reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

chyba popadam w paranoję.już od paru dni boli mnie to pobrzusze i gotowa jestem już sobie wkręcaćże coś nie tak.ciupciamy się bez zabezpieczenia,ale nigdy nie ma finału w śrokuno chybaże mąż po trohu upuszczał a ja nic nie wiem:no:.do tego drętwieje mi paluch w lewej stopieja nie wiem hipochondryczka ze mnie,bo ja już mam wizjęże cos się zieje nie tak :( zamiast wrzucić na luz.kusi mnie ,żeby zrobić test,ale z rugiej strony będę pewnie rozczarowana,w poprzedniej ciąży też robiłam test w ciągu dniatylko z drugiej strony teraz i tak test minczego może nie wykazać....

reklama
nisiao , to w takim razie musisz jeszcze poczekać i potem test zrobic jak @ nie będzie , bo przecież nie ma pewności czy Ci mężulek nawet niechcący prezencik zostawił ;)

Ilii , mnie też się wydaje że owu mogła być w 14dc , bo potem już temka idzie do góry

Witam
u nas kolejny dzień do wytrzymania słoneczko lekko za chmurami, nie jest duszno i czuję się świetnie, w końcu mam okzaje poczytać zabrałam sie za Grę o tron, ale kolejne tomiki już czekają. jak narazie wszystko jak w serialu, ale ponoć potem wszystko będzie daleko od niego odbiegało na co właśnie liczę :D

Dostałam dziś pierwszą reklamówę "Będę mamą" z próbkami gazetami i butelką AVENTU, najśmieszniejsze jest to że taki prezencik powinno sie dostać u gina prowadzącego jeszce w 1 trymestrze ciąży, a na kolejnej wizycie powinna być kolejna reklamówka "Chłopak czy dziewczynka" w okolicach 18-20 tc. Ja dostałam to od znajomej która organizuje w swoim ośrodku szkołę rodzenia. Zgadałam sie z moją siorką która jest obecnie w 25 tc ona dostała owszem reklamówkę z gazetami i ulotkami bez próbek itp w jednej z gazet był ślad po kleju od próbki i oczywiście bez butelki antykolkowej. A powinna juz dostać drugi zestaw...
Szkoła rodzenia z NFZ-tu jest po 23 tc czeka z tym na mnie, zestawy otrzymuje się albo na szkole albo u gina, albo tu i tu bo nie kumam? Jak to u was wygląda lub wyglądało. Wiem że ostatni pakiet otrzymuje sie po porodzie jeszcze w szpitalu i też różnie z zawartością bywa.
W gazetce - poradniku happy baby - jest ankieta którą się wypełnia i odsyła z informacją gdzie i co otrzymałam, więc trochę głupie takie "wykradanie" próbek ...

Dostałam też namiary na kilka stronek z próbkami itp takie chyba najfajniejsze to:

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html zaznacza się wszystkie kosmetyki z zestawu

https://www.bebilon.pl/rejestracja tu sie niby dostaje jakis fajny poradnik, próbki i miśka dla dzieciaczka

https://klubmaluszka.hipp.pl/ tu jakieś próbki zależnie od wieku dziecka, potem jest przysłana książka kucharska dla malucha i łyżeczka

powypisywałam, choć z tego ostatniego link zwrotny nie przyszedł, poczekamy obadamy :D dam znać czy cokolwiek przyszło :D

kłaczek no u was z tymi wizytami to porażka, pamietam odliczanie do pierwszego USG jak byłaś w ciąży z Karolkiem a tu prosze juz siada :D wielkie brawa dla małego :D
no ale trzeba przyznać że cała reszta - cała socjalka u was - jest nieporównywalna z tym co dzieje się u nas ... gdzie ci kradną nawet małą próbkę Sudocremu z reklamóweczki ...

pozdrawiam wszystkie razem i każdą z osobna :D

nisiao a tobie życzę spokoju i jeszcze raz spokoju i cierpliwości, to jest najważniejsze, znajdź sobie jakieś zajęcie które pomoże ci sie wyciszyć to naprawdę ważne, jeśli jakaś istotka jest teraz w tobie

Miesiąc temu 18 ostałam @,po poronieniu jakieś 40 dni.więc wypadało by ,że owulacje mogłam mieć w tamtym tyg jeśli coś mąż tam pstryknął.bolą mnie jajniki i macicajak wstaje ranood czasu do czasu teraz mnie kłuje,może to to,może typowy objaw przed @czas pokaże.teraz sobie to wkręciłam,oczywiście test zrobiłam i psinco,ale wiadomo za wcześnie pewnie.

nisiao no i co ci powiedzieć jak ty taka niecierpliwa :D test testowi nierówny tym bardziej obsikany w środku dnia i na tydzień przed spodziewaną @, dla spokoju ducha idź jutro może betę zrobić jeśli masz duże wątpliwości będziesz miała odpowiedź.

lenka21-tak jest dokładnie.tylko nie wiem co mnie tak dziś napadło,że może to tego objaw.ale wątpię:( już teraz wątpię.:-(mam tylko nadzieję,że nic mi się nie prZYPLĄTAŁO,ale jak byłam tydzień temu u ginekologa i robił mi usg itp to by widział,że jakiś stan zapalny jest.więc może nie jest źle.

reklama
IZW, socjalka jest tu zdecydowanie lepsza - chocby to, ze w ciazy i rok po urodzeniu dzicka mam leki i dentyste za free, a dziecko leki za free ma z urzedu. No, teraz czekam na usg.. znowu.:-D
Nisiao, to ze "finalu nie bylo w srodku" to wcale ie gwarantuje ze czegos nie zmalujecie. Kto w ogole wymyslil, ze "wyskok" to metoda? Ilu facetow zanim wypusci wlasciwa inwazje, wpuszcza maly zwiadzik nawet o tym nie wiedziac? No, jak dla mnie to na dwoje babka wrozyla, wiec cierpliwie poczekaj na @, a jakby w terminie nie przyszla to.. sikaj.;-)

Do góry