Eve Ja wiem że jakoś na początku 13 tyg odczułam bóle w dole plecow,pewnie to za sprawą że wszystko rośnie,tak jak rozmawialam z moją siostrą ona również w tych okolicach miala takie bóle,mnie sie one nasilają jak zrobię coś więcej,zbyt się przeciąże to dnia następnego albo nawet na wieczór,jest ze mną kiepsko.Ciągnięcie od czasu do czasu,teraz też zauważylam u siebie,czasem takie ukłucie,że aż mnie zegnie,ale szybko mija.Jak mozesz to poleż trochę odpocznij.Wydaje mi się,że to norma,jesli bardzo by Cię to niepokoiło,to zadzwoń do gina,ale sądzę że to nie powod do nerwów.
reklama
katherinne
Fanka BB :)
Eve ja takie bole pleców to juz od kilku tygodni mam, tzn. Głównie krzyż, teraz i miednica. Także nie jesteś sama z takimi dolegliwościami na wczesnym etapie.
Karola1388- mnie sie wydaje, ze to Twoje tabletki kochana, zadzwon do ginekologa, albo moze idz do innego na zastepstwie?
prawdopodobnie dlatego tez tak Cie wszystko denerwuje wlacznie z M- hormony kochana- tez miala wszesniej,dawno to juz bylo, ale zmieniane tabletki z trzy razy az pasowaly i mialam podobne objawy ja Ty;-)
pozdrawiam:-)
prawdopodobnie dlatego tez tak Cie wszystko denerwuje wlacznie z M- hormony kochana- tez miala wszesniej,dawno to juz bylo, ale zmieniane tabletki z trzy razy az pasowaly i mialam podobne objawy ja Ty;-)
pozdrawiam:-)
eve.85
Fanka BB :)
nisiao, katherinne dziękuję za odpowiedź. mój S tez uwaza że to nic groźnego, w końcu robi się miejsce dla maluszka i wszystko się rozciąga. ale same wiecie jak to jest, jakiś ból, ukłucie w boku i już sie zastanawiam co to może być. piersi dalej bolą a myślałam że teraz już będą mniej bolały. bóle głowy też mnie męcząoby było wszystko dobrze z maluszkiem to wszystko jest do przetrwania.
eve.85 każda reaguje inaczej na ciążę, mnie piersi bolą praktycznie od początku, czasem robią się jak pustaki i leci z nich siara, krzyże też mnie bolały, ale potem przestały, tylko przy większym wysiłku bolą. W pierwszej ciąży miałam jeszcze tak, że czułam jakby ktoś siedział w środku i mnie za pępek od środka ciągnął i lekarz mi wtedy powiedział, że to rozciągające się więzadła.
Mnie tez dość wcześnie, bo już ok 11 tc zaczęły bardzo boleć plecy, głównie lewe biodro. Teraz wystarczy niewielki w zasadzie wysiłek i jestem sztywna - bardzo bolą lędźwia, krzyże. Dziś np troszkę ogarnęłam w mieszkaniu i chodzę z bólu jak pingwin
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
loi ładny brzunio, sama niedawno taki miałam, teraz jest 102 cm w pasie, lekko się obniżył więc dużo gorzej ze wstawaniem, ubieraniem butów a nawet bielizny z kolei jak za mocno się chylę to natychmiast kamień - ostry protest co do pozycji, która macicy się totalnie nie podoba.. ona żyje własnym życiem. nic nie czuję i nie chcę czuć - ma być tak jak zaplanujemy z lekarzem - przyjeżdżam, cięcie i tyle, bez akcji - atrakcji, mam nadzieję, że mała posłucha i grzecznie wytrzyma do 39 tygodnia. czyli cisza i niech tak pozostanie.
kat bierz magnez (bierzesz jakiś?) ja biorę chela mag b6 550 mg 1x1 i do tego asparaginian extra 2x1, a nadal mam drgania powiek i czasem ostatnio skurcz łydki, ale gin powiedział, że to spora dawka i nic więcej już nie zrobię. robiłam elektrolity i jonogram i wszystko było ok. ( podczas brania tabletek z żelazem nie bierze się asmagu a inne preparaty ok godzinę po zaaplikowaniu preparatu z żelazem - żelazo i magnez lubią utrudniać sobie wzajemne wchłanianie).
czarna z tym pyskowaniem to najlepsze plus czujnik bb u Milana
emeczko dobrze wyczuwasz bo gin zmienił zdanie na 39 tc, dalej nie chce ryzykować. jestem trochę skołowana tym wszystkim, że to tak szybko, przecież dopiero był 32 tc, że kończę szkołe rodzenia a tydzień później będzie już mała na swiecie, jak to wszystko będzie wyglądało, jak to ogarnąć... mam oczy jak kot s****** w puszczy, jeszcze dwa miesiace mogłabym w ciąży pochodzić a tu dwa tygodnie zostały.. muszę ogarnąć temat bo jestem z lekka zadziwiona tym wszystkim..
małgonia, neta dla Was też fluidki (neta ja też tak marudziłam, dlatego rozumiem Cię doskonale)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
iga83 witaj, światełko dla Aniołków
[*]
[*] zostań z nami, sama już wiesz że dziewczyny są tui naprawdę super, że na pewno otrzymasz tu dobre słowo zrozumienie.
ozila jeszcze to do mnie nie dociera
karolcia ja po cc odczekam rok i też zacznę myśleć o kolejnych staraniach, również obawiam się powtórek z tego wszystkiego, ale nie mogę czekać i już staram się nastawiać, za kilka dni na liczniku wskoczy mi 31 więc chciałabym do 35 już mieć następne, a z moim brakiem owulki może być długawo..
