reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tekla Stanmag witajcie dla Waszych maluszków
[*]
[*], forum bardzo pomaga i wspiera , zostańcie z nami

Hona jesteś jak najbardziej usprawiedliwiona, już końcóweczka, jeszcze troszeczkę i będziesz tulić maleństwo, no i narzekaj ile się da w końcu jesteś w ciązy, ściskam mocno

Karola ja proponowałabym emolium, jest w miarę dobre i zamawiane przez internet nie aż takie drogie, mojemu Antkowi cały czas coś wychodzi, tylko ze u niego zaczyna się jak jest zimno, latem jest ok, a o tej parafinie też słyszałam że jest dobra

Anii chyba najlepiej trochę uspokoić sytuację &&&&

Mnie wczoraj bolała nerka, dzisiaj juz spokój, zrobiłam badanie moczu jest ok, więc sama nie wiem co to było , byłam u rodzinnego bo mojego gina nie ma dzisiaj i jutro. w 1zej ciąży też mnie bolały nerki bo mocz się zatrzymywał, lekarz zapytał mi się czy to aby na pewno nerka mnie bolała, no chyba wiem co mnie boli, nawet nie opukał mi pleców, dobrze ze wizyta u gina za tydz

reklama
Naturalna nawilżająca kąpiel w płatkach oswianych:

2 filiżanki płatków owsianych namaczamy w wodzie- pozostawiamy na opkoło 30 minut
następnie gotujemy płatki w tej wodzie około 30 minut
studzimy i przelewamy wywar do wanienki którą uzupełniamy ciepłą wodą:)
Mozna szkrabka myć w samym wywarze, lub płatki odsączyć - jeśli szkrab uwielbia łapać drobiazgi i wszystkiego chce spróbować
Gotowe:)

płatki można także zmielić na mąkę- wówczas mączke owsianą gotuje się szybciej i nie trzeba bawić się w odławianie płatków owsianych- obawiać się o ewentualne zatkanie odpływu:)

Dzieciaczka kąpiemy w takim mlecznym, lekko lepkim roztworz-, nie spłukujemy - natłuszczanie wszelakimi oliwkami jest zbędne, gdyż wywar z płatków owsianych pozostawia naturalną warstwę ochronną.
Dla rodziców baaardzo potrzebujących ( zazwyczaj nawykowo) oliwki, polecam olejek ze słodkich migdałów tłoczony na zimno, lub oliwę z oliwek.

Skórka robi się po takim zabiegu bardzo mieciutka i gładka. Wypryski- u nas reakcja na produkty mleczne, gluten lub np. truskawki- wyraźnie bledną.

zeby nie bylo- sciagniete z netu.ale w szkole tez sie o tym uczylam.mozesz tez kapac mala w krochmalu(maka ziemniaczana)lub po kapieli posmarowac zmienione miejsca maka,ukoi swedzenie i pomaga!

karola fajnie ze w tym wszystkim nie zapominasz o sobie- aerobic daje duzo energii

Ostatnia edycja:
Witam i przytulam wszystkie nowe aniołkowe mamy: tekla, katka, kochane trzymajcie się mocno. Będzie dobrze. Gatto, święte słowa napisała, niektóre z nas tak po kilka razy#, chociaż wiem, że utrata dziecka już narodzonego, które sie widziało, przytulało, to musi być cios 100x mocniejszy :( Przetrwacie ten najgorszy czas, za jakiś czas te przeżycia będą jak zły sen. Musicie nadal mieć nadzieję.

Nowym zafasolkowanym gratuluję :) Śledzę wasze suwaczki. Hona, ty jeszcze nie rozpakowana!

Karola, na azs jak miałam na dłoniach to myłam oliwka Oilatum, fajnie łagodziła pieczenie. Mój maż ogólnie ma wrażliwą skórę na wszelkie żele i mydła i on sie zawsze w mydle Oilatum kąpie. Innego nie może. Jakby sie umył jakims moim żelem do kapieli to potem zadrapałby sie na śmierć. Mydełko kosztuje ~28zł ale starcza na długo, a dla maluszka to już w ogóle.

