reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

aniii oj z tym sikaniem i WC, człowiek bez potrzeby nawet nie zdaje sobie sprawy że w razie "wymuszonej zachcianki zrobienia siku" po prostu nie ma gdzie, tez mam obcykanych kilka miejsc gdzie mozna i gdzie da się bo jest na tyle czysto .... swoja drogą, miałam sytuacje gdzie wymusiłam brzuszkiem pozwolenie na wizytę w WC, bo kto by odmówił :D ale jest przerąbane.

co do twojej siorki patrze na wiek jej synka i na twój suwaczek, róznica jest jak miedzy mną i moją siostrą i naszymi pociechami, bardzo współczuje zaistniałej sytuacji i mam nadzieje ze się kobita opamięta .... i trzymam za to &&

anilek77 leż i nie myśl, bo nie leżysz dla siebie tylko dla maleństwa i tak to wszyscy na obkoło widza to nie jest leniuchowanie tylko przymus. Dobrze że suwaczek wstawiłaś pozytywne myslenie potrafi czynić cuda tzrymam kciuki za ciebie i twojego maluszka &&

emka01 pogoda jest teraz mega zdradliwa, ja byłam przeziebiona w tej ciąży w 5 tyg w aptece kupiłam syrop dla kobiet w ciąży, preparat jest na bazie czosnku, czarnrj pożeczki, malin i takich tam - same naturalne wspomagacze, jest tez dostępny pod postacia tabletek, ale ja polecam syropek bo łagodzi swą konsystencja drapanie gardła i jest przyjemny w smaku, troszku może za słodki ale ujdzie, do tego miałam kupiony sok z dzikiej róży z herbapolu z witaminą C
moja siorka z kolei tez złapała grypsko tylko juz nie pamietam kiedy, ginekolog przepisał jej antybiotyk, miała obawy przed jego braniem, ale po przewertowaniu for ciążowych itp zdecydowała że wykupi receptę, po 3 dniach juz było ok, jedyne co mimo stosowania probiotyku nabawiła sie grzybicy
nie pamietam nazwy antybiotyku ale "słyszałam" że jest tylko jeden dla cieżarnych który jest przepisywany, a syropek to : *spam* NATURALNY SYROP DLA KOBIET W CIĄŻY 150 G - Domzdrowia.pl

życze ci szybkiego powrotu do zdrówka

moja siorka ma teraz problem z cyckami jeden ma 2 rozmiary wiekszy, boli, miała gorączke, połozna złota babka po telefonicznym udzieleniu rad co robić, bez zapowiedzi zerwała sie i przyjechała do niej pomóc wymasować tą zatorowana pierś w ciągu 15 minut - zajebista jest, no i wczoraj siora leżała w "staniku z kapusty" cały dzionek zapłakana, dziś idzie do lekarza

ja dzis mam ginko-wizytancje kontrolną prosze o kciukacze juz tradycyjnie

nic zmykam i trzymam za was wszystkie &&

reklama
IZW niezłe jaja z tą Twoją siostrą :/ słyszałam, że kapusta pomaga, ale jak jest poważniejszy stan, to dobrze że idzie do lekarza. Trzymam kciukasy za wizytę :)

dzien dobry!

Emka kurcze to ci sie przytrafilo!!!! Sluchaj Karoli dobrze kobitka mowi, czosnek, herbata z miodem i pod pierzyne ;-) Trzymam kciukasy za jutro!!!!!!!!!!!!

Karola dzieki, ze pytasz! Gattinka ma sie dobrze, wariuje w brzuchu:tak:wczoraj w kosciele sobieurzadzila sale gimnastyczna, smialam sie sama do siebie:tak:

Przepraszam, ze sie tak malo udzielam, jutro operacja i naprawde szukam zajecia, zeby nie zwariowac:baffled: Trzymajcie za nas kciuki, bo one dzialaja cuda!!

Pozdrawiam wszystkie staraczki i zaciazone!!!!!!!!!!!!

Bett no nie bardzo mam kogo podpytac...mój szef zatrudnia 5 dziewczyn z czego dwie są w ciaży. kiedyś pisałam jaką miałam gehenne przez jego córkę. ksiegowość prowadzi firma zewnętrzna. jak kiedys się go pytałam o l4 to mówił że jest pierwszy raz w takiej sytuacji, chociaż się dowiadywał szybko. byłam ciekawa czy właśnie z aktem idzie się do ZUSu czy do zakładu pracy i czy trzeba jakis wniosek wypełniać. no nic, mężuś musi się z tym pobujac...dzięki za info

Karola ona ma to dziecko z niespełna 18 letnim gówniarzem a sama ma 34lata. patologia na całego. oczekiwała od niego że będzie jej wierny i że będzie pełnił rolę wspaniałego tatusia a jak się okazało inaczej zaczęła chlać. ostatnio się jej pytałam czy pamięta co robiła mając 18 lat bo ja doskonale...siostra juz się kiedyś leczyła ale wraca do nałogu z podwójnym impetem, jak zaszła w ciąże bylam jedną z niewielu osób które ją wspierało i mówiło że dziecko odmieni jej swiat a tu taka doopa...jeny bez przerwy o tym myślę...jej już mi nie szkoda, tylko ten dzidzius...kto się nim zajmie jak jej go odbiora??/

IZW współczuję siostrze bolącego cycucha, ja też miała takie zapalenie, rzeczywiście kapucha pomaga i dużo masowania potem odciąganie, to bolesne jak nie wiem co. położne moim mlekiem to chyba cały oddział noworodków obkarmiły.

Gatto kciuki za operację zaciśnięte...

Emka zdrówka kochana...ale może warto iść do internisty żeby dr zobaczył czy to nie coś poważnego...?

no kobiety u mnie 40 tc rozpoczęty, za oknem leje, szaro, buro nic tylko iść i rodzić:tak::szok:. jak nic się nie zadzieje to w środe wieczorem zmykam do szpitala a w czwartek mnie zerżną:-D jak to powtarza moja najstarsza siostra pielęgniarka...boję się jak nie wiem co, w dalszym ciagu nie mam wyobrazenia zobaczyc Hanke i się nią opiekowac, po prostu to do mnie nie dociera...i ciekawe jak Lila zareaguje...

izw wspolczuje siostrze.tez mialam zapalenie piersi,zastoj pokarmu...boli jak cholera...ja wprawdzie mala piersia nie karmilam,ale odciagałam pokarm i jej dawalam...raz w nocy nie odciagłam ani razu..na drugi dzien cyc wielki,goracy,bolał jak cholera.masowalam,goracy prysznic,lekko odciagałam pokarm...nic nie pomagalo.juz bylam umowiona do lekarza,ale maz przywiozl mi termofor i nalalam goracej wody i tak kilka razy dzienne przykladalam+smarowanie mascia voltaren.pomogło.&&&&& za wizyte.gatto super,ze mała taki wierciuch:-).cudowne uczucie...w takim badz razie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zeby było wszystko dobrze.a wogole teraz mi sie przypomnialo jak maz w pracy po tam tej sytuacji nie przyjemnej???normalnie go traktuja? anii:szok::szok::szok: zabilas mnie tym postem...z 18nasto latkiem:szok::szok::szok: yhhhh....porazka na całego...kochana,a ze tak zapytam...jesli nie daj Bog mieliby twojej siostrze odebrac dziecko to mozesz ty sie nim zajac???? to zawsze lepsza opcja niz ktos obcy...oczywiscie mam nadzieje,ze siostra sie ogarnie,ale niestety moze rowniez byc jeszcze gorzej...to cholernie ciezki nałog i wiem,ze jesli sam nalogowiec nie chce sie leczyc to nikt ani nic nie jest w stanie tego zmienic...jesli w tej sytuacji dziecko jej nie odmienilo to nie wiem...:no:...

