reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mysiak moze masz racje, jak pisalam, nie jestem pewna, dlatego lepiej poczekac na dalsze tempki. Wydaje mi sie tez, ze Czarna chyba ma standardowe cykle, wiec 18dc bylby pozna owulka i wtedy lutealna trwalaby krocej. Oczywiscie nie bede sie upierac, bo jeszcze nie jestem orlem w tym temacie:happy:szkoda, ze nie mamy testu w 16dc.

reklama
Gatto.. mi właśnie też brakuje więcej informacji :) także cieżko określić kiedy owulacja nastąpi :) ja jeszcze w normalnym cyklu badam szyjkę wiec mi łatwiej znależc te dni:)
Czarna poczekajmy na wiecej informacji, zobaczymy jak tempka sie bedzie zachowywac jutro i pojutrze

nisiao.. jesli przyczyną poronienia była bakteria to napewno nie zniknęła, badania warto zrobic nawet i miesiąc po ...

A ja mam lepszy problem... wczoraj pekła nam gumeczka.. tak pięknie.... hehs.. no i mam stresa....

Dziękuję wszystkim za życzenia i gratulacje!!!:-)
Mysiak: nic nie dzieje się bez przyczyny. ;-)
Nisiao: don`t worry, be happy! :tak:

A ja dziś mam dobry humor. W pracy luzik- nie ma dyrekcji, to człowiek robi swoje, ale tak ze spokojem i w ogóle. Fajnie, że dziewczyny wracacie na bb. Mnie nie będzie od 24, bo jadę do Zakopca! :-D:rofl2:. Teraz mam takie jakby półkolonie, bo synków mam u babci, czyli chata wolna! Luz blues. Idę sobie zrobic mrożoną kawkę. Ktoś reflektuje?

Gatto , mysiak , dziękuje wam bardzo za rady . To mój pierwszy cykl i dlatego jestem nie wdrożona i faktycznie jednego testu owu nie zrobiłam , a na tym z 5 lipca z rana są dobrze widoczne obie kreski. wcześniej mnie bolały jajniki jak diabli , a teraz nie bolały ale pojawił się śluz. Zwykle mam cykle 28-30dni , ale teraz po Evrze to nie wiem kiedy @ zawita.

Hej Dziewczyny

Gatto spokoj i jeszcze raz spokoj i duuuuuuuuuuuuuuzo odpoczynku trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a moze to ten czas kiedy powinien wystapic @ gdydy nie bylo fasolki i stad to plamienie???czytalam ze czasem tak moze sie zdarzyc...

Mysiak no popatrz do czego to doszlo zeby sie cieszyc jak gumka peknie;-)

Anilek ja poprosze taka kawke z bita smietana;-):tak::-)

Pozdrowionka dla Wszystki Babeczek

Czarna poziom LH nie zanika zaraz po owu, dlatego zazwyczaj jesli robi sie test to w ciagu 24 godzin powinna wystapic owu. Poziom LH natomiast znika nawet po 3 dniach. Jesli chodzi o sluz, to nie wierzylabym tak slepo w niego, bo czasem potrafi niezle zmylic. Oczywiscie nalezy brac pod uwage wszelkie zaburzenia rowniez i koniecznie mierzyc o jednej porze tym samym termometrem. A temperatura moze byc zaburzona wszystkim, nawet stresem.

Elka stracilam orientacje kiedy powinna przyjsc @ :)

he jdziewczynym, dziś 5 dzień zażywanai CLO - nie wiem czy to upał, czy żar w pracy, czy zmęczenie, czy CLO, ale czuję się dziś fatalnie - tak mnie głowa boli, samopuczucie raczej wredne.
W piątek idę do lekarza na monitoring .
Tzn napisał mi żeby przyjsć pomiedzy 9 a 12, piątek to bedzie 11 dc - myślicie, że ok czy iść np w środę ( w czwartki nie przyjmuje) akurat w piątek mam delegacje, ble... na samą myśl mam drgawki, durne spotkanie i durne dyskusje nad durnymi papierami....
Tak bym chciała, zeby w tym cyklu się udało :)

Gatto
- spokojnie kochana, może to tak jak dziewczyny piszą tylko plamienie, ale napewno musisz to skonsultować z lekarzem

Karola1388 , Elka_30.. ja mam stresa, bo ja jeszcze pierwszej @ nie miałam po zabiegu.... hehs a dzis czuje bol jajników, na dodatek bolą mnie oba na raz... hehs... jakbym miała pewnosc ze wszytsko bedzie ok, to pewnie i bym sie cieszya z peknietej gumki ale w tej sytuacji się poprostu boję...

reklama
hej duncus dziewczyny tutaj czesto pisały,ze po tym clo tez sie licho czuja,ale napewno do tego dochodza tez upały.kazdy lek ma skutki uboczne.ja np biore fenoterol i po nim mam kolatania serca i drgawki,ale w parze biore taki lek zmniejszajacy te skutki negatywne wiec jakos fukcjonuje.ale czego sie nie robi dla fasolek??? co do monitoringu to sie nie znam,ale mysle,ze 11dc to tez dobrze,bo jesli byloby inaczej to lekarz nie powiedzialby ci,ze masz przyjsc miedzy tym,a tym dniem tylko wyznaczyłby ci konkretny.trzymam && zeby sie udało

Do góry