reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
basiu tylko spokojnie bądź dobrej myśli, na początku zawsze pobolewa podbrzusze, ale lepiej lez i odpoczywaj jak najwięcej ja widzisz tez mam terminów a terminów co usg to inny, @ regularna jak latałam z termometrem to owulka była książkowo, fakt faktem ostatnie miesiące tylko sikałam na testy owulacyjne i to też wybiórczo, ale skoro u mnie mogła byc owulka wczesniej to u ciebie równie dobrze później - więc tak myśl o wymiarach jakie masz podane przez swojego gina. To jest natruralne że masz stesa ale szukaj kochana logicznych i pozytywnych odpowiedzi bo przeciez takie są. Trzymamy za was kciuki &&&&&&&&&&&&&& staraj się odganiać złe myśli a jak cie jakaś dopadnie to ją w myslach wypluj a co cię bedzię stresować. Uwierz w to, że jest ok i dużo wypoczywaj. Ciesz się tym że pęcherzyk jest i jest w dobrym miejscu to jest najważniejsze!!! a jeśli na prawdę będziesz sie bardzo stresować skocz na betke z dwa razy bedzie rosła to odgoni wszelkie złe myśli.

czesc kobietki :-))

Klaczku super wiesci, teraz juz bedziesz spokojna :-) a Karol musi rewelacyjnie wygladac przy tej walce z herbatnikiem :-D

IZW gratulacje coruni :-) ciesze sie, ze wszystko wporzadku :-)

Aniunnia nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze, bo przeciez jakby mialo byc?? :-) a ile sie nasluchasz muzyczki serduszka :-) mysl pozytywnie :-)

Zjola na suwaczku masz jeden dzien do powrotu Misia, wiec dziwne by to bylo gdybys wiecej z nami siedziala jak z Misiem ;-) :-D wpadaj czasem dac znac co tam u Was, z calych sil Wam kibicuje i cieszy mnie kazda dobra nowinka :-)

Martussia lez i wypoczywaj, nie ma co sie martwic na zapas, bo gdyby nawet cos sie dzialo to i tak nic zrobic nie mozesz... a ze jest wszystko ok to tylko sobie i Kruszynce stresik fundujesz nie wiadomo po co ;-) glowa do gory bedzie dobrze :-)

Wiecie co tak mi przez mysl przeszlo, czy te Wasze plamienia to nie sa czasem od upalow?? organizm oslabiony i moze tak reagowac.

Na anemie polecam sok z burakow i szpinak, jak ktos lubi czerwone wytrawne wino to tez rewelacja (mnie po 100ml dziennie naczczo dalo po miesiacu brak znaku po anemii) a nie lubie alkoholu, z tym ze wino ma cos kolo 14% i to jak sfermentowany kompot a nie uzywka ;-)
Trzymam kciuki za wszystkie ciezarowki i ich Fasolinki &&&&&&&&&&&
niezaciazonym przyjdzie na nas tez czas ;-)

a ja jestem po wizycie u nowego gina wiem, ze juz jestem po jajeczkowaniu, endometrium 17,1mm no i nic tylko czekamy jak poszlo, gdyby nie poszlo to w 4-5 dc mam wejsc na badania hormonow i potem w 21.

Basia z owulkami roznie bywa, ja po swoim wykresie powiedzialabym, ze jej nie ma ;-) a byla bo to doktora na usg widzial... glowa do gory i nie martw sie na zapas :-)

Ostatnia edycja:
no zobaczymy, bo moj eM to jak bierze kapiel to ma taaaaaaka goraco wode, ze szok juz mu gadalam ze mi jajka ugotuje w tym wrzatku:angry: ale nie za bardzo mnie slucha:no:

hej Wam
miałam wczoraj usg to wg OM był 4t6d , na usg pęcherzyk miał 2,7mm co daje wiek ciązy 4t0d..
no i oczywiście się stresuje,że pęcherzyk taki mały ech
pozdrawiam
idę leżeć bo całą noc i teraz też boli mnie lekko brzuch jak na @

Basiu teraz to mnie dopiero nastraszyłaś.... Ja mam dziś 4t5d i byłam właśnie u gin i oprócz tego, że jest zasinienie i rozpulchnienie to na USG jeszcze nic nie widać..... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa oszaleję zaraz!!!!!!

Basiu - postaraj się nie denerwować, owulacja mogła się trochę przesunąć. trzymam mocno kciuki za Twoją fasolkę &&&&&&&&&&&&&
Myszka - trzymam kciuki żebyś nie potrzebowała już tych badań &&&&&&&&&&&&& ale się uśmiałam z tych jajek na twardo :-D:-D:-D mój za to często trzymał laptopa na kolanach i jakoś mu nie zaszkodziło więc nie martw się na zapas

Liii, Basia, a co Wy juz byscie chcialy tam dojrzec?? jesz ZA WCZESNIE!!!! luzik i relaksowac sie, a nie strachac jedna druga:no:
nic tylko doopska okopac i kwiatki posadzic :tak:

Bett on jak idzie do wanny to znika na 2 godziny... i caly czas dolewa sobie ciepla wode, jak wchodzisz to jak w saunie, para sie skrapla na kaflach ;-)

reklama
Wiecie co? Ja stwierdziłam, że nas to wczesne USG wykończy. coś mi się wydaje, ze Anglicy jednak mają rozsądne podejście, że scan robią dopiero w 12 tygodniu. We wczesnej ciąży, to te pęcherzyki i zarodki tak różnie się rozwijają, że przynosi to tylko masę stresu :( ja też czytam o wielkościach tych pęcherzyków i za każdym razem, co ciąża to inny przypadek, inna wielkość i co innego widać, ech. Musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać chociaż do 7 lub 8 tygodnia kiedy okazuje się jak jest naprawdę.

Do góry