karola wygląda to na źle dobrane tabletki, powinnaś mieć zrobione badania hormonalne i pod tym kątem dobierane tabsy bo tak na oko to już widać, że coś jest nie halo.. przydała by się też diagnostyka tarczycy (nawet jeśli wcześniej było wszystko ok) czyli tsh, ft3 i ft4, anty tpo i anty tg plus najlepiej usg - takie objawy miała moja ciotka i okazało się, że guzki przytarczyc wyszły - ciągłe nerwy, wzrost wagi, awantury o byle drobnostki, poty.. u Ciebie może to być wpływ samych anty ale tarczycę warto sprawdzić.
kat bierz magnez (bierzesz jakiś?) ja biorę chela mag b6 550 mg 1x1 i do tego asparaginian extra 2x1, a nadal mam drgania powiek i czasem ostatnio skurcz łydki, ale gin powiedział, że to spora dawka i nic więcej już nie zrobię. robiłam elektrolity i jonogram i wszystko było ok. ( podczas brania tabletek z żelazem nie bierze się asmagu a inne preparaty ok godzinę po zaaplikowaniu preparatu z żelazem - żelazo i magnez lubią utrudniać sobie wzajemne wchłanianie).
czarna z tym pyskowaniem to najlepsze plus czujnik bb u Milana
emeczko dobrze wyczuwasz bo gin zmienił zdanie na 39 tc, dalej nie chce ryzykować. jestem trochę skołowana tym wszystkim, że to tak szybko, przecież dopiero był 32 tc, że kończę szkołe rodzenia a tydzień później będzie już mała na swiecie, jak to wszystko będzie wyglądało, jak to ogarnąć... mam oczy jak kot s****** w puszczy, jeszcze dwa miesiace mogłabym w ciąży pochodzić a tu dwa tygodnie zostały.. muszę ogarnąć temat bo jestem z lekka zadziwiona tym wszystkim..
małgonia, neta dla Was też fluidki (neta ja też tak marudziłam, dlatego rozumiem Cię doskonale)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
iga83 witaj, światełko dla Aniołków
[*]
[*] zostań z nami, sama już wiesz że dziewczyny są tui naprawdę super, że na pewno otrzymasz tu dobre słowo zrozumienie.
ozila jeszcze to do mnie nie dociera
karolcia ja po cc odczekam rok i też zacznę myśleć o kolejnych staraniach, również obawiam się powtórek z tego wszystkiego, ale nie mogę czekać i już staram się nastawiać, za kilka dni na liczniku wskoczy mi 31 więc chciałabym do 35 już mieć następne, a z moim brakiem owulki może być długawo..
karola wygląda to na źle dobrane tabletki, powinnaś mieć zrobione badania hormonalne i pod tym kątem dobierane tabsy bo tak na oko to już widać, że coś jest nie halo.. przydała by się też diagnostyka tarczycy (nawet jeśli wcześniej było wszystko ok) czyli tsh, ft3 i ft4, anty tpo i anty tg plus najlepiej usg - takie objawy miała moja ciotka i okazało się, że guzki przytarczyc wyszły - ciągłe nerwy, wzrost wagi, awantury o byle drobnostki, poty.. u Ciebie może to być wpływ samych anty ale tarczycę warto sprawdzić.
Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny,
Malgonia trzymam kciuki za ten cykl. Czekam razem z Tobą do dnia spodziewanej @ - oby nie przylazła.
Neta &&& za owocne staranka
Pleni... to już, za chwilę będziesz tulić Zojkę ;D ja cały czas pamiętam jak nam oznajmiłaś, że są II. Juz się nie mogę doczekać Twojego szczęśliwego rozwiązania.
Katka...? Kochana pisz jak ten antybiotyk, czy coś pomaga.
Loi, wyglądasz ślicznie! Zazdroszczę... ja niestety nie należę do szczypiorów... a co najgorsze mimo ćwiczeń, bieżni i diety kg po ciąży z chłopcami nie chcą nawet drgnąć :/
Z przykrością witam wszystkie Aniołkowe Mamy Zapalam światełka dla waszych iskiereczek (*)(*)(*)(*)
Malgonia trzymam kciuki za ten cykl. Czekam razem z Tobą do dnia spodziewanej @ - oby nie przylazła.
Neta &&& za owocne staranka
Pleni... to już, za chwilę będziesz tulić Zojkę ;D ja cały czas pamiętam jak nam oznajmiłaś, że są II. Juz się nie mogę doczekać Twojego szczęśliwego rozwiązania.
Katka...? Kochana pisz jak ten antybiotyk, czy coś pomaga.
Loi, wyglądasz ślicznie! Zazdroszczę... ja niestety nie należę do szczypiorów... a co najgorsze mimo ćwiczeń, bieżni i diety kg po ciąży z chłopcami nie chcą nawet drgnąć :/
Z przykrością witam wszystkie Aniołkowe Mamy Zapalam światełka dla waszych iskiereczek (*)(*)(*)(*)
reklama
eve wierzę,każda z nas pewnie analizuje każde ukłucie,ale jak widzisz wiele z nas się na to skarży.Widze też,że do kompletu też masz bóle głowy w pakiecie.Ja rownież,szczególnie w upaly były te bóle głowy,każda zmiana pogody,to też mam te bóle głowy.Naczynia krwionośne są bardziej teraz rozszerzone i stąd ta wieksza nadwrażliwość na takie czynniki jak zmiany ciśnienia itp,co objawia się tymi bolami głowy.