reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Lili, ale ja mam termin scanu na polowe 14 tygodnia. 3 dni przed koncem mozliwosci wykonania badania. Jesli male jest starsze tak jak byl Karol, to jestem w d...

gatto ja nie placiłam.mialam z nfz.kłaczek no to moze sie uda..kurcze bez sensu robic badanie jak juz jest po terminie...liljanko nio wiesz kazdy tłumaczy sobie to inaczej.jesli sadzisz,ze masz czas to go masz,ale zeby jakos tak duzo to raczej nie...nio ja z reguły jestem taka osoba,ze nie lubie zostwiac nic na ostatnia chwile,bo z doswiadczenia wiem,ze jak tak zrobie to zawsze cos nie oczekiwanego wyskoczy i bedzie klops.musisz kupic jeszcze jedna szafe:tak:

Hej,
Karolcia zakochana czy co? :tak:Przeciez pisalam,ze mamy dziewczynke:) Juz daaawno wiem.Pisalalam tez,ze moj M,taki jakis ... na tego newsa i nawet mnie pocieszlas zdaje sie:) Zakochana albo w ciazy,hehehe:)
Lilijanna ehh, z tymi watpliwosciami to wyszlo tak,ze ten plyn,kt lekarka odkryla w 11 tyg.wchlonal sie,nic nie ma wokol glowki ani w glowce.Ostatnio bylam na dodatkowym usg w szpitalu ze specjalista i obejrzala bardzo dokladnie glowke,mozg,wszyskie komory w mózgu i mowila,ze jest wszystko w porzadku.Ja tez mam taka nadzieje,choc jakis cien watpliwosci pozostal:( Mialam sobie zrobic testy Pappa ale lekarze mi odradzili ze wzgledu na to,ze moga wyjsc wyniki falszywie pozytywne lub falszywie negatywne.Najpewniejsza metoda bylaby aminopunkcja ale znowu ta lekarka w szpitalu powiedziala,ze nmie ma takiego wskazania,zeby robic to badanie,bo nic zlego u dziecka nie widzi.Z drugiej strony to badanie jest dosc ryzykowne wiec nie ma sensu go wykonywac dla tzw."swietego spokoju".Staram sie myslec,ze wszystko bedzie dobrze.Uciekam w pracoholizm:D

I nawet suwaczek wstawilam z siostrzyczka i teraz chlopcy nad nia czuwaja w niebie...Zobaczcie jaka wesola trojeczke bysmy mieli,jak super wygladaja razem na tych suwaczkach...

Ostatnia edycja:
kobitki, wysłałam męża na łódkę, a sama doczytałam cpp. nie dam rady każdej z Was odpisać, oczywiście oprócz jednej:
Zjola - gratuluję z całego serducha!!!!!!!!!!!!!!! cieszę się niesamowicie :-):-):-)

żadnych nowych aniołkowych mam się nie dopatrzyłam, a za Was wszystkie trzymam mocno kciuki i wszystkim kibicuję
my w końcu postanowiliśmy, że nad morze nie jedziemy i zostajemy na mazurach. odstraszyły nas trochę sinice i temperatura, a tutaj jest trochę taniej i więcej atrakcji. ja się czuję bardzo dobrze, rosnę sobie coraz bardziej - już nawet obcy ludzie zauważają mój brzuch. wolnego czasu nie mam za dużo bo jak tylko otworzę rano oczy to mój mąż mi przedstawia cały plan dnia który jest zazwyczaj mocno wypełniony różnymi atrakcjami.
pozdrawiam serdecznie i spróbuję jeszcze troszkę na odskoczni doczytać

ależ jestem wsciekła.... aaaaa.... az mi sie krzyczec chce...

byłam u lekarza od psychy i stwierdzam,z e trafiłam na buraczaną dupę...
Ona mi wykład o posiadaniu dzieci dałą, ze po co mi wiecej dzieci, ze mam byc egoistką, ze dzieci to problem itd itd....
JEsteem ta rozżalona, taka wsciekła... dostałam 2 tyg zwolnienia, worek lekow i za miesiac mam juz nie przychodzic bo koniec leczenia..a poprzednio leczenie moje trwało 6 miesiecy.. grrrrrr zła jestem jak osa....

