reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam wszystkie,
OneMoreTime test sikany i betkę możesz zrobić 10 dni po owulacji, owocnych staranek i pozytywnego testu

Katherinne suwaczek piękny, wiosenny, optymistyczny, ja w tej ciąży nawet nie zrobiłam, choć byłam w 8 tygodniu i bardzo tego żałuję, trzeba myśleć pozytywnie, a co do plamień - ja je mam w ciążach z których rodzę zdrowe dzieci i w tych które kończą się niepowodzeniem, nie ma reguły

czywiście z mężem nie porozmawiałam, także nadal żyję w zawieszeniu, poczekam do momentu staranek, może samo się wyjaśni

reklama
O, dziala. Moj bociek z moja Kijanka w paszczy jest o jeden dzien blizej :) Dawaj, bocku, dawaj!

Dzis tez plamien nie zaobserwowalam. Za to mam objawy pelna geba. Caly czas czuje metal w buzi, 24h na dobe (tego nie mialam) no i cycuchy uroczo obolale :) Nie czuje za to zadnego ciagniecia w podbrzuszu. W poprzedniej ciazy czulam. Wydawalo mi sie, ze bardzo wczesnie to czulam, a potem odpuscilo i wzamian zaczelo sie ganianie siusiu. Widac teraz bedzie inaczej. Ach, no i sny! Ciagle mam jakies takie, ze sie budze zmeczona od nich, strasznie intensywne sa. I dziwne, ale malo ktory sen nie jest dziwny.

Pamietam, jak pytalismy promotora, ile stron ma miec praca mgr. Zawsze odpowiadal nam wykretnie. Twierdzil, ze jezeli uda nam sie wszystko co trzeba zawrzec dobitnie i do rzeczy na jednej czy dwoch stronach, to moga byc. Ale ze w naszym fachu to raczej wykluczone. Moglby sobie wyobrazic taka prace na matematyce stosowanej na przyklad. Wyjatkowo pomocne to bylo, nie ma co ;) Ale faktycznie, objetosciowo te prace wychodzily same, nie trzeba bylo sie skupiac na tym, ze jeszcze jedna czy dwie strony. Wychodzily glownie w przedziale 70-100 stron. Jedna dziewczyna wyprodukowala 120 to kazano jej okrawac prace.

Hej dziewczynki:)
melduję się po piątkowej wizycie. Dzidziuś ma już prawie 1cm. Serduszko bije 146/min:)))
Wszystko jest w porządku. Ciąża rozwija się prawidłowo:) Następna wizyta za 3 tyg. Dzidziolek nadrobił od ostatniej wizyty i jest młodszy niecały tydzień.
Termin porodu wg OM 30 grudzień a wg USG 4 stycznia:)
Dziękuję za kciuki, 3 majcie dalej!!! Odetchne dopiero po 12 tyg:)
Buziaki:)

Dzień dobry :)

Kat ja też mam objawy pełną gębą. Marzę o tym, żeby się już skończyły! Wczoraj wieczór w toalecie, a dzisiaj od rana ból głowy, przeraźliwy ból głowy!

Zastanawiam się szczerze nad zwolnieniem, chociaż to dopiero 10tc.

Wchodzę sobie ,a tu takie super wieści Liluś - bardzo się cieszę , dodajesz wiary w lepsze jutro kochana ;)
Karola- trudna sprawa z Twoim M , domyślam się tylko jak musi Ci być przykro , mnie też by było, ale wierzę ,że jak już będziecie razem to będzie lepiej , nie wiem sama z czego to może wynikać taki brak zainteresowania z jego strony .... w każdym razie przytulam i trzymam kciuki aby się poprawił &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dzięki dziewczyny za zrozumienie , jak pchałam ten wózek (on ma koła z przodu obrotowe) to mi uciekał gdzieś na boki nie mogłam nim zbyt dobrze manewrować hehe , ale trening czyni mistrza jak to się mówi:-)

Katrherinne- jak tam dziś ? myślałam o Tobie w weekend jak tam te Twoje plamki czy się pokazują czy już nie , moim zdaniem warto to jednak skonsultować z lekarzem bo wiesz lepiej dmuchać na zimne w naszym przypadku szczególnie.

