reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny mam problem mianowicie poszłam sobie do przychodni po skierowanie do endo ginka i tam mi powiedziano ,że nie mam ubezpieczenia więc zadzwoniłam do NFZ i oni kazali iść do ZUS-u to poszłam wyjaśnić w ZUS-ie wszystko gra i powiedzieli ,że jeszcze raz info prześlą do NFZ i kazali już tam nie dzwonić ,a druga sprawa jest taka ,że ja mam na imię Marta ,a w przychodni moje imię przekręcili i w przychodni jestem Maria może to o to chodzi nie wiem czy się orientujecie czy dane osobowe pacjentów z przychodni idą do NFZ-tu ?

reklama
katka, kochana, koniecznie kup sobie jakis probiotyk z jak najwieksza zawartoscia kwasu mlekowego jesli bedziesz brala leki, to one niszcza rowniez te dobre bakterie. Czytalam, ze profilaktycznie tez mozna je brac, nawet raz na 2-3 mc to zawsze troche pomaga. Z tego co widzialam w necie to polecana jest Lacibios femina, ja dzis mam zamiar sobie cos kupic, nie wiem czy wlasnie to, zobacze co mi farmaceuta poleci, jesli poleci cos innego to napisze.

As ja nie znałam Twojej historii, rzeczywiście przeszłaś BARDZO dużo i całe szczęście, że wszystko miało szczęśliwy finał. Faktycznie jak cud. Twoja opowieść daje nadzieję, że nawet najdramatyczniejsza sytuacja może się dobrze skończyć.

OneMoreTime witaj, zostań z nami, (*)

Ja od wczoraj mam mocne bóle podbrzusza, jest dwa i pół tyg po # , myślę, że owulacja może, zwykle jej nie odczuwałam wyraźnie, ale może po zabiegu jakoś tak mocniej czuję. Czyli jeśli to owu to za jakies 2 tyg powinnam dostać pierwszego okresu.

Karola no to widze że u was znów nieciekawie z meżem...ale powiem Ci ze wierze ze jest cieżko. mój tez niewiele robi przy Hani...już nawet z tym nie walczę, zaraz i tak wyjeżdża i go nie będzie....ale ty kochana upominaj się o swoje, to wasze pierwsze dziecko więc tym bardziej...co do fotki to urocza z was rodzinka, nie uwierzysz ale własnie Ciebie sobie tak wyobrazałam...uśmiechnięta, ciemnowłosa, duże ładne oczy:)

Matita przykro że masz takie myśli, ale uwazam że one są całkiem normalne...ja miałam identycznie. byłam u rodzinnego i poprosiłam o leki uspakajające i nasenne bo nie spałam tylko wyłam i dała. myślę że zwolnienie też by wystawiła. jeśli nie chcesz się szprycowac chemią to kup sobie ziołowe...ale jak parę dni pobrałabyś te z recepty to nic się nie stanie. a jeśli chodzi o prace, też sobie niewyobrazałam powrotu do mojej ale przezwyciezyłam to i wiesz co....chyba pomogło bo zaczęłam wychodzić do ludzi. mimo że pierwsze dni były straszne, w koncu stało sie to codziennością. powodzenia Kochana...idź do rodzinnego i zobaczysz co Ci powie lub doradzi...nie ma się czego wstydzic...

Aniunia co u ciebie? jak sobie radzisz z Małym???

Malgoniu cieszę się że to fałszywy alarm...kamień z serca

As rzeczywiście slicznie to ujęłas. ja tez obie swoje dziewojki uważam za moje Cudaczki i każdego dnia dziekuję za nie Bogu. także dziewczyny ja wiem że dla kazdej zaswieci słońce...tylko trzeba chwilę poczekac...

Katka2012, ja kiedyś też długo walczyłam z infekcjami, które wracały jak bumerang...:-( wreszcie moja gin pobrała mi "próbkę" kazała zanieść do laboratorium, żeby zbadali konkretnie co to za bakterie (nawet przez kilka dni je tam hodowali ;-)). Przyszłam do niej z wynikami, wzięła jakąś mądrą książkę i wypisała składniki na globulki, które robiono w aptece specjalnie dla mnie. Po tym już nie mam takich problemów, choć probiotyki od czasu do czasu też biorę (szczególnie w lecie). Z tego co kojarzę Lacibios Femina ma najwięcej tych pałeczek kwasy mlekowego (ale poszukam opakowania i sprawdzę jeszcze). I słodycze trzeba ograniczyć:baffled:

As 76, ja czasami myślę, że moje straty to kara... jak staram się i zajdę w ciążę to chodzę dziękować i prosić Boga o pomyślność co niedzielę. Niestety po stratach już nie mam takiej ochoty ani potrzeby....:-(

