reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczynki dziękuję za słowa otuchy...:tak: Jestem u mamy, bo moja siorka z francji przyjechała na tydzień, ale powiem wam, że czuję się jak 5 koło u wozu z tym leżeniem. każdy coś robi: gotuje, sprząta, zajmuje się dziećmi a ja damulka leżę. Sytaucja patowa: jak leżę, to mam wyrzuty sumienia, że leżę, a jak nie leżę, to mam wyrzuty, że nie leżę... Chyba wrócę do domu... Mam nadzieję,że w sobotę na USG będzie dobrze... Na przekór wszystkiemu wstawiam suwaczek. może właśnie tak trzeba? Pozytywnie myśleć? Chociaż przed wizytą miałam dobre przeczucia, a tu przykro. No więc na opak moim przeciuciom i intuicji, której nie mam wstawiam.

kasia: siedź, oglądaj, czytaj, wypoczywaj
aniii: kurczę problem alkoholizmu nie jest łatwą sprawą... Trzymam kciuki za Twoją siostrę i jej synka.
plenitude: kciukasy za duphaston, pęcherzyk i co tam jeszcze trzeba! &&&&&
loi: no kurczę paprze ci się i paprze... może lek pomoże, bo on przeciwkrwawienny jest. też go biorę 3x2 dziennie.

reklama
dziewczyny które rodziły w tym roku albo może wiedzą, mam pytanko...gdzie i jaki się ma czas na złożenie wniosku o urlop macierzyński? czy to się zgłasza do pracodawcy czy bezpośrednio do ZUSu? jakie trzeba miec ze sobą papiery??? wie któraś???

Hej kochane. U nas szaro , buro i zimno. Bleeee, nie lubie jesieni, ani zimy :baffled:

Bett, Hona- jak się czujecie kochane. już tylko dni Was dzieli od tulenia maluszków :tak:
Prija- serduszko na pewno zobaczysz. Nie stresuj się kochana.
Agnieszkaala- im nas więcej tym będzie raźniej :tak: Ja wrzucam na luz. Co ma być to będzie :biggrin2: Ja teraz mierze tempkę od pierwszego dnia @ , ale tylko z czystej ciekawości jak to u mnie będzie wyglądało.
Ameritum- ja zaszłam w sierpniu przed wczasami i też się nie oszczędzałam. Trzymam kciuki żeby tym razem się udało.
IZW- super maluszek. Fajna poza. Ty też już masz niewiele do końca. Trzymam kciuki.
Aniii- smutne to co piszesz, ale według mnie robisz słusznie. szkoda dziecka , a i siostrze pomoc jest potrzebna ,żeby dziewczyna życia sobie nie zmarnowała.
Izka- ;) &&&&&&&&
Plenitude- oby ten cykl był owocny. Jestem z Tobą :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Loi- faktycznie to już długo trwa. Niech gin cie zbada i coś zaradzi. Będzie dobrze kochana.Tule.
Magda88- wykresik coraz ładniejszy :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Anilek- leż kochana i zostań u mamy.Zawsze to masz towarzystwo. Trzymam kciuki za okruszka :) &&&&&&&&&&&&

Anilku, leż, nie miej wyrzutów sumienia, lezysz przecież dla Waszego dobra :-) leż sobie, spróbuj zająć myśli czymś :-)
I myśl pozytywnie, mnie rysio pilnuje w domu, qni pół złej myśli syaram sie nie mieć, a jak jakaś idzie, to zaraz lece do męża i ją wygania ;-)

Anii, pewne jest, że siostra będzie na Ciebie wściekła i nie będzie łatwo, ale ona sama się nie skusi nic z tym zrobic, jesli to daleko zaszło... Dobrze robisz :-)

Ja sobie czytam, sprawdzam testy dzieci, przygotowuje sie powoli do szkoły :-) póki mogę będę chodzić do pracy, nie mam dużo lekcji, a w domu chyba bym zwariowała myśląc, tworząc i kombinując ;-) jutro też powiem pani dyr, żeby mi dała taryfę ulgową ;-)

Aniii - z tego co się dowiadywałam u mnie w kadrach, to taki wniosek składam bezpośrednio u pracodawcy wraz z aktem urodzenia dziecka/ zaświadczeniem ze szpitala o porodzie. co do terminu to kadrowa mi powiedziała, że jak urodzę na początku listopada to chciałaby żebym jej dała znać przed końcem miesiąca (zanim naliczy pensje) i że jakbym nie mogła tego dostarczyć osobiście to ewentualnie skan mailem. a nie masz możliwości się dowiedzieć jak to jest u Ciebie w firmie tak żebyś była pewna na 100%?

