reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Elka tak bardzo mi przykro:((( Nie tak miało być,mam ochote naprzeklinac tu w cholerę... Światełko dla Aniołka
[*]

Dziewczyny ciesze się,ze lista Wam się spodobała,chociaz w ten sposob ogarnęłysmy wszystkie mamuski. Zrobilam ją tak tylko orientacyjnie,wiem,ze lepsza byłaby z terminami porodów...
Pozdrawiam wszystkie.

Wracam do wyrka ryczec w poduche i rozczulac się nad sobą, swoim paskudnym samopoczuciem:( Jutro odbieram podstawowe wyniki badan,zobaczymy w jakim stanie mam organizm po tych wymiotach;((

reklama
Witaj Szynszylka.
[*] dla Twojego ANiołka. Zostań tu, dziewczyny są takie fajne.

Emka ja wczoraj tak miałam, ryczałam i ryczałam, dzisiaj już OK. To te wahania nastroju :) , podobno normalka.

Nie mogę jakoś nic pisać po wiadomości od Elki... Lista miała się wydłużać, nie skarać. Co za życie!

Matita, z tego co wiem to D-dimery i fibrynogen , APTT- do sprawdzenia czy zostały resztki w macicy, jesli jest ok, wyniki powinny być w normie, jesli wysokie - szukać przyczyny. Czy czekać? W sumie to po 3-4 tyg. powinna być kontrola po poronieniu czy nie zostały resztki. Te bym zrobiła teraz albo za tydzień. Chyba że nie krwawisz i nic się nie dzieje to chyba można poczekać.
Hormony tarczycy - do sprawdzenia czy może nad czy niedoczynnośc była przyczyną, więc myslę że możesz wykonać później. Tak samo PRL. A co to MTC?

malgonia ja z wahaniami daje juz sobie rade,rycze przez to,ze jestem uziemiona w chacie,ze bardzo źle znosze ciążę,mam wszystkie najgorsze dolegliwości i przez to nie mam nawet sił cieszyc sie fasolka:( Z ruchliwej i wesołej osoby stałam się cieniem wymeczonego człowieka z jesienna deprechą:((Do dupy:(( Unikam znajomych,bo nawet w gościach 10 min nie potrafie wysiedzieć,skupiam sie tylko na tym,zeby zaraz nie zwymiotować:( Taki ubiedzony odludek:-( Tak więc poki co czekam na lepsze czasy:tak:

Bardzo mi z tym źle,ze marudze,ale widocznie jakos mi to pomaga.Ja marudze a Elka...dlatego mam własnie wyrzuty sumienia:(

malgoniu, byłam tydzień temu na kontrolnym usg i lekarz powiedział, ze macica jest ładnie oczyszczona. Czuję się dobrze, wszystko jest ok, poza tym, że nie miałam jeszcze @, ale o chyba jeszcze nic nienormalnego, jak byłam tydzień temu na kontroli to był dopiero pęcherzyk. MTC tego co wiem to jest taki sposób badania prolaktyny, ale może się mylę :)

Szynszylka witam...z nami raźniej, mam nadzieję że szybko uda wam się z fasolką. a na razie przytulam z powodu straty

Elka tak mi przykro...nic dodac nic ująć. tulę mocno do serducha. zajrzyj do nas jak dasz radę. jeszcze raz ściskam...

Karola tak karmię piersią...dla mnie to koszmar, tak samo jak było przy Lili. nienawidzę diet i czuję się wtedy zła i nieszczęśliwa...musiałam odstawić cały nabiał, słodycze i owoce czyli coś co najbardziej lubię.a Hanka jak płakała tak nadal płacze...do tego pojawiaja się krostki...

Dziewczyny własnie popatrzyłam na ta liste i nawet nie wiedziałam że tyle zafasolkowanych was tutaj jest...to naprawdę daje nadzieję /no już nie dla mnie:baffled:/. wiecie ja tak bardzo tesknię za okresem w którym byłam w ciaży...teraz jestem mega zmęczona. Niunia wieczorami jest nie do zniesienia. płacze, pręży się, wygina. wisi na cycku po trzy godziny...wszystko mnie później boli...to nie jest fajne...do tego ja robię się taka zgryźliwa, na wszystko mam docinki...mój maż mi też to dziś powiedział i chwilowo sobie poszedł...chyba ma mnie dość...phi...

szynszylko witaj, światełko dla Twojego Aniołka
[*] bez większego znaczenia pozostaje fakt, że ciąża była tak młoda - chciałaś dziecka i czekałaś na nie, to jest tragedia dla rodziców i wiek raczej tego nie zmienia, utrata cąży w dalszych miesiącach niesie za sobą jeszcze obrazy, które zostają w pamięci na zawsze - obraz maluszka na usg.. czekanie po zabiegu lub samoistnym jest głównie dla psychiki - praca nad sobą i żałobą, organizmowi wystarczy 1 @ i można się starać, organizm wie co robi.

matita, badania hormonów mogą być jeszcze zaburzone bo ciąża wpływa głównie na nie więc z tym możesz się wstrzymać, natomiast reszta badań może być zrobiona kiedy chcesz, tylko zespół antyfosfolipidowy jakbyś miała robić to jak najszybciej. wstrzymaj się z prolaktyną pod obciążeniem bo to hormon stresozależny, a po # stres jest spory ( to jest właśnie prl + mtc), tsh też rośnie w ciąży więc możesz poczekać. APTT, fibrynogen - ocena krzepliwości krwi tak ogólnie a d-diemery świdczą o uruchomieniu procesów krzepliwości czyli o zakrzepicy, raczej może poczekać, do oceny czy coś pozostało w macicy wystarczy usg więc APTT, fibrynogen i d-dimery mogą być zamiast przeciwciał antyfosolipidowych bo już po d-dimerach i APTT lekarz może ocenić pracę Twojego układu krwionośnego. .

kessi witaj znowu :-)

anty co tam u Ciebie? ja mam przerwe - kiedy zwieramy szyki?;-)

reklama
Do góry