reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magda ja też miałam własnie obawy, że nie zdąże dlategokupujemy po troche żeby M nie musiał potem biegać. Pozatym zawsze to wydatki sąrozłożone, a nie od razu duża suma wydana i można coś upolować na promocjach.
Tekla trzymam kciuki za staranka.
Asta gratuluje 30. Oj leci ten czas leci.
Mamusia synka ja też w pierwszym trymestrze byłam nie dożycia chociaż w sumie nadal jestem. Zmuszam się, żeby wyjść z domu, żeby Aliwymyśleć jakieś atrakcje, żeby się nie nudziła.
Edytka trzymam kciuki za staranka.
Mysiak więc rzeczywiście co lekarz to inaczej liczy. Co uCiebie? Jak dzieciaki?
Katka ja za Ciebie mocno trzymam kciuki,żeby to cholerstwojuż Cię opuściło.
Ozila trzymam kciuki, żeby było wszystko ok.

Ja dzisiaj wstałam z bólem głowy, kawa nie pomogła,a na drzemniecie nie mogę sobie pozwolić.Mam nadzieje,że wkońcu minie.
U Nas ładna pogoda,słonecznie,alenie upalnie.

reklama
KATKA kochana wiesz,że ciągle trzyma kciuki za Twoje zdrówko i pozwolenie na staranka.Tulę Cię bardzo mocno i czekam na info jak wyniki. KAROLA szczepienie już przełozyłam na za tydzień,mino,że to był lekki katarek to i tak wole odczekać.Smarki nie lecą,gorączki nie było i nie ma,kichnie może z 5 razy w ciągu dnia,mam nadzieję,że będzie wszystko ok.Co do zmiany mleka...waham się,kupy ma normalne,bez śluzu...Daje sobie jeszcze tydzień na podjęcie decyzji,na razie zwiększyłam dawki kropelek.

Aga my też kupujemy po trochu, ale wszystko leży na kupie. Jak tylko pomaluję do końca mebelki, to trzeba będzie wysprzątać, nakleić naklejki i dokupić łóżeczko :) Wózek i fotelik już mamy, więc nie jest najgorzej, ale przez to, że ja za dużo robić nie mogę, bo się źle czuję, to potrzebuję dużo pomocy męża i idzie wolniej.

karola stężenie maleje z każdym dniem po odstawieniu, ale odstawiłaś w środku cyklu czy zakończyłaś blister? jeśli chodzi o stosunek przerywany ważną kwestią jest preejakulat. może będę bardzo obrzydliwie tłumaczyć ale trudno ;-) jeszcze przed rozpoczęciem penetracji można zauważyć, że z prącia w trakcie erekcji wydostaje się ok kropelka lub kilka kropel przezroczystego śluzu - czasem trzeba ścisnąć żołądź u podstawy w okolicy wędzidełka by to zobaczyć ;-), często uwidacznia się podczas pieszczot w fazie wstępnej. u niektórych mężczyzn nie występuje, najczęściej jest spotykany przy stosunkach przerywanych charakteryzujących się dużym napięciem seksualnym. w tym śluzie znajdują się plemniki wiec brak ostatecznego wytrysku wewnątrz narządów płciowych kobiety nie daje pewności braku zapłodnienia. kazdy mężczyzna wydala inne ilości plemników żywych w preejakulacie i zapłodnienie jest możliwe, osobiście znam 3 dzieci z takiej formy zabezpieczenia (miało być tylko 1;-)) w mojej bliskiej rodzinie. wskaźnik Pearla dla tej formy współżycia to 10 (na 100 kobiet 10 zachodzi w ciążę) ale może być zarówno niższy jak i wyższy, zależy od parametrów nasienia mężczyzny. jeżeli bez antykoncepcji hormonalnej miesiączkujesz regularnie to mogłabyś zastanowić się nad obserwacją śluzowo-termiczną - wykresy npr, wówczas wyłapiesz w miarę dokładnie kiedy masz owulkę i możesz nawet pokazać mężowi 'okienko transferowe' czyli ok 7-9 dni w cyklu w którym nie możecie współżyć lub z zabezpieczeniem mechanicznym z powodu owulacji. stosunki przerywane są jednak obarczone pewna ilością stresu i mają wpływ na mężczyznę, możliwe jest skracanie czasu stosunku z powodu zbyt dużego napięcia seksualnego co może skutkować z czasem problemami z erekcją, wytryskiem, nerwicami o podłożu seksualnym, sporym ograniczeniem możliwości osiągania orgazmu u kobiet co również ma wpływ na ich psychikę - przekrwienie w obrębie miednicy mniejszej bez orgazmu może na dłuższą metę skutkować u kobiet wrogimi postawami wobec partnera, niechęcią do współżycia, spadkiem libido. taki stosunek może być krzywdzący dla kobiety ponieważ najczęściej zaspokajane są potrzeby jedynie mężczyzny, a w większości przypadków nie zdają sobie oni sprawy z tego jak takie współżycie jest odbierane przez partnerkę - ale to kolejny temat, złożony i na inną dyskusję. jeśli obojgu odpowiada taka forma to ok, jeśli nie - warto zmienić zasady bo sfera seksualna jest bardzo ważna w relacjach między partnerami i rzutuje na codzienne życie w bardzo dużym stopniu. Piszesz, że Twój mąż woli taką metodę, ale pamiętaj, że jesteś jeszcze Ty i Twoje potrzeby. :tak: wyduś z lekarza co możesz, przytocz chorobę Twojej mamy, niech daje skierowania, najlepiej zrobić wszystko z przeciwciałami bo samo tsh nie zawsze wskazuje problemy. nie strasz mnie, hehe, moja koleżanka wczoraj mi powiedziała, że urodziła w tym czasie swoją córę w 37t2d.. ja muszę wytrzymać do cc;-)

