reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczynki ja tylko na chwilkę melduję mojej małej od wczoraj wybija się drugi ząbek, śpi jak króliczek jest troszkę marudna ale bałam się że z tym ząbkowaniem bedzie gorzej a jest znośnie

pozdrawiam was wszystkie i życzę udanego dzionka

a tu aktualne fotki mojego skarbu

Załączniki

• IMG_2968.jpg
    IMG_2968.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_3060.jpg
    IMG_3060.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 43
reklama
katherinne heh z tym bieganiem to u mnie było podobnie :baffled: :no: co prawda ja na astmę nie choruję ani żadną alergię ale bieganie w szkole to była dla mnie masakra i porażka, przeważnie po 1/4 dystansu nie miałam już w ogóle sił i byłam jedną z ostatnich na mecie, oczywiście migałam się jak tylko mogłam ale nie zawsze się dało (głupia baba uczyła mnie w-fu, zawsze jak patrzyłam na jej płaski tyłek i krzywy wyraz twarzy to mnie cofało), no i z w-fu miałam przeważnie 4 co było dla mnie upokarzające bo z wszystkich innych przedmiotów byłam najlepsza albo prawie najlepsza i miałam 5 albo 6 (oczywiście mam na myśli tu szkołę podstawową i gimnazjum, w liceum już prymuską nie byłam, a i na w-fie znalazły się gorsze egzemplarze ode mnie i bardziej wyrozumiały nauczyciel) więc ja też mam uprzedzenia do biegania, ale teraz pewnie też już inaczej bym do tego podeszła i jakbym miała biegać to sama a nie z grupą dziewczyn z klasy i bez nauczyciela mierzącego czas, może nie było by wtedy tak źle :happy2:

eve.85 to zrozumiałe że teraz będziesz spokojna dopiero jak dzidzia będzie w twoich ramionach, chyba większość z nas tak ma. Twój maluszek odszedł w 17/18 tyg i nie wiesz nic na temat przyczyny???? jak dla mnie to już dosyć wysoka ciąża była więc myślałam że może były już zdiagnozowane jakieś choroby u niego, albo może ty przechodziłaś coś, jakąś infekcję bakteryjną/wirusową, większość poronień to jednak I trymestr czyli do 12 tyg i wtedy faktycznie trudno znaleźć przyczynę, a tobie lekarz nic nie mówił, robiłaś jakieś badania?, mam nadzieję że nie masz nic przeciwko że się tak wypytuję, po prostu mnie to ciekawi

IZW
córeczka śliczna bardzo :)
Eve gratulacje,odpoczywaj i 3mam kciuki co byś rosła zdrowo z fasolką,też jestem na l4,zastanawiałam się czy dobrze robię wobec pracodawcy prawda jest taka ze pracodawca nogdy nie bedzie zadowolony i nie doceni tego czy chodziło się do samego rozwiązania do pracy czy nie,widzę to co się dzieje u mnie w pracy,dlategowiem że robię wszystko żeby było dobrze,nie bede się przemeczać i ryzykować.

Wczoraj byłam u lekarza no i wyszło,że mam brać Laryng Up-myslę że to w ciąży chyba można?jak do 3 dni mi nie przejdzie to muszę brać antybiotyk :(
Za tydzień mam wizytę serduszkową,ciekawe czy coś będzie,obawiam się jakoś.
Mam mdłości,wczoraj cały dzień mnie mdliło,był pawik,dziś mnie tak muli i glowa trochę boli.
W dawkach 3x1 jak dlugo brłyscie Dufaston?

Ostatnia edycja:
Juchu, nienawidzę biegać. Żadnych endorfin mój organizm wtedy nie produkuje, chyba co najwyżej wkurdorfiny. Nienawidzę biegać.

katherinne ... Padłam :-)

Też nie lubię biegać, chociaż w szkole nigdy nie miałam z tym problemu i lubiłam. Teraz to chyba biust mi przeszkadza :) Chociaż zakupiłam stanik sportowy to nadal mi jakoś nie za wygodnie. Cały czas staram się schudnąć i cały czas nic z tego. Nie lubię ćwiczyć i to mój problem.

