reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja dzisiaj dalej nie plamię na szczęście, więc chyba jednak pójdę na wizytę w przyszłym tygodniu, zgodnie z tym, co planowałam.

reklama
liluś gratulacje, niech rośnie zdrowo &&&&
magda oby przeszło szybko, ja mdłości miałam do 17/18 tygodnia, emka i mysiak wymioty i mdłości do ok 20 ;-)

kobietka to, że do ciąży nie dojdzie po pierwszych staraniach nie oznacza, że facet jest gorszy, niektórzy mężczyźni mają super seminogram i ciąża jest po pół roku starań lub więcej, inni mają na granicy i ciąża jest szybciej. tym bardziej, że ciąża tylko w pewnym stopniu zależy od faceta, a w sporej części od kobiety, jakości jej śluzu, jakości komórki jajowej, środowiska w narządach rodnych i flory bakteryjnej, a często też od zwykłego przypadku. z naturą facet ścigać się nie może, muszą zaistnieć odpowiednie warunki i okoliczności, to niezależne od niego :tak:

onemoretime ja sikany zrobiłam w 9 dfl a betę w 10 dfl. powodzenia

Ostatnia edycja:
Edytko ja mam 3 rozdziały. Taki u Nas jest wymóg. Co do seksuto ja tej pozycji nie lubię więc nie praktykuje. A po seksie tyłek i nogi dogóry, żeby plemniki się dostały tam gdzie trzebaJ
Liluś gratulujeJwieści cudowne.
Juchu dodałaś mi otuchy swoją magisterką. jak powiedziałam swojej, że braknie mi stron jak połącze 2 podpunkty to powiedziała, żeby takimi rzeczami się nie przejmować więc licze że będzie ok.
Magda nie zastanawiaj się nad zwolnieniem tylko bierze. Jak odpoczniesztroche to zawsze możesz wrócić do pracy, a jak nie to wrócisz już po porodzie.
OneMoreTime moja przyjaciółka była u Gina akurat w dniuowulacji. Kazał się seksie i za 10 dni zrobić test sikany. Powiedział, żepowinien już wyjść. Ja zawsze sikany robiłam w dniu @ albo kilka dni później. Abety na potwierdzenie ciąży nigdy nie robiłam więc niewiem.
Dziewczyna żeby był chłopiec najlepiej starać się w dniuowulacji i dzień po.

Mnie ostatnio wszystko wkurza. Jakaś chodze nerwowa. Wczoraj pokłóciłam się z teściową, ta strzeliła focha. Ale ja broniłam tylko swojego dziecka. Mój szwagier z żoną się kłócą ciągle, co chwilę się szwagierka wyprowadza z tym dzieckiem, potem wraca. W domu wieczne awantury. Moją córkę 4 letnią co chodzi z Alą do przedszkola. Wczoraj przyszła do Nas. Oczywiście szwagier zostawił mała i sobie poszedł. Powiedział, żebyśmy się nią zajeli. Ja powiedziałam, że nie bo mam już dwójkę do opieki. Teściowa uznała, że sie zajmię. I ta mała zaczeła się drzeć na Alę, że jest głupia, brzydka i popychać bo Ala zapytała czy może pojeździć na jej rowerku. Opieprzyłam Małą i powiedziałam teściowej, że niech się zajmie Natalką albo ją zaprowadze do domu. To ta, że przesadzam, że nie jestem obiektywna, ze Natalia nic złego nie robi. Ja mówie, że ucze swoje dziecku kultury i nie wyzywa innych dzieci i wymagam tego od innych. Nie pozwole, żeby tak sie mała zachowywała zwłaszcza, że przyszła do Nas. Teściowa foch, bo przecież Natalka biedna, nieszcześliwa itp. ja jej, że nie upoważnia ją do tego, żeby bić inne dzieci. Ciśnienie mi się podniosło.
Moja Ala w nocy goraczkowała, 38,3 i kaszle, ale nie tak na gorączkę. Zbiłam jej temperature i jak narazie spokój. Wystraszyłam się, że jakiegoś udaru dostała czy coś bo wczoraj długo na zewnątrz byliśmy.

Agnieszkaala, niestety nie wszyscy potrafia wychowywac dzieci. Co poradzisz...

a ja jakas placzliwa. O glupoty mi lzy ciekna. Bo maz wywiercil dziure w scianie nie w tym miejscu, co trzeba, na przyklad. No swietny powod do lez. Fantastyczny.

magda ja nie zwymiotowałam ani razu, tylko uporczywe mdłości/mulenie, teraz weszłam w fazę zgagi:-)

agnieszkaala bardzo dobrze zrobiłaś bo teściowa na głowę Ci wchodzi a szwagier traktuje jak przechowalnię. dlaczego teściowa nie zapytała Cię o zdanie czy się zaopiekujesz tym dzieckiem? niepotrzebne jej chyba Twoje zdanie, podejmuje decyzje sama i uważa, że ma do tego prawo bo Ty się dostosujesz. oj, nie ze mną takie numery, jak dla mnie szwagier przyszedłby i wyszedł ze swoja córką po informacji, że nikt niczego ze mną nie ustalał i nie ma możliwości zostawienia dziecka. kropka. fochem teściowa może sobie mieszkanie wytapetować jak jej nie po myśli, okropna kobieta.

reklama
pleni ja mam tak samo ani razu nie zwymiotowałam jeszcze tylko mnie muli cały czas..... ale jeszcze wszystko przedemną bo dziś dopiero 8 tydz się zaczął.

Suwak wstawię chyba dopiero po 12 tyg, dalej boję się zapeszać, znalazłam ostatnio stare usg z tamtej ciązy i moj bobo umarł jak miał juz prawie 2 cm wiec dalej mam trochę stracha mimo tego że gin zapewniał że ciąza rozwija się prawidlowo i powinno byc wszystko w porządku. Gin kazał mi zamienić kwas foliowy na jakieś witaminy z kwasem f. dla kobiet w ciazy. Polecacie jakies dobre???

Magda
nie zastanawiaj się tylko bierz zwolnienie jak się żle czujesz, Ja jestem na L4 od początku jak tylko dowiedziałam się o ciąży.

Agnieszkaala wiem co to wredna tesciowa, ktora uwaza ze zawsze ma racje i wspołczuje....... Wow twój suwaczek mknie , juz niedługo połowa ciązy:))))))))super!!!

One more time 3mam kciuki za fasolinkę w tym cyklu!!!! nie rob testu sikanego wcześniej niż w dniu spodziewanej mesiączki bo to bez sensu. Możesz być w ciązy a nic nie wyjdzie i się tylko rozczarujesz. Zrób test z krwi 10 dni po owu:) Powodzenia!!!

Katherine, nisiao
cały czas 3 mam kciuki i czekam na dobre wieści po wizytach!

Edytka
3mam kciukory za pomyślnie zdany egzamin!!!

Kobietka to kiedy zaczynacie oficjalne staranka? 3mam &&& za pierwszy celny strzał:pPP heheh

Powiem Wam coś jeszcze ale az wstyd się przyznać : ostatnio mam takie sny erotyczne że hejjjj hehheh:pP ale oczywiście seksu ni maaaa, za duży cykor , trzeba się przemęczyć jakoś dla dzidziusia.

Do góry