As 76, ja czasami myślę, że moje straty to kara... jak staram się i zajdę w ciążę to chodzę dziękować i prosić Boga o pomyślność co niedzielę. Niestety po stratach już nie mam takiej ochoty ani potrzeby....:-(
Kochana jak poroniłam 31 lipca 2010 r.to myślałam ,że oszaleję .Z rozpaczy 6 sierpnia poszłam na pielgrzymkę (5 dni po zabiegu )z nadzieją ,że następna ciążę uda się donosić .:sorry2:
Wróciłam z pielgrzymki naprawdę podniesiona na duchu .:tak: Wkrótce zaszłam ponownie w ciążę ,niestety i tą ciąże straciłam .Przestała się rozwijać i do tego nie chciała się samoistnie poronić .Po 5 tygodniach walki i tak skończyło się zabiegiem.
Byłam załamana i obrażona na Boga ,miałam dość ,krzyczałam po co mu kolejny mój aniołek.Dlaczego mi to robi?
On ma pełne zastępy aniołków w niebie to po co mu kolejne?
przestałam też na jakiś czas chodzić do kościoła.
Na przełomie grudnia i stycznia pękła mi torbiel i zalała brzuch -miałam wstępną sepsę .Do mojej decyzji było wybranie leczenia operacja czy chemia .
Zdecydowałam się na chemię .
Po lekach miałam się doprowadzić do stanu normalnego czyli leczenie ok 2 lat i dopiero lekarze mówili ,że mogę marzyć o dziecku .
Tymczasem przyszedł czas na kolejną pielgrzymke i oczywiście poszłam .:tak:
Wróciłam i jeszcze w sierpniu zaszłam w ciążę .:-D:-D:-D
Do końca życia będę mówiła ,że to dziecko wymodlone ,ale za darmo go nie dostałam .:sorry2::sorry2:
Kosztowało mnie to wiele nerwów ,cierpliwości,bólu ,płaczu ,nieprzespanych nocy w szpitalu i bezsilności .

Tym bardziej doceniam teraz to co dostałam od Boga ,mój wymarzony skarb ,ten ukochany CUD ,moją najdroższą Karolinkę .
W tym roku znów poszłam na pielgrzymkę ,ale tym razem nie prosić ,a dziekować za tą kruszynkę ,którą miałam w wózku :-D:-D
Zgadnij gdzie będę spędzać wakacje w tym roku ?
Tak .Oczywiście idę z małą na pielgrzymkę :-D:-D:-D
W sierpniu znów się wybieram na Jasną Górę .
Może to moje świadectwo da Ci trozkę siły i optymizmu .
Pamiętaj ,że po deszczu zawsze wychodzi słońce.

hej,
Kochane sorry, że o sobie,ale od wczoraj bardzo boli mnie podbrzusze biore nospe,ale nic nie pomaga. Na test ciązowy za wcześnie, okresu nie widać pozatym przed @ nigdy mnie brzuch nie boli. a jak ciąża się szykuje do poronienia i dlatego boli?

my juz po wizycie u alergologa...mala ma jednak azs...:-(,ale łagodna postac jak narazie.najprawdopodobniej jest uczulona na kurz i witamine d3 ma zastapiona jakimis tabletkami.nie bedziemy jej juz smraowac Oillan,bo nie pomaga.mamy kupowac jakas masc w aptece recznie robiona 100gr.za 7.50zł...21go stycznia mala konczy 5 msc mamy przyjsc bedzie miala robione testy z krwi na co jest jeszcze uczulona...psa mozemy zostawic narazie.najprawdopodobniej teraz ja nie uczula.moze w przyszlosci,ale nie teraz

a próbowałas kąpac mała np w wywarze z tych płatków owsianych? lub w krochmalu? ja mała tak kąpie i ma super skórę a tez byl czas ze byla szorskta i pojawiały się krostki ale byłam dzis u pediatry i powiedziała ze azs to nie jest tylko ma delikatna skórę

po za tym to z tego co wiem to testy alergologiczne nie wychodza miarodajnie ponizej 3 roku zycia

moj grubaske wazy 5200 i mierzy juz 64cm :-)(michał tyle miała mając 4 miesiace :-) )

dla porównania michał i weronika kiedy mają ponad 2 miesiace

Załączniki

• IMG_0720.jpg
    IMG_0720.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_0011.jpg
    IMG_0011.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Agnieszkaala, ja w drugim cyklu po# miałam podobnie. Na jakieś 1,5 tygodnia przed @ bolało mnie podbrzusze. Choć brzuch boli mnie zwykle na dzień przed @ lub pierwsze 2dni. Też zaczęłam myśleć, że ciąża, nawet zrobiłam test na 2 dni przed@ bo nie mogłam wytrzymać, ale negatywny. I dokładnie w terminie przyszła @. Więc myślę, że to dlatego ze niedawno zabieg miałam i jeszcze nie wszystko się do końca pogoiło. Więc nie denerwuj się na zapas, poczekaj do @ :tak:

Do góry