reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

kasiu popieram Twoją postawę, znieść dla tego cudu można wszystko :tak:

ja czekam na wyniki prolaktyny, robiłam w sobotę, ale coś im się zepsuła 'maszyna' i do dziś nie ma wyników... dzwoniłam już 4 razy.. masakra, czyżby prawo Murphy'ego? :baffled:

emy nie musiałabym płacić, ale inseminacja na poziomie mojego miasta ( szpitala) czy mojego gina to podanie pod jajowody ejakulatu i tyle, nie odwirowanego i bez wybierania najlepszych komórek. dopiero w Poznaniu byłoby to wg wyższych procedur, jednak przy dobrych parametrach nasienia nie jest to przeszkodą. jeśli byłoby w klinice to bym zapłaciła, koszt uzależniony od kliniki, ok 400 zł, a u lekarza czy w szpitalu to tylko koszt leków do stymulacji - to w moim mieście. niestraszne mi te kwoty, ale zaczęłam do tego dojrzewać, że zgodzę się na koszty nawet te większe.. Ja też często o Tobie myślę, nawet zaproponowałam Temu na górze taki mały układ, że jakby co to ja mogę poczekać, niech najpierw da ten cud Tobie, a jak to nastąpi to dopiero może go do mnie posłać.. mam nadzieję, że pójdzie na to.. ściskam Cię mocno.

Ostatnia edycja:
reklama
:-D próbuje na boku, na plecach, ale to zas ręce bolą ;-) nie chce za dużo siedzieć. ;-) w domu staram się dużo leżeć i odpoczywac, ale bedę do Was pisać chocby nie wiem co :-) czytam co u każdej z Was, co nowego, jak się czujecie :-) wkręciłam się w Was :-)

Hej kochane. Pomóżcie prosze. Wydaje mi sie ,że wczOraj miałam owu, bo strasznie mnie jajnik napierdzielał, zresztą całe podbrzusze,w nocy tez mało spałam bo bolało ( wieczorem był ...), dzisiaj rano już jest lepiej. Test owu słabszy czyli negatywny? No i nie wiem czy dzisiaj powtarzać ... czy poczekać chociaż do rana, co by się armia odbudowała. Z drugiej strony boje sie przeoczyć dzień. Co myślicie?
Od dołu jest 11dc, a na samej górze dzisiejszy czyli 15dc.
?Zobacz załącznik 514996

Emalio, drugi od góry to jest TEN dzień z OWU :D Czyli masz bardzo duże szanse jak wtedy mężula wykorzystałaś :* Jeśli jutrzejszy będzie jeszcze jaśniejszy od tych dwóch, to masz 95% pewności że już po owu i możesz brać lutke i dupka :)

agnieszkaala, no właśnie nie było śluzu wcale, pustynia była i suchość. Dopiero wczoraj i dziś mam wilgotno czasem mokrawo^^

lenka21, cieszę sie wraz z Tobą, że jest ok.

Haha, no to nie jestem sama, bo już myślałam, że to jakieś zboczenie że wpadam rano z kawką i czytam na BB co tam u Was :D

bry wieczór....

Plenitude... Emy.. ja za was ciągle trzymam kciuki... czasem załuje ze łączą nas głównie straty, ale niedługo napewno poączy nas wspolne macierzyństwo...

W ramach zachcianek pozarłam śmierdzacy pasztet, był pyszny....

Zjola to miłego remontowania, nie przepracowuj sie w robocie:)

Plenitude a ja czekam an wyniki przeciwciał i tez nadal nie ma.... ale dzis pan doktor Rut wyjaśnił mi wiele.... ze nie ma sensu robic tych badan bo i tak wychodza negatywne a kobiety sa nosicielami czegoś co powoduje poronienia bez tych zestawów leków...obejrzał moje zyły, ogolnie mnie pooglądał i stwierdzil, ze dobrze ze profilaktycznie biorę te zastrzyki... Nie wiem czy Rut przyjmuje na kase chorych, ale kurde niezły jest jeśli chodzi o wiedze....ma gabinet na podgórnej i superancki sprzęcior :)

Kłaczek to niezły ten Twoj syn, chyba bym zawału dostała.. zakładaj bramki, bedzie wiadomo ze na góre nie polazł... super, ze od d..y strony wszytsko zdrowe....

Martusia mi w sumie wszystko jedno, najwazniejsze zeby zdrowo sie narodziło i zostało z nami :)

kwiatuszek u mnie to bardziej lezy niz sterczy i lekarz potwierdził,z e lezy na dziewczynke, zresztą tak jak na tym zdjęciu Chłopiec czy dziewczynka? - Strefa kobiety.pl

Czarna76 no nie robie testów z krwi bo z kasa nie wyrobie... skonczyły sie lekarzowi limity i dopiero an nowy rok bedzie krew refundowana a tak trzeba 150zł zapłacic, a ze ryzyko z usg mam malutkie wiec nie bede biochemii robic, wiem jakie mam ryzyko nadcisnienia itp rzeczy wiec luzik :)

A powiem wam, ze jak mi dzis lekarz powiedział, ze prawdopodobnie dziewczynka to polazłam do lumpka i kupiłam reklamówke chłopiecych rzeczy... hehs, chłopiece tez od kolezanki z francji dostane po jej synku. najwyzej jak wyjdzie dziewczyna w 20 yg to sprzedam na allegro za grosze:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry