reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Edyta , &&&& za ten cykl , temp widzę wysoko , całkiem fajnie to wygląda :)
Loi , &&& za prenatalne , nie denerwuj się tak , wszystko będzie dobrze
Emka , jestem :) wczoraj po powrocie absorbowali mnie domownicy i komp już nie włączony więc nie pisałam .
Więc u nas tak : te twardnienia i napinanie macicy są normalne , powiedział że te 5-6 razy na dzień to nie jest nic groźnego , mam dalej brać magnez tak jak biorę , na słabą hemoglobinę oczywiście żelazo , tym razem kupię Sorbifer Dulures , bo po nim nie miałam problemów z zaparciami , szyjka dalej trzyma dobrze , żadnych niepokojących objawów nie mam , usg - maluch się wiercił jak najęty , cały brzuch podskakiwał ale pomiary zrobił i waży ok 2300 g , więc przybrał po 4tyg 1000g . Aż jestem zaskoczona że aż tyle:szok: . Moja waga to na plusie 10,5kg . Żadnych badań nie zlecił , nast wizyta 16.05 Dziękuje za kciuki :)

Aha , wg usg dziecko starsze o tydzień i ptp wskazało 9.06

Ostatnia edycja:
reklama
Loi: wiem, że to niełatwe, ale spróbuj się "wyluzować". :rofl2: Na pewno będzie to dobre dla ciebie, a przede wszystkim dla maluszka. &&&&&&&&&&&&&&&& za badania prenatalne. :tak:

czarna: no to fajnie, że wszystko ok. A imię wybraliście czy cały czas debata trwa? U nas chyba jednak zostanie Adaś, a jak zdarzy się jakiś cud i będzie dziewczynka, to Nina. :tak:

enya: i wiadomo już co z tym badaniem? Będziesz mogła pojechać?

kłaczek, zjola, martussia: gdzieście są?

nisiao, agnieszkaala, : co u Was?

DZIEWCZYNY PROSZĘ O KCIUKI I MODLITWĘ, KTO MOŻE, BO WŁAŚNIE TA MOJA KOLEŻANKA, KTÓRA JEST W CIĄŻY I MA RAKA JEST OPEROWANA. OBY WSZYSTKO BYŁO DOBRZE...

Ostatnia edycja:
czarna a Ci smyk podrósł:szok:Wage ma już taka bezpieczną:)Przy Twoim to ta moja to mega chucherko:-DNajważniejsze,że wszystko jest dobrze,że szyjka cała. Mój gin na następnej wizycie zleci mi te wszystkie poważniejsze badania,zrobi wymaz i muszę być już zdecydowana czy wolę tyłek pocięty czy brzuch;) Anilek Kciuki za koleżankę. Loi kciukaski za wizytę.

Jestem!! :-)
Szczęśliwa bardzo bardzo!! i oby to szczęście nie mijało
ZDROWA DZIEWCZYNKA!!! na tyle, na ile na tym etapie można to określić
Przezierność poniżej 1,8, mierzy 6cm, serducho 167uderzeń, kosmówka rzeczywiście nachodzi na wejście do szyjki macicy, ale ponoć się to zdarza i muszę to po prostu przeczekać, aż macica urośnie, łożysko do końca się ukształtuje (jest na tylnej ścianie), mam cudny filmik, śmieszne zdjęcia 3D i schodzą ze mnie w końcu nerwy:-D:-D:-D

jestem!! :-)
szczęśliwa bardzo bardzo!! i oby to szczęście nie mijało
zdrowa dziewczynka!!! na tyle, na ile na tym etapie można to określić
przezierność poniżej 1,8, mierzy 6cm, serducho 167uderzeń, kosmówka rzeczywiście nachodzi na wejście do szyjki macicy, ale ponoć się to zdarza i muszę to po prostu przeczekać, aż macica urośnie, łożysko do końca się ukształtuje (jest na tylnej ścianie), mam cudny filmik, śmieszne zdjęcia 3d i schodzą ze mnie w końcu nerwy:-d:-d:-d
cudowne wieści

Loi bardzo się cieszę, gratuluję :)) :-):-):-) oby to szczęście trwało nieustannie, może wstawisz jakieś zdjęcie?

A ja aż się boje o tym myśleć... ale @ narazie nie widać... rano czułam się tak jakbym ją miała właśnie dostać ale później jakoś przeszło, do tego temperatura dzisiaj poszła jeszcze w górę... jak nic się nie wyklaruje do wieczora i w nocy to rano 6.30 mierzenie temp a potem test, ehhh co to ma znaczyć: w jednej chwili się cieszę i już myślę kiedy co i jak a za chwilę się strofuję że przecież w każdej chwili może być okres i po co o tym myśleć...

Ale jedna wiadomość jest przynajmniej na 100% pozytywna bo test rano napisałam i w środę idę na rozmowę kwalifikacyjną, zawsze jakiś krok do przodu :-)

reklama
Do góry