a my dzis mamy wizyte u alergologa-generalnie zalezy nam na zaswiadczeniu o tym,ze mała ma alergie,bo chcemy sie starac o pienizki dla niej...wogole z kazdym dniem Ala mnie zadziwia...zaczyna juz coraz głosniej i smielej gruchac...smieje sie do kazdego,do zabawek,a jej najlepszym zajeciem jest ogladanie w tv kanału mini mini...wszystko co jaskrawe,kolorowe bardzo ja ciekawi...dzis tez jest mega marudna,ale to pewnie przez pogode...na poczatq myslalam,ze ma cos z gardłem,bo dziwek tonu glosu jej sie zmienil,inaczej płacze,smieje sie,ale chyba takie nastepstwa rozwojowe mysle...

hej,

Gatto Kochana mały wierciuch rośnie Ci w brzuszku:) Kochana trzymaj się dzielnie!! Wszystko będzie dobrze!!!
Anii oj historia siostry nie ciekawa. Miejmy nadzieje, że siostra wyjdzie z nałogu. Wiem, że to trudne, ale może zmądrzeje i stanie się ważniejsze dziecko niż chłop. Mojego ojczyma córka zaszła w ciąże,wcześniej piła, paliła. Ciąże miała też z patologią, chłop chlał, stał pod sklepem itp. W ciązy dziewczyna paliła, piła, wcale nie martwiła się o ciąże. dziecko urodziło się na początku 6 miesiąca. Przeżyło. wówczas dziewczyna diametralnie zmieniła swoje postępowanie. Jest teraz wzorową matką, nie pije,nie pali, chłopa jakoś strofuje, żeby nie pił. Więc się da i trzymam kciuki za siostre!! Dobrze, że zgłosiłaś sprawę do MOPSu bo może siostra się otrząśnie. Gratuluje odwagi,mało kto by zareagował. A Ty się tak nie denerwuj, dbaj o siebie i dzidziusia!!! Już nie długo do rozwiązana, trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród!
Anilek nic się nie martw i nie miej wyrzutów sumienia bo teraz dzidzia i Ty jesteście najważniejsi!!!!
Ameritum kupuje termometr i może od jutra albo od środy mierze tempke. ja mam tylko taki elektroniczny do czoła więc chyba się nie nada?
Karola włączaj małej TV, lepiej pokazuj jej jaskrawe zabawki, piłki, przedmioty. Szkoda oczek. Jeszcze zdąży naoglądać sie bajek.
IZW współczuje bólu piersi, biedna siostra. Ja miałam zastrój przez 2 dni, ból niesamowity. Za gino-wizytacje kciukasy!!!

Ja czekam na koniec @ i wielkie boboseksy zaczynamy. Tak co 2 dni,żeby żadnej szansy nie przegapić;) Mój M padnie chyba po takich intensywnych seksach:-D
Zostawiam Wam rodzinna fotke, same oceńcie do kogo Alicja podobna. Miłego dnia:) Ja wogóle poproszę o Wasze fotki, zawsze to fajniej wiedzieć z kim się pisze.

Załączniki

• DSC01069.jpg
    DSC01069.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 94
Ostatnia edycja:
No czy wyście powariowały?Jak ja mam nadrobić 150 stron?:szok::szok::-)W życiu mi się nie uda:no:.Piszę więc tylko,aby przypomnieć o moim istnieniu;-).
Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie.Nie zapominajcie o mnie:-(

reklama
Przepraszam, nie doczytam.... własnie wlazłam do domq:)

a wiec byłam sobie, poćpałam plyny w żyłę ok 1,5l dziennie elektrolitów i glukoze do tego :) w tyłek dali torrecan. nie haftam od 2 dni wcale:) jupi :) maluszek ma 4,59cm serducho bije i wg usg starszy o 4 dni :)

musz sie troszku ogarnąć ze wszystkim, w tygodniu odebrac wypis.... z córcią do lekarza podjechac itd itd....

pozdrawiam was wszystkich gorąco...

GATTO TRZYMAM KCIUKI!!!1

Do góry