reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

agnieszkaala-ostatnia @ 16.10 a laparoskopie mialam 22.10 moze po laparoskopii sie cos ruszylo,sama juz nie wiem:crazy:

kochana to trzymam &&&&&&&&&&&&& zeby fasolka juz tam siedziala....

anilek miejmy nadzieje,ze to nic powaznego..mysiak na 100%???:szok: matko kochana przeciez to 116zl...kochana ja tez myslalam ze 12tc to bezpieczny,a jak go przekroczylam to pozniej czekalam do 22tc zeby juz nie był plod,a dziecko,pozniej do 32tc zeby plucaa juz były rozwiniete itp...tym bardziej,ze mnie od 25tc grozil porod przed wczesny i lezalam w szpitalu+ masa lekow...bedzie dobrze...emka popieram.nasz psina ma wiele skrzywien psychicznych:-D,ale mial je od poczatq.dzieci nie lubił zawsze,ale jakos dla naszej Ali jest milutki.lize ja po raczce czasem,merda ogonem i generalnie nie zwraca na nia szczegolnej uwagi.wie co mu wolno,a czego nie.jest jaki jest,ale jak bym miala go teraz oddac to tylko w przypadku zagrozenia wobec Ali...on jest dosc duzym psem no i ma juz ponad 2 lata takze mogloby byc ciezko cos mu wpoic,ale narazie nie ma takiego problemu i mam nadzieje,ze nie bedzie.tez mi szkoda ich suni tym bardziej,ze byla wzieta ze schroniska...zaufala im,ze dadza jej lepsze zycie i owszem dali,ale na 2 lata tylko...:-(...jak bym miala swoje podworko,dom to bym ja przygarnela tym bardziej,ze moj pies bardzo lubil sie z nia bawic,a i ona bardzo madra byla,bardzo posluchana,od nogi na dworzu bez pozwolenia nie odeszła...nie to co moj klops:-D...uparty jak cholera...:angry:...emka jak ja dałam pawiowac ponad miesiac to i ty dasz:-D.wroze ci dziewuszke:tak:.mysiak sluchaj ja w szpitalu zamiast clexane dostawalam FRAXIPARYNE.to jest zamiennik o tym samym dzialaniu i na 100% kosztuje 80zł.jesli mowa o dawce 0.4.masz tu link do apteki "dbam o zdrowie' i tam mozesz sobie sprawdzic cene wypisujac recepte tak jak lekarz.prosze oto link.u was tylko kod oddzialu bedzie inny,bo inne wojewodztwo,a tak to reszta tak samo wiec i cena taka sama mysle.to zawsze mniej niz 116zł za clexane.

http://www.doz.pl/apteka/p1488-Fraxiparine_iniekcje_3800_j.m._04_ml_10_ampulko_-_strzykawek

http://poziomrefundacji.pl/leki/szc...oztwor-do-wstrzykiwan-3800-j-m-Axa-0-4ml.html

kobietko22 jestem dumna z ciebie...z siebie mniej...prosimy o przepis.

Ostatnia edycja:
reklama
heloł....

Karola dokładnie na 100% i i nie ma zmiłuj sie.... jestem tym załamana....a jeszcze jak mi inny gin uświadomił, ze mogę miec te problemy tylko na lekach wyniki wyjdą zawsze negatywne to bez sensu.... zaczyne zbierac dzieci na korepetycje i bede uczyc zeby na leki zarobic, zamiast odpoczywac w ciazy ... powiem wam ze mam doła jak cholera z tego powodu.... denerwuje sie syt finansową do tego stopnia ze nie spie dobrze w nocy....mysle jak to zrobic, jak wykombinowac, jak załatwic.... ale juz mi brakuje pomysłów....
dzieki za linki do fraxiparyny... pogadam dzis z lekarzem.. bo ja osiwieje dosłownie.. a różnica duza bo 120zł na miesiącu to juz pare dni zycia...

Plenitude i Aniołkowa Mama - dzieki za info, moze ja tez sprobuje tego wiesiołka... A to jest w tabletkach i bez recepty? Na razie muszę zaleczyc ta cholerna infekcję.. Ale wizyte mam dopiero za 2 tygodnie:/ Teraz boję się tych infekcji jak ognia.. Takie małe dziadostwo a tyle szkód może narobic:/

Katka, tez uzywam wiesiolka, tylko pamietaj - do owulacji, potem odstawiasz az do pierwszego dnia @. I lykasz spore ilosci, bo 1500-1700mg, gdzieniegdzie nawet czytalam o 2000. Ja lykam po 1500 i zostawiam slad jak slimak. :-D

Melduje ze od wczoraj mamy bramki na schodach, okazaly sie niezbedne po tym jak dzieciatko urzadzilo sobie samodzielna wycieczke na pietro.
Czekam na wynik kariotypu, do testowania 5 dni.
Szukam moda... Zanim sama zarobie na bana.

