycie...

A ja miałam niedługo konczyć budowę,a tu szef wziął dodatkowe prace i znowu wszystko się przeciaga w nieskończoność...

Eve, trYmamy kciuki, daj koniecznie znać po wizycie.

Kurcze, no. W starym mieszkaniu oproznilam lodówkę i ja wylaczylam, zostawilamnorwarta. Niestety ktoś w jakimś swoim widzie ja zamknął. Traf chciał, ze zapomniałam wyjąć pojemniki z lodem, który się rozpuścił. Jaki efekt? Cala zamrażarka się zagrzyba!!! Śmierdzi niemiłosiernie. Od dwóch godzin z nią walcze. Nie wiem, czy nie polegne, z uszczelki nie daje się usunąć :( W dodatku teraz dopiero przyszło mi do głowy, ze może to nie jest bezpieczne dla dzidzi?

dzien dobry.

katka kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za to zeby bylo wreszcie dobrze.emka moja Ala ostatnio wlasnie miala taki katar.bez gilusków,sama woda...co do mleka...hmmm....a na jakim wogole jest? plenitude zakonczyłam caly blister.kochana dziekuje za wytłumaczenie wszystkiego.co do tego sposobu kochania sie...odpowiada nam to w 50%.moj maz nie chce zebym stosowala jaka kolwiek antykoncepcje ze wzgledu na to jak sie czuje po tym,jestem uczulona na prezerwatywy wiec i to odpada.co do obserwacji cyklu...myslisz,ze przy małym dziecku,ciagłym wstawaniu w nocy i nad ranem bede w stanie np prawidlowo mierzyc temperature??? co do owulacji i ogolnie cykli mam w miare rowne i prawie zawsze wiem kiedy mam owu,bo czuje i wiem z ktorego jajnika....co do badan.bylam wczoraj dostalam skierowanie na pakiet tarczycowy cały,krew pełna-morfologia krwi obwodowej z wzorem odsetkowym,surowica-cholesterol całkowity,surowica-glukoza...czyli musze kupic glukoze i bede musiala znowu pić ten badziew...bleeee...dobrze rozumiem,ze podejrzewa cukrzyce??? powiedzialam jej o objawach o tym tez,ze jestem wciaz zmeczona,senna.powiedziala,ze nie koniecznie musi byc to spodowane tym,ze mam małe dziecko...dostalam narazie krople-effortil i milicardin.jedne na wyciszenie i wyrównanie ciśnienia,bo mam bardzo niskie,a drugie na zmeczenie itd...jutro ide na badania rano.aniolkowa mamo,a ty gdzie sie podziewasz co??? po dupsku chcesz??? co u ciebie?karolek witaj...* dla aniołka...straszne,ze i ciebie to spotkalo.mysle,ze wrzesien nie jest złym miesiacem na starania.jesli tylko dojdziesz do siebie psychicznie i oboje bedziecie gotowi by podjac kolejne starania to bedziemy wam kibicowac.kat jak czytam twoje posty to zawsze buzia mi sie smieje.masz taki fajny sposob opisywania wszystkiego,a to co teraz napisalas o maskotkach rozwaliło mnie do reszty:szok::-D:-D:-D.juz sobie to wyobrazilam...a twoj misio jak sie nazywa:-D:happy2:? nisiao,a katar i kaszel to nie na tle alergicznym skoro od dłuzszego czasu???? podobno silne bóle pleców sa dziedziczne.tak kiedys powiedziala jedna polozna na szkole rodzenia jak ja zapytala jedna ciezarna o to czy musi miec bolesny poród jak jej mama,ktora miala ból z pleców i polozna powiedziala,ze najprawdopodobniej tez tak bedzie miala,bo bóle plecow w ciazy sa dziedziczne i rodzinne...

u nas cieplutko...mialam dzis posprzatac nie zrobilam nic.czuje sie fatalnie.kreci mi sie w głowie tak,ze az mi sie ciemno przed oczami robi,spac mi sie chce niesamowicie.Ala obudzila sie o 1.30 z mega płaczem nie wiadomo z jakiego powodu i zasnela po 30 minutach noszenia,ale budzila sie nad ranem znowu z płaczem i o 8ej juz wstalysmy...ledwo zyje...do tego jest mi niedobrze....masakra...

lenka kochana odezwij sie do nas.jak twoj smyk???
as a ty???? ciebie tez dawno nie bylo.wszystko w porzadq???
prija jak tam maluszek????
duncus??? ciebie to juz kupe lat tu nie bylo....
kłaczku....ty to nas juz pogrzebałas...a ja wciaz o was mysle....

eve
to trzymam równiez kciuki,dobrze że udało się Tobie iść na wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&
małgonia
jak zaczęłam tą animację oglądać,to plakalam jak bóbr,taka reakcja,wzruszylam się....teraz się dopiero opamiętałam...

Mnie ten brzuch dziś też lekko pobolewa i trochę krzyże,mam nadzieję że nic zlego sie nie dzieje :(

anty jest ok, ale polecam pełny pakiet, tsh to za mało, ja też robiłam ft3 ift4, anty TG i anty TPO - diagnostyka z przeciwciałami da pełniejszy obraz stanu tarczycy

karola spróbuj obserwacji samej owu - w którym dc wypada i wówczas 4-5 dni przed nią i 3-4 po niej uważacie a reszta wasza ;-) wiem, że przy dziecku npr jest mało realne jeśli sporo wstajesz, ale wystarczy 4 h nieprzerwanego snu plus termometr elektroniczny mierzący tempkę w pochwie w ciągu kilku sekund. jak to odpada pomyśl o tym obwarowaniu owulacji i to powinno dać efekty ;-) dobrze, że masz tyle badań, ja też uważam, że sam fakt posiadania dziecka nie usprawiedliwia tego jak się czujesz i co Ci jest, możesz być na coś chora.

eve &&&&

Ostatnia edycja:
reklama
pleni nio ciezko byloby mi mierzyc tempke,a 4h nieprzewanego snu to nie u mnie niestety...Ala zasypia ok 21...po 1h,2h wybudza sie na jedzenie,picie na smoczka,zasypia na ok 2h,pozniej znowu to samo,czasem zje i spi z 2,3h,a czasem sie kreci,wierci,ze niby jej za cieplo,za zimno,nie wygodnie i inne cuda.od 4,5rano wybudza sie co 1h,co 1.5h i tak do jakiejs 8rano...takze nie da rady.ale z owu bardzobym chciala sprobowac.teraz czekam na @ i zaczynam obserwacje kiedy bedzie bolał mnie jajnik i mniej wiecej ktory to bedzie dc.a jaki wtedy powinien byc sluz??? raz jeszcze dziekuje za pomoc.

Do góry