reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

loi.... kochana.. prawko jazdy temat morze... ja sie bałam jak cholera, mam całkiem zanizone poczucie własnej wartosci wiec wiem co czujesz jak myslisz ze po co bo i tak nie zdam... ALE ZDAŁAM ZA PIERWSZYM RAZEM.. ot tak by wszystkim pokazac ze jednak dam rade (zwlaszcza meżowi z którym własnie sie rozeszłam tydzien wczesniej)
lekarz-kazdy ma dobre i złe opinie... niestety kazdemy zdarzaja sie złe dni i pomyłki, brutalnie to zabrzmi, ale oni sa tylko ludzmi tak jak ja i ty i miliardy innych.... musisz wyczuc czy ci ten lekarz pasuje czy nie... to ty masz sie u niego dobrze czuc, zasiegnij moze opini kobiet które przechodziły ciąże z problemami??

A co do pracy to ja bym poszła do roboty i pozniej nawet na L4.. nie ogląładałabym sie na nikogo, tylko patrzała na siebie i dobro swojego dziecka. kasa sie przyda kazda dodatkowa... a tak zarobisz, zmienisz troche otoczenie, byc moze pomoze ci sie to wyluzowac.. a jak chcesz zaczac staranka poiedzmy od grudnia to moze byc tak zze zajdziesz w marcu i bedziesz tak siedziec i myslec?? ja bym poszła do pracy :)

Plenitude
.. kochana jaki ten lekarz uparty... juz myslalam ze ci ten bromek przepisze.... trzymam kciuki za pecherzyk.... zeby pekł!!!!

Dzisiejszy poranek przeznaczyłam na spanie... zasnełam o 10 i o 10,30, 11 i 12 miałam telefony i tyle tego spania hahahah

reklama
Oj,kobiety macie racje...Faceci to troche jak kosmici,z innej planety.Dwa swiaty.
My ich do konca nie rozumiemy a oni nas.
Wiele moich przyjaciólek jest zawiedziona postawa meza w czasie trwania ciazy a pozniej we wczesnych tygodniach po narodzinach dziecka.
Ciekawe co oni sobie mysla o nas.Moze,ze tylko zyjemy ciaza,zakupami,przygotowaniami,ze pozniej male dziecko przyslania nam caly swiat,mzoe oni tak to wlasnie widza.
Ja staram sie rozmawiac na rozne tematy z M.,zeby nie bylo tak,ze ciaza zdominuje cale nasze codzienne zycie ale nie ukrywama,ze to dla mnie najwazniejsze przezycie i odczucie.
Chodzimy razem do kina,ostatnio to nawet co tydzien:D Ostatnio w teatrze bylismy:D
Mnie samej brakuje wycieczke w góry,ktore zawsze uwielbialismy.Kto jak nie ja wchodzil z nim na najwyzsze szczyty i nigdy nie marudzil?hehehe
Wiem,ze nasze zycie sie zmienia i zmieni sie jeszcze bardziej ale moze byc to zmiana na lepsze,zdecydowanie.
On czasem mowi,ze jak bedzie dziecko to nigdzie nie pojedziemy a czesto wyjezdzalismy do roznych krajow.Co za gadanie!Wiadomo,ze na Mont Blanck z noworodkiem nie bedziemy wchodzic ale do jakiejs europejskiej stolicy mozna sie wybrac z polrocznym dzieckiem na miejska wycieczke,co za problem?
Ja mysle,ze to wszystko razem sklada sie na ten "kryzys".
Czasem slysze "jak bedziesz miala dziecko to zobaczysz jaka bedziesz zmeczona/niewyspana itp"?Jak to???To ja sama bede miala to dziecko?
To mnie strasznie irytuje
Nie mozna popelnic bledu w stylu,ze od poczatku robie wszystko sama.Mam zamiar go angazowac w pomoc przy dziecku,chocby mial tylko cos podac,podgrzac,wyniesc,przyniesc- niech sie od poczatku krzata,bo jak sie nauczy,ze to ja mam wszystko na glowie to naprawde "tylko ja bede miala dziecko w tym domu".
Wczoraj ogladalam w sklepie internetowym rozne rzeczy,bo chce wiele rzeczy dla dziecka zamowic w Polsce,wyslac na adres rodzicow a oni mi to wszystko odesla kurierem do Irlandii.No i ogladalam posciele do lozeczka:) i zapytalam ktora mamy kupic- wybral " w kotki":)) i to bylo mile.

