reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzien dobry...

Nie pospłam dobrze, do 1 w nocy wymieniałam ręczniki przy oknie bo tak lało i taka zaje..fajna burza była , ze szok.. normalnie deszcz oknami mi się wlewał do mieszkania...
Ale pięknie ta burza wygladała, pomijając uderzenia piorunow w ziemie to wyładowania chmurne były przepiękne....

Niestety straty są , moj R w nocy jezdził na awarie i od 10 rano jest w pracy...

reklama
Aniołkowamamo.. Zjola ma racje...Mąż jak córeczka się urodzi to bedzie ją kochał całym sercem... Ja widze co jest u nas :) Córunia jest tatunia i tyle:) a Mama od zaspakajania potrzeb :) i tatus kocha Asie ze aż w szoku jestem, ze mężczyzna tak umie :)

kłaczku ja tez paliłam,ale 4 lata temu rzuciłam i tez mnie bardzo razi widok kobiet ktore pala przy dziecku.jak np idzie z petem i nachyla sie nad wozkiem zeby cos tam zrobic i chuha temu dziecku prosto w twarz to az mnie krew zalewa...co do blizniat to w podstawowce do klasy chodziłam z chlopakami z ktoryc jeden był lewo reczny a drugi prawo wlasnie,ale byli dwujajowi...to,ze w obecnych czasach wiecej kobiet starajacych sie ma szanse na bliznieta to wiem nawet gdzies kiedys czytałam,ale nie wiedzialam,ze moze byc taka sytuacja jaka ty opisalas:tak:.gatto wiesz zalapac mozna w azdej chwili a w ciazy moze nawet bardziej dlatego wlasnie,ze sie bardzo pilnuje higieny,ale mysle,ze trzeba uwazac owszem,ale nie popadac w paranoje.nio zyje zyje,ale ciezko.u nas dzis prognozuja 34st a ja mam po połudnu usg i nie wiem jak sie tam doczlape.w kazdym badz razie to tylko 15 minut drogi,ale zdaze sie zmeczyc.u nas od rana padał juz deszcz i była burza,ale znowu jest duchota bo wszystko paruje...lenka czy stary dom czy nie wazene,ze jest wasz i,ze mozecie sobie robic mniej wiecej tyle na ile was stac.co do kolorów to wkoncu jak chlopcy wybrali to musi tak byc,ale seledyn rozjasni ciemny pokoj mnie sam osobiscie bardzo sie taki kolor podoba,taki limonkowy własie i jak bedziemy malowac salon to 2 sciany na taki i 2 na taki amarant zeby kontrast był.niestety nic wiecej zrobic za bardzo nie chcemy,bo to nie nasze mieszkanie...:-(,a ja mam tyle pomysłow:tak:...aniołkowa.mamo przestan sobie wmawiac takie rzeczy,bo cie normalnie udusze!!!!!!!!!!!!!!!! ty nie wiesz,ze negatywne myslenie przyciaga złe sytuacje????? ja tez jestem po dwoch stratach i tez sie martwie,ale jesli jest dobrze,jesli masz lekarzy ktorzy dbaja o ciebie,masz czesto usg,badania itd to nie powinnas tak sie martwic...zobaczysz twoje dziecko urodzi sie znerwicowane...kazda z nas sie boi,ale co da ci strach????? co do meza to powiedział ci,ze jest zawiedziony,ze to nie syn???? bo moze on poprostu sie boi i narazie tak reaguje? jednak swoje tez przeszedł...trzymam za was &&&&.

kochane a wy trzymajcie dzis za nas &&,bo po 16ej mamusg zeby zobaczyc czy mała prawidlowo przybiera na wadze przez to,ze ja nie tyje i jak wyglada sprawa z szyjka...musze powiedziec lekarzowi,ze lapia mnie czesto skurcze łydek i to tak cholernie boli,ze musze szybko masowac zeby przeszlo,ale pozniej i tak przez pol dnia boli...i najgorsze jest to,ze brzuch mi sie napina....w nocy:szok: dzis to sie nawet wystraszyłam czy to czasem nie skurcze,bo napinał mi sie na kilka sekund,przestawał na kilka i znowu napinał i tak chyba z 5 razy zanim usnełam,a w ciagu calej nocy 3 takie serie były po wstaniu do wc...:no:

Kłaczek ja mam siostry bliźniaczki i jedna z nich też jest a raczej była leworęczna, ale tato ją na siłę przestawił i teraz tak bazgrze, że szok..

Karola trzymam kciuki za wizytę &&&&&&&&&&

Mysiak jak ja nie lubię takich burz... Strasznie się boję ich..

AniołkowaMamo paczuszka już poszła...Wysłałam Ci priv.