Ostatnia edycja:
hej Kochane,
Ja, że wczoraj miałam jakiś mokry śluz to wykorzystałam męża i mam tak w planach co 2 dni aż do 24 listopada, wtedy będzie 13 dni do okresu no chyba, że mój zaniemoże.

Katka kup sobie narazie maść clotrimazol jest bez recepty, do przemywania tantum rosa, ja też łykałam witamine C i probiotyk jakiś np lactid, żeby jakoś dotrwać do wizyty u lekarza. A wiesiołek jest bez recepty.
Kłaczek my dość wcześnie zamontowaliśmy bramkę na schody bo my mamy schody na dół i Ala często raczkując wystawiała głowe na schody:p
Plenidute, AniołkowaMamo ja spróbuje tego wiesiołka od następnego cyklu bo teraz powinnam mieć płodne więc za późno.
Anilek Kochana główka do góry. Chyba warto troche poleżeć żeby dzidzia była zdrowa?

A moje dziecie po prostu zwialo mi na pietro w ramach pierwszego kontaktu ze schodami, a jak go zawolalam, to wyszedl z lazienki taki zadowolony, jakby kawal roku zrobil. No, zrobil... nogi mi wymiekly.

mysiak wiem jak to jest...mnie na poczatq tez nie chciano wypisywac na ryczalt...na szczescie trafiam na porzadnego gina i pozniej juz bylo ok.fraxiparyna to tez heparyna drobnoczasteczkowa jak clexane.oby ci sie udało.

napisałam wczoraj posta, ale go zeżarło i pod spodem jest to co udało mi się odzyskać pozdrawiam was

anilek
- ja właśnie w ubiegłym tygodniu brałam antybiotyk, mnie też nic nie swędziało ani nic, ale ginka zauważyła że w szyjce jakieś grzyby, antybiotyk 'pamifucen' dowcipny, w ulotce jest napisane że nie przenika przez żadne błony, więc w 100% bezpieczny w ciąży

matita- ja też leczyłam ureaplasmę, my to tylko uważaliśmy jak braliśmy antybiotyk, po tym antybiotyku zaszłam w ciążę w ciągu 3-4 miesięcy, ale od początku miałam problemy, i myślę, że urealplasma mogła nie być jedynym powodem poronień, tak czy inaczej na razie odpukać jest ok

dulano- &&&&&&&&&&&&&&&

mysiak- czas uwierzyć, że będzie dobrze, ja też spróbuję :laugh2:

plenitude- myślę, że to jest dobry pomysł, ty się wykończysz tymi hormonami, ja miałam dosyć głupiego duphastonu, bo bardzo źle znosiłam, i zastanawiam jak znosisz wszystkie te leki

oto przepis :
kurczak w śmietanie
2 filety z kurczaka
1 kubek śmietany 18%
1 cebulka
1 łyżeczka mąki
olej
vegeta , pieprz biały , curry
sposób przygotowania :
filety z kurczaka umyć i pokroić w paseczki , cebulę pokroić w kostkę , zeszklić dodać kurczaka doprawić vegetą , curry i pieprzem dusić do miękkości można podlać wodą lub mlekiem , do śmietany wsypać mąkę i dobrze wymieszać gdy mięsko będzie miękkie dodać śmietanę z mąką podawać z ryżem .
a ja dziś będę miała pod opieką siostrzeńca 2 letniego :) więc uciekam pomalutku przygotować coś dla niego do papu .

reklama
karola.. mam fraxiparyne:) zmienił mi bez problemu :) wiec jakoś lżej przełknąć te 80zł zamiast tych 116. choć i tak cięzko... ale jeszcze dopler i wtedy bede wiedziała na czym stoje :)

majra oj tak... czas uwierzyc ze bedzie dobrze.... dzis mi lekarz od razu zapowiedział i wpisał w karte, ze bedzie mi szczegółowo obserwował szyjke po poronieniach i po zabiegu :) wiec mam wpis na karcie ciąży taki duzy "SZYJKA!!!!!"

kobietka robie podobnie tylko dodaje jeszcze pieczareczki i koperek zielony :) i bez curry :)

Do góry