No ,a my byliśmy na majowym weekendzie na wsi pojechaliśmy w sobotę , zrobiliśmy sobie grilla posiedziało się piwko wypiło , opiłam ze szwagierką moje wieści starankowe , powiedziałam teściowej , chyba się ucieszyła , jeszcze mi fajki zostały z poprzedniego rzucania na grillu popalałam ,a teraz leżą i staram się ich nie tknąć głodna jestem od tego stale bym coś podjadała ,ale staram się opanować muszę Wam powiedzieć ,że te fajki to moje przekleństwo po co ja w ogóle zaczynałam je palić :no:.
W niedzielę poszliśmy do lasu na konwalie , ale mnie pocięły komary cała jestem w kropkach , normalnie szok tyle ich było ,że jeden bukiet tylko nazrywaliśmy więcej do lasu nie idę bo kleszcze na razie nie mam żadnego M mnie wczoraj oglądał chyba ,że gdzieś się jakiś wbił w niewidoczne miejsce kiedyś usiadłam na trawie na sekundkę koło lasu i mi wszedł koło biodra brrrr.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i dziękuję za miłe słowa :)

no z tą ilością stron w mgr to wszystko zależy od kierunku i oczywiście promotora, mój z licencjatu oczekiwał od 90 stron i więcej, mój licencjat miał 120 stron w sumie, ale tam dużo było takich stron "nadmuchanych" aby tylko zwiększyć objętość i oczywiście do każdej tabelki musiał być wykres... na magisterce promotora sobie zmieniłam na trochę bardziej ludzkiego, ale cztery rozdziały mówią same za siebie więc i tak praca mgr u nas powinna mieć około 100 stron a jak ma więcej to i lepiej... widać u nas, przynajmniej ci promotorzy których ja znam, idą bardziej na ilość a nie na jakość, a szkoda bo mogłaby być fajna praca a nie koniecznie przegadana

Liluś :-):-):-) jak to cieszy, ten 1 cm a taka radość, fajny masz termin, ja właśnie chciałam tamtą ciążę jakoś przeciągnąć na styczeń 2013, wiem że się jeszcze martwisz i stresujesz więc zaciskam kciuki do 12 tyg i nawet dalej &&&&&&&&&&&&&&&

Magda współczuję dolegliwości, może zrób sobie teraz 2 tyg wolnego, może po 12 tygodniu bedzie ci lepiej i mdłości odpuszczą... fajnie że jeszcze tylko 2 tyg i wchodzisz w drugi trymestr :-) kiedy wizyta z usg genetycznym?

kobietka ja nie wiem co jest z tymi komarami, już wcześniej kat się skarżyła, mam nadzieję że nie będziemy mieć w tym roku jakiejś plagi w PL, a pamiętacie jak kiedyś była taka plaga muszek albo jakiś czarnych robaczków, nie cierpię tego :no: obyś nie miała kleszczy &&&&&

ja poproszę dzisiaj o kciuki bo mam egzamin o 18.20, uczę się ale sama nie wiem czy umiem, zresztą jak zwykle :confused::confused:

miłego dnia

Edytko - kciuki masz jak w banku &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
wiecie co tak gadałam sobie z M ,że jak będą staranka to sobie poużywamy trochę ,a on do mnie mówi tak : raz sobie poużywamy bo ja zrobię Ci od razu dzidziusia :D
jaki on bojowo nastawiony hehe , no nic pożyjemy zobaczymy mam tylko nadzieję ,że jak się nie uda od razu to nie będzie się czuł jakiś gorszy czy coś.

Dziewczynki mam pytanie moja koleżanka chciałaby się dowiedzieć jak zrobić żeby był chłopiec możecie coś podpowiedzieć?

reklama
Dziewczyna - jest taki wątek na staraniach jak zaplanować płeć , ale dla mnie osobiście to najważniejsze jest zdrowie dziecka ,a nie płeć.

Do góry