reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam nowe Aniołkowe Mamusie! Dla Aniołków zapalam światełko!!!!
Emka współczuje małego terrorysty, ale powinno być corazlepiej. Najgorsze pierwsze 3 miesiące.
Małgonia to na październikówkach i niestety maluszekzmarł.żył niecałe 2 tygodnie.
Joara, Małgonia trzymam kciuki za fasolki.
Loi Ty chudzinko. Śliczny domek dla Haneczki. Ja też małybrzuch mam.
Neta trzymam kciuki za staranka!!!!
Mysiak mój gin liczy tak, że teraz jestem w 26 tygodniu, nieliczy, że skończyłam 26 i zaczełam 27.
Eve ja też mam przeróżne bóle pleców, miednicy i gin mówi,że to niestety skutek uboczny ciąży i tak ma być:D
Karola może po prostu męczy Cię monotonia? Ja tak mam i mnieczasem szlak trafia i się wyżywam na domownikach. Albo rzeczywiście wszystkieskutki uboczne po tabletkach anty.
Tekla co u Ciebie?

Ja dzisiaj byłam na shopingu. Pokupowałam troche ubranek, sobie kilka kosmetyków i koszule do szpitala. Teraz cierpie z powodu bólu kręgoslupa.

reklama
agnieszkaala zakupy udane,my wlasnie dziś w temacie tego bolu kręgoslupa,troche sie pochodzi itd a potem się cierpi,tyle że Ty jesteś w wyższej ciąży.Ubranka dla dzidziusia?:)

Nisiao ubranka dla Filipka. Fajna jest kolekcja w pepco, a reszte kupiłam w ciucholandzie. Mam ogromne pudło od kuzynek,ale jakoś nie mogę się oprzeć i jak widze jakieś okazje to musze kupić:D Dobrze, że rzadko chodze na zakupy bo inaczej byśmy zbankrutowali:D A i Aluśce kupiłam berecik i oczywiście kilka drobiazgów tzn kolorowanek, zabawek. To jest mały wyłudzacz:-D Jak się czujesz? Co do snów to są one odzwierciedleniem naszych emocji. MI przed wizytą zawsze śni się, ze albo dziecko urodziłam niezywe, albo że ktoś mi Aluśke zamordował itp

ozila no wlasnie...dzis widzialam sie z kolezanka i ona tez miala takie objawy jak brala anty...ehh odstawiam.zostala mi ostatnia tabletka i koniec.jutro ide do gina moze zaopatrze sie w plastry,bo bje sie tabletek jak tak po nich fiksuje...prija o alergi ostatnio rozmawialysmy z dziewczynami na odskoczni,ale jesli nie masz czasu tam zajrzec to Ala plakala przy kazdym jedzeniu,prezyła sie,ewidentnie zle znosila moj pokarm i inne modyfikowane mleka.miala problemy ze zrobieniem kupki,byla nie spokojna,malo spala,kolki do tego.dopiero jak dostala nutramigen1 wszystko sie unormowalo i do dzis jest na tym mleku tyle,ze na dwojce.teraz co drugie dziecko ma z tym problem.a co sie dzieje??? pleni no wiedzialam,ze ty mi medycznie doradzisz:-).patrz takiego mam dobrego gina,a zadnych takich badan mi nie porobił...:baffled:.a juz kiedys jak brałam micronygon21 mialam podobne problemy...co do tarczycy to moja mama na nia choruje od wielu lat...ehhh...