Emalia - dziękuję za troskę, dzisiaj czuję się całkiem dobrze bo 2 poprzednie noce męczyły mnie skurcze przepowiadające i trochę się z nimi umordowałam, ale wczorajsza noc super - zero skurczy i trochę się zregenerowałam. dzisiaj mam siłę żeby rodzić. a Ty jak się czujesz? odkładasz staranka czy jednak powalczysz jeszcze w tym roku?

anilek , oczywiście , że trzeba pozytywnie myśleć , wtedy pozytywy do siebie przyciągniesz :0 ) buziaki
suwak extra , jeszcze Elka 30 musi wstawić

Cześć dziewczyny:) Wpadłam sie znowu pożalić:((( Do moich wymiotnych ekscesów doszło dzisiaj przeziebienie,mega katar i ból gardła:((( Pilnuje,żeby nie miec gorączki. We wotrek wizyta,lekarz za głowe się chwyci jak zobaczy w jakim jestem stanie. Do dupy z tym wszystkim. Siedze grzecznie w domu,nie mam sił na wychodzenie z domu a tu przeziebienie...Jak nie urok to sr...Póki co lecze sie domowymi sposobami. Mam tylko nadzieję,że fasolce nic sie nie stanie.
Buziaki

Ameritum temperature mierzy się codziennie od pierwszego dnia cyklu? Jak mi powiesz jak to się robi i podasz link to ja mogę spróbować. Tylo niewiem czy elekronicznym termometr się nada?

Agnieszkaala, ponoć temperaturę mierzy sie cały cykl, ponieważ nie wiadomo kiedy będzie skok, a żeby mieć odniesienie do poprzednich dni cyklu. Można mierzyć dowcipnie, doodbytniczo lub pod językowo Ważne by zawsze w jednym miejscu i mniej więcej w stałej porze. Możesz elektronicznym termometrem, też mam taki, potem dezynfekujesz spirytusem.

Teoretycznie mój kalendarzyk jest linką, ale proszę: Obserwacja cyklu - enpr.pl :D Wystarczy sie tam zalogować, uzupełnić 1 dzień okresu i potem juz leci. Uzupełniasz okienka tak jak widzisz, udostepniasz lub nie swój wykres itd. W opcjach jest pomoc i tam mozna doczytać. Ja tez dopiero sie zaznajamiam z tym internetowym kalendarzykiem, bo wczesniej korzystałam z programu "Karta" na komputerze.

Hejka
Anilek lez Kochana odlogiem ile wlezie wiadomo przeciez ze to nie dla przyjemnosci tylko z musu dla Waszego dobra, bliscy tez przeciez wiedza i napewno zrozumieja:tak:Emka nosz kurrrrrrr ze tez musialo sie przyplatac przeziebienie duzo zdrowka zycze trzymajcie sie;-)

reklama
elka to normalne.ja do dzis pamietam ten strach wchodzac do wc,czujac jak cos zaboli,zakłuje...ale dzis wiem,ze nie kazde ukłucie,nie kazdy bol musi oznaczac cos złego.kazda z nas inaczej przechodzi ciaze i dla jednej cos co ja boli bedzie koncem,a dla drugiej rozciaganiem sie wiazadeł macicy...moja rada: nie czytaj nic w necie...cokolwiek bedzie ci dolegac pisz tu i kieruj sie do lekarza...ja czasem czytalam i pozniej bylo tylko gorzej...a przeciez musi byc dobrze nie?;-)?.anilek77:-D no to lez:-D.emalia82 wiosna...nowa pora,nowe nadzieje i brak depresji jesiennej...prija mnie meczyły tylko pawie.tez nie mialam jakis super ciazowych objawow.no i sutki bolaly.dopiero od 30tc dopadła mnie meeega zgaga i sennosc.ameritum no mazmnie zaskoczyl.przez wekeend bardzo mi pomagal.mial wolne od poniedziałku.w nocy na zmiane wstawalismy do malej,w dzien tez on sie nia zajmował.ja tylko nakarmilam a reszte robil on.dzis juz wrocil do pracy wiec jestem sama,ale czuje sie w miare wypoczeta.izw ja tez mialam nakladki...u mnie nic nie daly mala nie chciala ssac...:eek::crazy:....my tez uzywamy gruchy.najlepsza.apirator do bani wg mnie.hehe moja Ala tez lubila w takiej pozycji spac jak w lezaczku byla.co do pracy to moj maz na 1 zmiane przeszedl...300zl mniej,ale dzis jedzie na rozmowe w spr.dodatkowej pracy popołudniami...kasia i popieram meza...ty juz sie w swoim zyciu nasprzatałas.teraz czas dla malenstwa i dla siebie.anii dobrze robisz...wazne,ze reagujesz,a nie czekasz az stanie sie jakas tragedia jak to slychac w tv wciaz...siostra kiedys ci za to podziekuje.wiem co to znaczy miec alkocholika w domu-moj ojciec pił...strasznie to wspominam.grunt to zeby siostra chciala sie leczyc...a ma meza? boze szkoda mi tego dziecka...emka ja zlapalam przeziebienie jakos tez ok 10tc cos takiego.na katar oxxx taki roztwor soli morskiej cos jak otrivin.smarowanie amolem,wygrzewanie,wypocenie,mlekoz czochem i miodem.maja w aptece specjalny syrop dla kobiet w ciazy,ale nie pamietam nazwy.

Do góry