reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
one more time nie wiem czy pamiętasz ale mi test z moczu wyszedl dopiero po 2-3dniach po spodziewanej @ 3mam kciuki :)))

Magda ja przed ciaza juz przytyłam 3-4kg a teraz jeszcze dodatkowe 4 masakra... czytałam na Twoim blogu ostatni wpis i miałam identyczne obawy, dzien przed wizyta w nocy zlapal mnie bol krzyza i klucie w podbrzuszu, myslalam ze to koniec ale jak widac wszystko jest w porzadeczku. To podobno poczatki bolow jakie nas czekaja przez te 9mies. ale wytrzymamy dla naszych bobaskow:)) ps: czy ten detektor do sluchania serduszka plodu jest bezpieczny???

Nisiao
ja tez podgladam tylko styczniowki, grudniowki ale nic jeszcze tam sie nie udzielalam, tak jak Ty nie potrafie sie tam odnalesc

Emka
gratki:)))

A to nasz największy skarb:)))
SAM_2522.jpg

Załączniki

• SAM_2522.jpg
    SAM_2522.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 49
Kat ja 3 miesiące przed ślubem zrobiłam TSH - przytyłam, chciało mi się spać etc. Wyszło 2,64 i trzymało się tak rok, a ja z uporem maniaka co pewien czas robiłam badania. W końcu zapisałam się do kliniki niepłodności i lekarz zwrócił mi uwagę, że wg niego powinnam iść do endo, więc poszłam. Dostałam skierowanie na usg i okazało się,że mam małe kropeczki już widoczne, a niby ciągle w normie. Pierwszy cykl z tabletkami na tarczycę i zaszłam w ciążę. Skoczyło mi do 3,03 , zwiększona została dawka i jest 1,64. Byłam u ginekolożki-endokrynolog i powiedziała,że poniżej 2 jest ok. Nie mówię, że masz problem, ale lepiej dmuchać na zimno, ginekolodzy często to bagatelizują. Takie jest moje doświadczenie :)

Liluś
ja przytyłam ok 20kg :) W styczniu zabiorę się za ćwiczenia jakieś, żeby zrzucić wszystko + ciąża. Detektor jest bezpieczny jeśli ma odpowiednie atesty i nie używasz go codziennie, tylko raz na jakiś czas. Ale jeśli masz tendencję do nakręcania się, to lepiej nie kupować lub kupić za kilka ładnych tyg. Czasami serducha nie możesz znaleźć lub znajdujesz swoje tętno, więc potrzeba cierpliwości i spokoju. To,że nie udaje Ci się uchwycić małego serducha nie oznacza, że coś jest nie tak :)

Emka gratuluję serdecznie!!! Buziaki od e-ciotek!

Ostatnia edycja:
liluś ja mam detektor i pierwszy raz usłyszałam tętno maluszka w 14 tc, odkąd czuję ruchy to leży na półce nieużywany. I zanim udało mi się pierwszy raz tętno maluszka to kilka razy po pół godziny szukałam i znajdowałam ale swoje w 5-6 różnych miejscach na brzuchu :p a malutkiej dopiero później udało mi się znaleźć.

Nigdy nie słyszałam o jakimś detektorze :no:ciekawe...ja bym pewnie często sprawdzała tetno maluszka.To ile dziewczyny do tej pory przytyłyście?mnie gin powiedzaił,że nie moge więcej niż 12 kg przytyć.:eek:cóż po moim długim odchudzaniu nie ma śladu i teraz w tą ciążę wchodzę z nadwagą :(,no ale potem trzeba będzie zrzucić.
liluś cudne zdjęcie,ale już duży,to niewiarygodne jak szybko kruszynka się zmienia.

reklama
Nisiao ja startowałam z 52 a mam od zeszłego tygodnia 60 czyli 8 kg, lekarz powiedzial w zeszłym tygodniu, ze prawidłowo. Przez pierwsze 3 miesiące nie przytyłam nic, dopiero w drugim trymestrze powoli zaczęłam przybierac.:confused2:

Do góry