Czarna synek podobny do córci tej w zielonej bluzeczce:tak: ja też marzę o trójeczce, mam nadzieję że mi się spełnią marzenia:tak:
Karola matko widzę że źle z Tobą... Ja sama się fatalnie czuję. Cały czas mnie naciąga na wymioty nie mogę jeść, wszystko mnie obrzydza...
Agnieszkaala ja też nie mogę się oprzeć kupowaniu ubranek:tak: są takie słodkie:-D oststnio właśnie w pepco czy jak to się nazywa kupiłam 3 pary półśpiochów gdzie jedna szt kosztowała 3 zl! Bałam się że będzie jakieś badziewie albo coś ale pranie dzielnie zniosły i jestem mega zadowolona. Ja ubranek mało dostałam, trochę odkupiłam od Karoli a resztę kupiłam w lumpku. I właśnie na piątek umówiłam się z siostrzenicą że pójdziemy na lumpki bo mi moja pannica powyrastała z wszystkiego! Kochane u nas jest taki lumpek kolejki niemiłosierne, podobno jest gdzieś filmik na youtube z jak go otwierają. Dziewczyny tak od 6 rano stoją tzn leżą przykryte kocami:-D ja jak tam pierwszy raz poszłam to bylam w szoku:szok::szok::szok: ale do czego zmierzam. Tam są ubrania z breshki stradiwariusa zarry wszystko nowe z metkami za grosze! Ja sobie kupiłam spodnie po 20 zł za szt. I jak by któraś chciała jakiegoś ciucha typu sukienka lub spodnie to podajcie rozmiar to Wam kupie i wyśle. A i rozmiary są max do 42!

I znów Was nieśmialo czytam, ba... oglądam i podziwiam jakie to juz wyrosłe pociechy macie. :)

Forum o tytule"po poronieneiu" zamieniło się się w galerię uroczych dowodów miłości :) Szymonek, Alicja , Basieńka, Weronika i inne dzieciaczki...
Ja musze odczekać do pierwszej @ na razie, a potem... Spróbujemy jeszcze raz. Na razie mój M. zapisał mnie na prawko... (bo ja taki cykor jestem, byłam chyba, bo do tej pory nie zrobiłam. więc teraz, póki jestem za L4 chodzę, jeżdżę i ćwicze. No i jeszcze w nast. tyg. do Białowiezy jedziemy z moim M. I wogóle mam nadzieję,że do naszej pierwszej małej/wielkiej rocznicy będzie juz lepiej, a tam lepiej, będzie super i cudownie :D
Pozdrawiam Was serdecznie i ściskam , a jak mi szczęście dopisze, po powrocie zamieszczę tu zdjęcie żubra ...
(na zdjęcie mojego dzidziusia poczekacie ;) )

Karola1388: Moja Julcia też właściwie ciągle stęka, pręży się, widzę, że ma problemy z brzuszkiem. Aż mi jej żal :-(Puszcza takie bączki z kupką, nie umiem jej w ogóle umyć jak ja przebieram. Położna mi zasugerowała, że to może być problem z nietolerancją laktozy. Troszkę też ją wysypuje, ale z tym nie jest tak źle. Ja nie jem w ogóle nabiału, a poprawy nie ma :( Jutro idę do lekarza, zapytam go o to.

Ostatnia edycja:
witam musze sie pozalic .... wlasnie zmienilam malej przychodnie i pediatre .... nareszcie skonczyl mi sie okres w jakim moglam wycofac deklaracje i dokonac zmiany (wybralam tamtego lekarza za namowa kolezanki ktora ma juz duze dzieciaki - lekarz najwyrazniej lata swietnosci ma daleko za soba) pomijajac fakt ze dziecko nie mialo robionych zadnych pomiarow glowki klatki piersiowej mimo ze sie upominalam to uslyszalam prosze polozyc na wage i tyle zadnego uzupelniania siatki centylowej itd sama wymusialam skierowanie do neurologa bo za kazdym razem jak pytalam czy to normalne ze mala trzyma dlonie tak a nie inaczej slyszalam ze nie ma sie czym martwic. Dzis po walce o przyjecie na wizyte do neurologa - chcieli mala przyjac dopiero w grudniu - okazalo sie ze nie wszystko jest ok mala ma slabe miesnie i dysproporcje miedzy glowa a klatka piersiowa.... usg glowki mamy w polowie sierpnia mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, ale juz wiem ze mala wszystko bedzie robila kilka miesiecy do tylu ...

czarna boskie dzieciaczki

pozdrawiam wszystkie

reklama
Pleni dziękuję za fluidki i za zrozumienie :* Już niedługo Zojka będzie na świecie, powiem Ci, że to niesamowite, ta Twoja ciąża tak szybko mi zleciała, że naprawdę się dziwię :szok::tak:

Czarna
ale fajna trójeczka :-) Świetne dzieciaczki :tak:

Agnieszkaala fajnie, że zakupy owocne :happy:

Tekla
a Ty już się starasz?

Do góry