AniolkowaMamo - uwierz że tym razem będzie wszystko dobrze!!! ja też ostatnio chodzę sama na wizyty, bo małżonek nie daje rady się z pracy wyrwać, ale zawsze mu przynoszę płytkę z USG i ogląda. mi się wydaje że to jest tak że każdy facet marzy o synku, ale z obserwacji wiem że jak już im się urodzi córka to są w niej zakochani i nie wiedzą jak kiedyś mogli chcieć tylko syna. mi się w pewnej chwili też wydawało że mój mąż jest lekko zawiedziony a jak go o to spytałam to zaprzeczył i powiedział że po prostu nie za bardzo wie jak wychować córkę i jako że sam jest facetem to z synem byłoby mu łatwiej. uspokoiłam go że nie będzie tak źle i że córkę też może zarazić swoimi pasjami.
Karola - powodzenia na wizycie

Plenitude ja głęboko wierzę że niedługo każda z nas zostanie nagrodzona za swoją cierpliwość i walkę o najpiękniejszy na świecie Cud! Pomyśleć że te małolaty nachlane na dyskotekach pójdą z pierwszym lepszym i mają ,,Problem'' to mi normalnie nóż w kieszeni się otwiera!!

Bett ja się czuję bardzo dobrze- żeby nie mega senność to mogłabym funkcjonować jak normalny obywatel;) Jeszcze różni mnie ten paniczny strach o każdy dzień, a mój suwaczek tak wolno się posuwa... Chcę 13 lipca by móc ujrzeć jak moje Maleństwo urosło!!

Kłaczek żebym umiełam filmować to zrobiłabym Twoją biografię;):) Niesamowite po prostu ;)

Zjola ucz się pilnie;):)

Kajasia222 współczuję z powodu straty;( Wszystkie wiemy jak bardzo można pokochać tego Maleńkiego człowieczka którego nosiłaś pod sercem! Trzymam mocno kciuki by tym razem się udało!!!!!!!

Kwiatuszku
dzięki;) Ja już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty by podejrzeć już nie plamkę a śliczny zarodek- owoc naszej wielkiej miłości i największe marzenie!!

Angel
nowy cykl, nowe nadzieje, nowe szane;) Starajcie się starajcie;) Czerpcie radość z sexu a nóż widelec będziemy podziwiać Twój galopujący suwaczek;)

Karola nam też nie chce się ruszać w taką pogodę i Twoja Gwiazdeczka też leniwa;):) Musi być dobrze;*:*

Pepsiak dzięki Bogu że to tak wszystko się zakończyło!!! Trzymam kciuki żeby dzidziuńka dobrze się rozwijała!

Gatto
pięknie Ci tsh zleciało;) Ogólnie jak się czujesz?:)

Majra przytulam że ta @ przylazła... Trzymamy kciuki za kolejny cykl!

Kłaczek Karolek wie co dobre- delicje pycha;) Choć w ciąży mnie do słodkiego nie ciągnie w ogóle głownie właśnie im kwaśniejsze tym lepsze;):) Ale z mężusiem jesteśmy na 99,9% przekonani że to córcia zamieszkała w moim brzuszku;)

Lenka zycze Ci żeby udało Ci się wykorzystać męża do białości;D:D z owocnym skutkiem;):)

AniolkowaMama nie gniewaj się na mężą;) Zobaczysz jak ujrzy swoją mała księżniczkę to nie będzie wcale załował że to nie synek;):) Super że wszystko u Was ok;)

Karola trzymam kciuki za wizyte!!:)

Martusia - uczę sie :baffled:. Właśnie za 15 min wychodzę na wykłady. Jeszcze przyszły tydzień taki a potem oczekiwanie na egzamin państwowy, bo wewnętrzny w piątek 13, to mam nadzieję formalność :)

kochane dziekuje za &&& juz po wizycie.mała wazy 1700 gram jak na ten tydzien to w sam raz,ale lekarz mi powiedział,ze generalnie szans na duze dziecko to ja nie mam,bo sama jestem drobna:tak:.wszystko jest w porzadku,na wlasciwym miejscu.jeszcze jutro ide do naszego szpitala,bo bedzie mi znowu robił usg-juz sie wystraszyłam,ze cos jest nie tak,ale szybko mnie uspokoil,ze poprostu tam jest lepsza aparatura,a chce zobaczyc przeplywy pepowinowe czy sa prawidłowe,a na tej nie moze.co do szyjki to w 26tc miala 33mm,a teraz ma 32,3mm wiec nie wielka roznica,ale pod ta strone bedzie juz coraz krotsza i chyba na nastepnej wizycie odstawiamy fenotrol,bo napinan niebezpiecznych nie ma,a te w nocy co mialam to moga sie zdazac nawet do 10 razy na dobe.mam brac magnez b6 na skurcze łydek.

aniołkowa mamo ja dzis bylam ze swoim mezem na usg,ale nie wszedł ze mna,bo mialam tez dopochwowe zeby ocenic stan szyjki,a jego krepuje to,ze mam mlodego gina i w dodatq w taki sposob moze przeprowadzic badanie.:-D.do tej pory tez sama chodzilam na usg,bo maz pracował.moze jutro sie ze mna wybierze,ale zobaczy....

reklama
Do góry