reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Katherinne, u mnie np jest tak na wynikach, że wypisane są tylko te "rzeczy", które w moczu wykryli, ostatnio nie miałam bakcyli, więc nie wypisali, porównywałam z innymi wynikami. Także myślę, że po prostu już ich nie masz, choćby dlatego, że prawidłowo pobrałaś ranny moczyk :-)

Onemoretime, jestem z Tobą!!!

reklama
Loi, chyba nie, bo skoro pisali, że białko nieobecne, glukoza nieobecna, bilirubina nieobecna, leukocyty nieobecne, azotyny nieobecne, krew nieobecna, to pewnie by napisali też bakterie nieobecne. Nie wiem, czy mam iść znowu i dalej drążyć temat, czy to znak, że mam sobie odpuścić i się nie stresować. Jak można mieć takiego pecha...

Katheriine:
u mnie wynik z sb wyglądał tak:
barwa, przejrzystość, ph, urobilinogen, potem bilirubina, ketony, glukoza, azotyny, białko w moczu - wszystkie 5 nieobecne, potem określili względną gęstość
a potem mam dopiero osad w moczu i tu zmieniają się właśnie te pozycje, tu dopiero jak mi coś wyjdzie, to opisują, a jak nie, to nawet nie wypisują, mam tu nabłonki płaskie nieliczne, leukocyty 1-3 czyli w normie i pasma śluzu - d.liczne. Mam nadzieję, że z tych zwiłośći zrozumiałaś, o co mi chodziło :baffled::tak:

po wizycie!wszystko dobrze. ,USG było przez brzuch. Maluszek ma 63.88 mm, NT w normie 1,1 mm, kośc nosowa obecna 2,93 mm, bpd 20.63 - to wymiar dwuciemieniowy chyba, jest żołądek, serduszko bije 160, są ładne rączki i nóżki i prawdopodobnie coś między nóżkami:)więc może będzie chłopak, ale to róznie może być:)widać było żuchwę, szczękę, o kręgosłupie nic nie mówił gin chyba dobrze nie było widać albo o tym zapomniał. dobry kąt między główką a tułowiem(podobno na to tez się patrzy, nawet nie wiedziałam). takze dużo dziś widzieliśmy z moim S:)ale nawet łezka mi nie poleciała, a w poprzedniej ciąży jakoś bardziej emocjonalnie podchodziłam do USG i zawsze jakaś łezka się zakręciła, a teraz tylko wypatruję czy wszystko dobrze, czy nie widać jakis nieprawidłowości. ale kamień z serca, teraz czekamy na kolejną wizytę za 3 tygodnie, bo gin na urlopie będzie.

Ciąża pojedyncza, liczba pęcherzyków ciążowych: 1 :-) Na razie z fasolką ok, a właściwie z mini kropeczką:tak:
tylko, że przypętał się krwiak podkosmówkowy 1x1 cm.... zwiększyła mi dawkę dupka do 3x1 i zaleciła iść na 2 tyg. zwolnienia i dużo wypoczywać/leżeć. Za tydzień mam iść na wizytę podejrzeć tego krwiaka, chyba, że plamić żywą krwią to wcześniej...
Dodam,że szef niezbyt zadowolony, ale cóż.... są rzeczy ważne i ważniejsze:tak: Na betę nic konkretnego nie powiedziała, tylko, żeby pójść w środę i zrobić drugą. Ma wzrosnąć od 60% do 100 %.
UFFFFFFFFFFFFFFFFFF, kamień z serca:happy2: dziękuję za ciepłe słowa:tak:

nisiao, eve gratuluję udanych i wizyt i samych takich do końca życzę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

katherine, spojrzałam na mój ostatni wynik bad. ogólne moczu to nie mam takiej rubryki: bakterie ??? może piszą tylko wtedy jak je znajdą? a skoro nie napisali... ale zadzwonić i zapytać dla spokoju można:tak:

Ostatnia edycja:
onemore time no nie wiadomo czy pojedyncza bo może jeden pęcherzyk a później dwa serduszka się w nim ujawnią :-)

dziewczyny gratki wizyt udanych!!!!!!!!!

Ja dziś zdychałam, coraz bardziej mi niedobrze, tylko cola mnie trzyma przy zyciu :-(

reklama
Onemoretime alllle się cieszę :) :) gratulacje. Niech się krwiaczek wchłonie, a betka pięknie rośnie :) mam nadzieję, ze jestes spokojniejsza ;)

Jaro, wierze, ze sie uda, trzymam kciuki :)

Katherinne, na ktora jutro masz wizyte?

Do góry