Próbowałam nadrobić wątki, ale nie daje rady. Tyle piszecie, a mnie ostatnio obowiązki zawalają.
Od siebie z aktualności dodam tyle, że tempka mi skoczyła i że w tym cyklu, na razie nie mam plamień, co jest dla mnie rzeczą niewyobrażalną. Tyle lat się męczyłam tymi plamieniami i w zeszłym cyklu także, a tym mam sucho, oczywiście nadal biorę lutkę i dupka, czasem mnie lewy jajnik kłuje i tyle, normalnie szał-pał jak to mówią ^^
Za tydzień ide na ponowne badanie prolaktyny (wysępiłam skierowanie od endokrynolog) i zobaczymy czy odstawiamy bromka.

Pozdrawiam wszystkie!

dziekuje,dziekuje,dziekuje za rady.ta sytuacja mnie dobija.od 3 miesiecy wiecznie COS...juz nie moge patrzec jak mala sie meczy.najpierw nietolerancja laktozy teraz azs...i skad to??? nie wiadomo...u nas w rodzinie nikt nigdy nie mial ani tego,ani tego...mam oillan skoncze zobacze czy pomoze.probke lipikar z la roche jesli tam to nie pomoze.parafine juz mam i jesli cos to platki owsiane tez sa w szafce...mala ma narazie na glowie,uszach,za uszmi,szyi,ale juz zaczyna wchodzic na poliki...widze,ze ja boli,swedzi,piecze,bo probuje sie "drapac"...jak lezy w lozeczku to buzia trze o materac...i placze nie moge na to patrzec...

Karola a sprobuj te miejsca posmarowac maka ziemniaczana, zaparz te platki co ci szkodzi?nic gorzej po nich nie bedzie a moze pomoga bardziej niz drogie kremy. tak sam jest z odparzeniami- tylko maka ziemniaczana!Oj szkoda malutkiej, napewno ja to swedzi- Kobietko nie czekaj tylko rob!buziaki

No masz, pochwaliłam sie że pięknie, brak plamień, wszystko cacy i poszłam do łazienki i jak sie ze mnie polało, żywo czerwona krwią ;/ Znowu plamienie, no ja już nie mam siły do tego wszystkiego :no:

Byłam dziś na kontroli po cc. Lekarz zrobił mi USG i zbadał we wzierniku i powiedział, że wszystko goi się super! powiedział, że czasami bebeczki jak przychodzą po okresie połogu po 6 tyg. do kontroli to mają nieciekawe zrosty, sączenia ropy, a u mnie po 3 tyg. jest bardzo dobrze :-) powiedział, że nie widzi jakichkolwiek przeciwskazań żebyśmy zaczęli po 6 miesiącach. Powiedział tez żebyśmy dobrze przemyśleli czy chcemy tak szybko zacząć się starać o kolejne dziecko... bo jesteśmy z mężem po dużych przejściach i że jesteśmy młodzi i "coś" nam się od życia należny, ale że jak podejmiemy decyzję, że nie chcemy czekać to z poprzedniej ciąży wyciągną maksymalne wnioski i zrobią wszystko żeby ciąża zakończyła się w terminie... i żebym przyjechała od razu do nich jak zajdę w ciążę i nie chodziła po innych lekarzach.

Ostatnia edycja:
reklama
mysiak powiedział mi tak ordynator szpitala, w którym leżałam na patologii gdzie zrobili wszystko żeby ratować moich synków. Wcześniej chodziłam do lekarza w miejscowości, w której mieszkam i niestety przez jego niedopatrzenie doszło do mojego nieszczęścia... Dlatego tez ten lekarz powiedział mi żebym w kolejnej ciąży od razu przyjechała do nich i oni w tym szpitalu poprowadzą moja ciąże i będą wszystko maksymalnie kontrolować i zrobią wszystko, żeby ta sytuacja się nie powtórzyła. A o tym żebym chodziła do niego prywatnie (bo sie pytałam kiedy przyjmuje itp żeby chodzic do niego chociażby na cytologie) nawet nie chciał słyszeć - powiedział, że nie ma takiej potrzeby jak wszystko możemy załatwić przez szpital. Tak wiec jest bardzo w porządku.

Do góry