A tak poza tym to jestem na "chorobowym".Mialam straszne bole z prawej strony brzucha,lekarz mowi,ze to moze wyrostek robaczkowy sie odzywa.Oby nie!!!bo beda musieli mi zrobic operacje nawet w czasie ciazy, a jak wytrzymam to po porodzie i co wtedy zrobie?Przeraza mnie to.Na razie mam lezec w domu,moze to bylo napinanie sie macicy,jak duzo wypoczywam to mnie nic nie boli wiec moze o to chodzi.
Ja cala ciaze pracuje,chcialam pracowac do konca pazdziernika.Mysle,ze wroce do pracy jeszcze na 2 tygodnie.

hejka:-) dziewczyny ale pogoda wieje leje masakra.....:-(dziewczyny wczoraj zwijalam sie z bolu tak mnie bolal zoladek na szczescie dzis juz dobrze.Ale jajniki co zaczynaja lupac mam nadzieje ze zaczynaja sie plodne:tak:
karola tak czytalam co pisalas i przykro mi bo wiem jak kiepsko musisz sie czuc psychicznie,ja jak tylko wrocilam ze szpitala to O latal kolo mnie kazal mi lezec i wszytko chcial robic chwilami myslalam ze zaczniemy sobie Alanka wyrywac:-Dkapal go przebieral karmil wszystko doslownie moglam wychodzic nawet sam mnie wyganial abym szla na kawke lub na spacer sie dotlenic odpoczac,dlatego u nas okres kolek szybko minal nawet ci powiem ze jak mial porzadna kolke to u mnie sie nie uspokoił tylko u O bral go nosil i odrazu byla cisza.W nocy wstawal karmil a rano do pracy.I jestem w wielkim szoku ze M ci nie pomoga i nie stara sie wyreczyc bo niestety to jest ciezki dla nas kobiet okres i szybko mozna dostac depresji.Przeciez razem pragneliscie maluszka co on mysli ze wystarczy zrobic ty odchowasz malutkie a pozniej jak bedzie wieksze to zacznie sie interesowac.Ja mam kochanego meza jest stworzony do dzieci,powiem ci ze jest lepszy od nie ktorych mam.Jezdzil sam na zakupy i przywozil ubranka byl tak zachwycony i szczesliwy.Ja nie bylam sama a ty tez nie mozesz byc w tym sama bo bedzie nie dobrze.Kochana to szybko minie ale jesli on sie nie ogarnie to bedziesz caly czas miala do niego zal ze ci nie pomagal bo takie rzeczy w nas zostaja.Postaraj sie mu wbic co nie co do glowy.buzka;-)

Pozdrawiam was wszystkie:*

Anii Kochana życze dużo sił. Ztymi facetami tak jest, czasem ok, a czasem do d…
Magda 88 faktycznie ta lekarkamało wiarygodna. Zrób bete, a my zaciskamy kciuki!!!
Loi łącze się z Tobą. Mój M teżciągle gada, żebym poszła do pracy, a ja chce dziecko i Niewinem co robić. Fajniebyć niezależnym,ale znowuż silniejsza jest myśl o posiadaniu dziecko,a nazwolnienie bym od razu nie chciała iść jak znajde pracę, albo po 6 miesiącachpo narodzeniu. Szkoda byłoby mi maluszka zostawić. Też robie prawko, raz niezdałam, teraz mam 24.10 i pewnie również nie zdam. Ale mi kiepsko idzie i ja towiem.
Plenitude kciuk asy mocnozaciśnięte!!!!!!!!!!!!
Nisiao Kochana skoro lekarz mówił,że jest ok. to tak na pewno jest! Ja też ponad 6 miesięcy się starałam,amedycznych przeciwwskazań nie było. Trzeba odpuścić i będzie ok.:)

Aga zrobiłam dzisiaj, bo dostałam skierowanie na ob i betę (zaleciła mi ją zrobić 25 października), ale zrobiłam pakietowo dzisiaj :) Chociaż to chyba za szybko.

angel no to ładnie się spisał mąż.niewiadomo od czego to zależy,że jedni są w tym momencie nie do zniesienia.
A wiecie co mnie też rozdupca !!!byłam świadkiem niedawno takiej sytuacji jak szwagierka mojego męża,blisko po porodzie była na imprezie,trzymała maluszka ciągle,nie mogła zbytnio podejść do stołu i wołała swojego męza,żeby przytrzymał małego bo ona chciała coś zjeść a on na to,,i tak dobrze wyglądasz ,po co chesz jeść'' mnie się zrobiło głupio a co dopiero jej,widziałm jaka miała mina i ona jest szczupła jak nie wiem co tylko wiadomo ten brzuszek zostaje niestety jakiś czas,ale to nie jest z obżarstwa :(.ie rozumiem jak facet może tak kobecie powiedzieć,nosiła ch yna pod sercem 9 miesięcy potem urodziła naturalnie,kobieta swoje ciało poświęca i chce tego ale jak w zamian się uslyszy coś takiego min to ręce opdają.w tym momencie chciałoby sie,żeby faceci zostawali podłanczani do symulatora porodu i najcięższych momentów ciąży i to przeżyli !!!może mieli by do tego więcej szacunku,do macierzyństwa,do kobiet itp
Magda88 no to ciekawe jaki wynik będzie...to czekanie jest najgorsze.
Agnieszkaala tak trzeba właśnie.żeby się tak dało.no ale jestem iekawa kiedy najszybciej czuć objawy.najbardziej prawdopodobny to brak @

Ostatnia edycja:
o matkoooo, nie nadarzę za Wamiii!

dziewczyny, podczytuję Was codziennie, tzn staram się, bo nie miałam kiedy od dwóch dni, a tu taaaka produkcja...

witam nowe u nas, za mamy i staraczki trzymam mocno kciuki i pozdrawiam, po prostu chwilowy, aczkolwiek pozytywny brak czasu ;)

reklama
Do góry