i ona się nazywa lekarzem:szok:
no jak tak można
"po co mi wiecej dzieci" ona tak naprawdę powiedziała , krew mnie zalewa i słow brakuje

Mysiak trzeba jej bylo odpowiedziec, ze gowno ja to obchodzi. Sorki, ze sie brzydko wyrazam. Ja bym tych lekow nie jadla na twoim miejscu:eek:

Gatto czesc z tych lekow już kiedys brałam, ale jedne mi przepisała, bo stwierdzła, ze jestem gruba.. dała jakies na ograniczenie apetytu a ja czytam ze to leki na epilepsje...
skontaktowałam sie z psychiatrą inna, powiedziała, ze do mnie oddzwoni w sprawie tych tabletek. mam zadzniac do niej w pon i wyznaczy mi teramin na koniec zwolnienia lekarskiego.

wiecie co.. dawno sie tak źle nie czułam psychicznie jak po tej wizycie...

reklama
Nie było mnie parę dni a Wy tyyyyle postów natrzaskałyście!! Zaczynam czytać!

Anilek spóźnione, ale szczere życzenia rocznicowe!:) Staż małżeństwa godny pozazdroszczenia! Życzę Wam, aby już niedługo Bóg pobłogosławił Was potomstwem!:*

Karola najważniejsze żeby dzidzia rosła, znam przypadki że dziewczyny w ogóle nie przytyły w ciąży a nawet schudły i mają zdrowe szkraby ;)

Lenka ja już teraz zaciskam mocno kciuki za owocne staranka!!;*

Gatto najadłaś się strachu przez te plamy!!:* Widzę już piękny suwaczek- gratuluję;)

Kobietka nie przejmuj się gadaniem innych! Ludzie potrafią być złośliwi i bezmyślni! Bardzo dobrze Twój mąż zrobił!!

Mysiak jeśli organizm nie będzie gotowy na ciążę to jej nie przyjmie. Ja też miałam taką sytuację zanim dostałam 1-szą @ po poronieniu, ale dziewczyny słusznie mnie uspokajały ;) A jeśli organizm będzie gotowy to...;):) A co do tempki to u mnie też była niska i z bezowulacyjnego cyklu noszę pod sercem moje 6 mm Maleństwo ;) A co do lekarki... głupia krowa!!

Bett czekamy na szczegółową relację jak już wrócisz z urlopu ;)

Izw dzięki za te linki na pewno skorzystam;) Bezpłatne rzeczy dla Maluszka to jest to ;)

Kajasia widzę że my na podobnym etapie ciąży;) i na podobnym etapie poroniłyśmy;( Super że z Kruszynką wszystko ok;) Pamiętaj że tak jak my jesteśmy różne tak i nasze dzieciaczki różnia się od siebie- jeden będzie miał w 5 tyg 5mm i będzie ok a drugi 11 i też dobrze;) Oddychamy głęboko;*

Plenitude przytulam Cię mocno! Jakie to życie jest niesprawiedliwe...

Kłaczek Ty to jesteś jednak dzielna babeczka;) Sam na sam z lekarzem i się dogadały haha;) Staraj się porozmiawiać żeby przełożyli Ci jednak ten Nt!!

Kasia trzymam kciuki za pomyślne obserwowanie swojego organizmu;)

Aniunnia świetnie że u Was wszystko ok;) Jesteś pod dobrą opieką i to najważniejsze;)

ZJOLA OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!! Ogłaszam czerwiec 2012 miesiącem CUDÓW- Maleńkich ale jakże naszych kochanych ;) Rośnijcie zdrowo;) Te co w ogóle nie myślały o ciąży to zaciążyły- ach te stratne cykle haha;)

AniolkowaMama super że u Was wszystko ok;) Ja już też nie mogę się doczekać aż będę na takim etapie;)

A teraz napiszę co u mnie: dziś byłam na drugiej wizycie podglądowej u Kruszynki i rośnie zdrowo- ma już 6 mm widziałam bijące serduszko- poezja;) Wszystko jest w jak najlepszym porządku! Duphaston dalej mam zalecony dla naszego większego bezpieczeństwa;):) Karola piątek 13-stego to faaajny dzień ;)

Do góry