Edyta89 niestety nie znam przyczyny. nie chorowałam, na USG wszystko było w porządku, wielkość dzidziusia wzorcowa, test pappa również dobry. robiłam tsh w normie. toxo , cytomegalia ok. szczegółowych badań nie robiłam tylko ogólne. wynik hist-pat wykazał tylko tkanki łożyska, nic niepokojącego nie było.lekarz niestety zrobił mi ostatnie USG w 13 tygodniu a potem stwierdził, że nie ma takiej potrzeby bo wszystko w porządku. jedyne co mi powiedział to, że być może była jakaś wada płodu, której nie było jeszcze widać na USG bo nie miał jak obejrzeć serduszka i kręgosłupa z powodu ułożenia w czasie USG lub też jakaś bezobjawowa infekcja, pracuję w aptece więc miałam styczność z chorymi cały czas. mam nadzieję, że to przypadek losowy i więcej się to nie powtórzy, chociaż początek tej ciąży juz z problemami, ale muszę myśleć pozytywnie dla maluszka.

IZW- witaj :) śliczne zdjęcia , no i cieszę się ,że z ząbkowaniem nie jest tak źle:)
Dziewczyny mam pytanko do tych ,które rzucały jak u Was było z apetytem bo u mnie jest on wilczy po prostu , dlatego poszłam do sklepu i kupiłam kolejną porcję warzyw , ogórka i pomidorka i robię sobie z tego sałatkę bo nie chcę utyć i wyglądać jak rok temu , wszyscy mnie pytali wtedy czy w ciąży jestem hehe, chciałabym tego uniknąć to znaczy jak już będę w ciąży to mogą się pytać ile chcą ,ale teraz wolałabym żeby mojego brzucha nikt nie mylił z ciążowym.
Edytko - jak tam dzionek mija ?
Katherinne- ja też nie lubię biegać biegałam jakiś czas żeby schudnąć i miałam po jednym kółeczku wokół zalewu taką zadyszkę ,że ledwo żywa wracałam do domu , teraz skupiam się na ćwiczeniach też dyszę ,ale robię je wytrwalej niż mi szło z bieganiem.

A ja co wykąpałam się i tak o 13:30 biorę się za obiadek .
Na jutro planuję znowu trochę posprzątać zrobić pranie i skoczyć na miasto z mamą.

nisiao w ciąży można brać laryng up i leki od bólu gardła w sprayu bo one działają miejscowo, np. tantum verde spray. możesz płukać gardło wodą przegotowaną i ostudzoną z łyżeczką soli na pół szklanki wody.
Ja biorę duphaston 2x2 tabl dziennie, miałam brać 1x1 ale przez plamienia lekarz zwiększył mi dawkę i już jest ok.

reklama
Anilek- Z tego co Plenitude pisała to czekają do piątku ,a potem jak się nic nie ruszy to będą wywoływać.Ja też czekam niecierpliwie na wieści co tam i jak tam.

Przyszłam do Was z kawką bo przy kawce najbardziej mnie ciągnie do palenia więc postanowiłam popisać, jakie macie plany weekendowe ? My jedziemy do mojej babci , mieszka tam też moja kuzynka w tej samej miejscowości , która ma troje dzieci sami chłopcy więc się z nimi pobawię , mam tam jeszcze drugą kuzynkę i kuzyna ,którzy mają po dwoje dzieci więc będzie wesoło podejrzewam , poodwiedzam ich wszystkich bo dawno nie byłam tam , babcia znowu powie ,że nie siedzę z nią tylko latam po wsi :-) nie no pomogę jej troszkę może pogarne powyrzucam śmieci , pomogę z obiadkiem chociaż moja babcia nie lubi jaj jej się w gary wtrącam ,ale ja zawsze staram się robić tak ,żeby się nie denerwowała , chłopaki natomiast jadą na ryby w niedzielę nad ranem ,a ja mam iść w sobotę do sklepu wędkarskiego i kupić robale bleeh .

Do góry