Katka, będzie dobrze. Troszkę dłużej musisz czekać, ale zostanie Ci to wynagrodzone. Jednym łatwiej, drugim trudniej dojśc do siebie i do zielonego światła. Tobie trochę trudniej , ale w końcu leki zadziałają. Dobrze, że wiadomo o co chodzi. Wyleczą Ciebie i zobaczysz , szybciutko się uda. Wiem, że Ci ciężko, najgorsze to czekanie do zielonego światła.
A ja zdam relację wcześniej :) Wiem, że może znów nie wyszło, ale nawet jakoś się żle nie nastawiam. Jak się nie udało, próbujemy dalej. W końcu to dopiero początek, poprzednio dwa razy się udało własnie w drugim cyklu staranek.

Tekla- luzik i benc! Taki luzik najlepszy ;) Dziękuję Tekla, ja też uwielbiam słoneczniki ;) I niebieskie niebo :)

Pleni, ja cie nie mogę, Ty już zaraz rodzisz? Kiedy to minęło?!

Witaj IGA !

Witam dziewczynki, dawno mnie nie było ale jakoś ostatnio gorzej sie czuje..
przepraszam ze tak tylko o sobie ale proszę was o radę:
dzisiaj po nocy bolało mnie podbrzusze, tępy ciagnący krótki ból i dziwne czucie wód w podbrzuszu... jak jade samochodem jako pasazer po naszych dziurawych polskich drogach to czuje przelewanie sie wód w brzuchu jest to takie mulące uczucie jakby mi sie miał zaraz brzuch urwac. Czy któraś z was miala/ma podobne objawy? czy to jest normalne. Ból przeszedł ale te uczucie przelewania sie czuje cały czas jak tylko sie porusze...Mimo ze jest to dopiero 16 tyg dzidziusia czuje juz od dłuższego czasu o tych samych porach i to coraz mocniej. a te przelewanie sie wód to chyba raczej nie dzidziul...
Pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny jak tak czytam o waszych zakupach i przygotowaniach, to mi się wydaje, że chyba jakaś dziwna jestem... bo nie kupiłam jeszcze nic małej. Co prawda te najdroższe rzeczy mam czyli wózek, łóżeczko, fotelik, trzeba tylko wszystko poprać, no i większość ubranek też mam, też należy poprać i poprasować. Na razie jestem na etapie gonienia mojego m. do wymalowania naszej sypialni, bo tam będzie łóżeczko, szafka z przewijakiem i wszystkie rzeczy małej. Obiecał, że w sobotę wymaluje, zobaczymy czy w końcu to zrobi.:oo2: I jak wymaluje, to dopiero zacznę pomału prać i układać wszystko. Jeszcze chce odmalować salon ale zdaje się, że wcześniej jak w połowie sierpnia tego nie zrobi.

Jutro mam wizytę u gina, mam nadzieję, że wszystko ok, bo w sobotę miałam atak bólu z prawej strony(taki jak przy owulacji-ale owulacji mieć nie mogę, więc nie wiem co to było), no i mała tak się rozpycha, że mam wrażenie, że ma za mało miejsca w brzuchu.

Pleni ty zaraz rodzisz!!!:szok::szok::szok:Czy ty coś majstrowalas przy suwaczku??? Ja nie mogę kiedy to zleciało? Przecież dopiero co dziewczyny wypatrzyły twoją betę na wykresie!!

ja miałam zamiar zacząc kupować rzeczy dla maluszka w grudniu a na połowę stycznia mam termin, może to nierozsądne tak późno ale i tak muszę wszystko zamówić przez internet bo do końca ciąży zwolnienie leżące więc na żadne zakupy nie mam szans. może wcześniej wybiorę rzeczy a potem tylko zamówię bo pewnie z wybieraniem najdłużej się zejdzie.
a od którego momentu ciąży najlepiej zacząc kompletować wyprawkę?wiem ze mam jeszcze duzo czasu ale to mnie ciekawi.

reklama
eve , ja chyba tak po 20tc zaczęłam powoli , i dobrze zrobiłam , bo po 30tc to zakupy i chodzenie z dnia na dzień były coraz cięższe . a na faceta liczyc nie ma co , mój to do szpitala przywoził wszystko jak leci . Okazało się potem że chłopina nie wiedział co to body , a co śpiochy:-D

Do góry